Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Težava z Onkyo sr608 in optiko
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Boris

Pridružen/-a: Tor Jun 2011 21:10
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 21:31    Naslov sporočila: Težava z Onkyo sr608 in optiko Odgovori s citatom

Pozdravljeni mojstri!

Sem zadovoljen lastnik Onkyo sr608, kupljen iz druge roke. Nanj je priklopljen WD media player (HDMI) in DVD predvajalnik (coax), izhod je s HDMI povezan na LG plazmo. Ker sem hotel še zvok iz "navadnih" TV programov pripeljati na receiver, sem TV povezal z optičnim kablom. Tu pa nastane težava, namreč iz zvočnikov ne pride čisto nič Confused .

Ugotovitve:
- na koncu optičnega kabla sveti lučka
- v meniju Input configuration sem TV/CD nastavil na Optical
- v meniju Home -> Audio je input nastavljen na Optical
- če pritisnem Display, se za audio izpiše "Source: analog"
- z istim kablom sem poskusil priklopiti računalnik, vendar je rezultat enak.

Žal nimam možnosti povezave dveh drugih komponent s istim kablom, da bi izključil poškodbo le-tega. Po drugi strani se mi zdi to malo verjetno, ker je kabel nov (iz škatle), nisem ga lomil in še sveti se skozenj. Na receiverju sem pa tudi že izčrpal znanje različnih nastavitev, tako da bom hvaležen vsake ideje Smile .

Nazadnje urejal/a Boris Tor Jun 14, 2011 23:29; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 21:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si na TVju tudi nastavil vse potrebno? Če ima TV tudi navaden chinch izhod je možno, da je treba izbirat med izhodoma.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Boris

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 22:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na TV je vse nastavljeno. Saj pravim, poskusil sem tudi priklopiti računalnik (z omogočenim S/PDIF) in tudi ni delalo.
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 22:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa je na TV optični izhod ali vhod?
Live and let live.
Nazaj na vrh
Boris

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 22:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Izhod Wink
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 22:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima tv hdmi out? Najbolje da povežeš hdmi out iz Tv na hdmi IN na receiverju.Verjetno zeza , ker sedanji hdmi out iz receiverja gre spet na tv, poskusi tako kot si imel sedaj le da hdmi iz receiverj na Tv izklopiš, saj ga ob gledanju programov, ki so na Tv ne rabiš.
Jaz imam iz " vira" vse prvo s hdmi na receiver in nato naprej na tv.
Live and let live.
Nazaj na vrh
Boris

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 14, 2011 22:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HDMI out žal nima, niti ne podpira t.i. audio return channel.

Moti me, ker sem imel testno priklopljen zgolj računalnik, napajanje in zvočnike, pa prav tako zvok ni delal.
Nazaj na vrh
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 08:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali ni tko da moraš na resiverju določiti kater kabel za zvok je na določenemu hdmi-ju Idea
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 13:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem kupil novega, sicer 607, in imam ravno tako speljan zvok iz TVja preko optike na receiver in vse dela BP. Je pa res, da se da več ali manj vsak vhod posebej določiti. Mogoče bi ti pomagal reset na tovarniške nastavitve?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Boris

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 16:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobra ideja, sem resetiral, a brez spremembe Confused .
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 18:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

TV ima audio izhod samo na slušalke.
Boris

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 20:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

alenvprekršku je napisal/a:
TV ima audio izhod samo na slušalke.

Ne bo držalo...
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 20:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kateri tip TV je?
Live and let live.
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 21:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, končno računalnik v bolnici.
Za točno tisti optični vhod na receiverju mora bit nastavljena opcija optical/coax, ne analog. Na tastarih Onkyo receiverjih je bil gumb digital in potem si izbral vhod in toliko časa pritiskal, da se je na zaslonu izpisal optical 1 ali 2 in se je zaslišal zvok. Če ima receiver OSD nastavite tam.
Have a nice Day

Matt
Boris

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 15, 2011 21:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oddaljujemo se od prvotnega vprašanja. Moja težava je, da če na optični vhod priklopim signalni kabel iz receiverja ne dobim zvoka. Zanima me ali je okvarjen kabel (je nov in "sveti"), receiver, ali pa zgolj neka čudna nastavitev, katere ne poznam.

Bom vseeno vrnil žogico: TV je LG 42pj350, na konektorju piše Optical audio out in v njem gori lučka, v meniju televizije je digitalni izhod vklopljen. Na enak način sem priklopil tudi WD TV live in tudi takrat ni bilo zvoka.

EDIT: opazil post od trancedeeyay:
Saj to me bega, kajti za TV imam izbrano optični vhod. Sicer ne ponudi 1 ali 2, zgolj Optical, ampak je izbrano.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu