Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

JBL 4312SE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 33, 34, 35  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2020 14:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj na bi to sploh predstavljalo? Ali je to glasba ali sine sweep ali pink noise?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Audiomarka

Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2020 14:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobra Laughing

pinknoise
Nazaj na vrh
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2020 14:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiomarka je napisal/a:
Kar se subsoničnih frekvenc tiče pa na trenutke prihajajo od hladilnika... Smile

k kompresor zalaufa Laughing

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
LBaudio

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2020 14:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiomarka je napisal/a:
Kar se subsoničnih frekvenc tiče pa na trenutke prihajajo od hladilnika... Smile

k kompresor zalaufa Laughing

BTW kaksen Pink Noise?
Corelated, uncorelated,....ponavadi se uporablja slednji

Mogoce bi bilo na mestu zakurblat kaksen RTA software tipa REW in tam pomerit in seveda vkljucit smoothing pri prikazu grafa da de ne dela korekcij tam kjer jih ni potrebno delat.

ce eq ne zaleze oz. se korektura skoraj ne odraza na meritvi je morda cas za premik zvocnikov Wink

Poskusi med meritvijo spreminjat usmeritev mikrofona, poskusi z mikrofonom obrnjenim proti stropu, ali s fixnim mikrofonom naredi nekaj meritev, vsako s svojo usmerjenostjo (malenkost drugacno) od prejsnje, naredi nek povprecje meritev in potem poskusi sraufat EQ

Custom Aeroports

Nazadnje urejal/a LBaudio Pon Dec 14, 2020 15:00; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
LightBit

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2020 14:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiomarka je napisal/a:
Dobra Laughing

pinknoise

Ali lahko na kakšen bolj uporaben način zmeriš? Recimo z REW/HOLMImpulse/ARTA. Se bo bolje videlo, ker pink noise pač ni raven.
Nazaj na vrh
AndrejS

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2020 14:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.artalabs.hr/
Nazaj na vrh
Audiomarka

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2020 15:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem že povedal, da mi je napajalnik za mic crknil in ne morem s pcjem nič merit. To je to, kar je vgrajeno v deq.
Ne vem kak pinknoise je, se da pa verjetno pogledat.
Predvajam lahko kak drug šum, če imate kak link...
Nazaj na vrh
LBaudio

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2020 15:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bi ti posodil Zvocno karto, ampak je problem, ker ne najdem driverjev zanjo,...je pa starejsa M-dac ali nekaj takega, moram precekirat....pogledam za drugo resitev, ali pa poisci USB mic

Custom Aeroports

Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2020 17:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiomarka je napisal/a:
Sem že povedal, da mi je napajalnik za mic crknil in ne morem s pcjem nič merit. To je to, kar je vgrajeno v deq.

Tam okoli kjer se eq zelo manj pozna, je ponavadi frekvenca, kjer se obrne faza.

Nižaš eno frekvenco in ker se seveda zraven niža še nekaj Hz naokoli (odvisno od Q), se ti naenkrat zgodi, da začne prevladovati drug odboj.
Pa da se razumemo, pri faznih zamikih in obratih gre za popolnoma normalen pojav v vseh sobah, zato mi gre včasih pri "strokovnjakih" na živce, ko pišejo o raznih majhnih neskladnostih faze povezanih s tipom nizkotonske zvočniške enote,.....,......

Pri meritvah z REW se to vidi v posebnem grafu.

Pri meni se do 100 Hz faza 3 x obrne (na levem kanalu 2 x na desnem pa 3 x, če ju merim posebej brez suba, (kriva je oblika sobe). Če ju merim skupaj pa 3 x. Naslednji obrat je nekaj nad 300Hz, potem se pa začne gostiti. Nad 4kHz so obrati že čisto en pri drugem.
Število menjav faze je odvisno od velikosti in oblike sobe.

Seveda je potrebno navesti, da ima pri nizhih tonih, na meritev vedno velik vpliv soba, katere "zvok" (pravilneje odboji zvoka) celo prevladuje. Da bi se tega znebili, bi morali tretirati velik del sobe z bas trapi (predvsem sprednjo in zadnjo steno).

Prilagam sliko faznih obratov iste meritve, ki sem jo že prikazal nekaj strani nazaj, s tem, da je tukaj skupaj s faznimi spremembami.
Fazni koti so navedeni na desni strani grafa,

LightBit

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2020 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ck je napisal/a:
Pa da se razumemo, pri faznih zamikih in obratih gre za popolnoma normalen pojav v vseh sobah, zato mi gre včasih pri "strokovnjakih" na živce, ko pišejo o raznih majhnih neskladnostih faze povezanih s tipom nizkotonske zvočniške enote,.....,......

Kaj moreš, če pa nimajo mikrofona.
Nazaj na vrh
divine contribution

Pridružen/-a: Sob Nov 2014 0:32
Kraj: Hum

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2020 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ma, qva ste zapeli za taj JBL...kdor ni odrastel na JBLu, ali vsaj spoznal, zakoga vraga gre, naj uživa v svojih "jajcih", in bo tih.....ni hiše, stanovanja, doma brez vsaj enega para JBL.... za vsakega audiohemofilinista.... Very Happy
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2020 20:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ti je snov pretežka, ne hodiš v tako temo. Nekako moramo to razpucati do daske.
Nazaj na vrh
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2020 21:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
Če ti je snov pretežka, ne hodiš v tako temo. Nekako moramo to razpucati do daske.

res je, če bi se oglašali ta pravi....tukaj so tipčki, ki merijo s termometrom + in -....
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2020 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiomarka je napisal/a:

Mislim da je imel Densen nek šum na cdju, pogugli, ziher boš našel na kakšnem torrentu. Kaz ga imam med samplerji na hard disku.

Densen demagnetising, rejuvilating...neki tazga.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Audiomarka

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2020 22:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uau se pojavljajo tukaj liki, dol padeš.
Bom jutri še malo pomeril, premaknil..., mogoče je tudi tistih 20centi od tal pomembno. Kolk so pomembne meritve ne vem. Mogoče malo za orientacijo. Če poslušaš posamezne frekvence, se ne zdi glih toliko razlik, kot kažejo meritve. To je bolj kako mikrofon sliši.

Drugače pa Jbl z 12" wooferji se še vedno prodaja. Atc z 12" wooferjem ufff, kaj bi bla to 100ka? Kolk je to v Inteku 20 jurjev? Kakorkoli se komu zdi drago, alternative so, dražje Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 33, 34, 35  Naslednja
Stran 25 od 35

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu