| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2545 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2019 12:13 Naslov sporočila: |
|
|
Sem mislil, da je dražji.
Če drži kar je napisano, bi moral biti dober.
Filter na USB-ju je koristna zadeva, če deluje (sem imel probleme z šumom iz računalnika).
Sicer izhod je omejen na največ PCM 192kHz.
Nekoga, ki posluša DSD ali PCM z visokim sample rate-om (več kot 88.2kHz), bi sicer lahko motilo "1Hz – 44khz <+0/-3.0dB". |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Kanuc

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 16:17 Prispevkov: 69 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2019 12:28 Naslov sporočila: |
|
|
| LightBit je napisal/a: | Sem mislil, da je dražji.
Če drži kar je napisano, bi moral biti dober.
Filter na USB-ju je koristna zadeva, če deluje (sem imel probleme z šumom iz računalnika).
Sicer izhod je omejen na največ PCM 192kHz.
Nekoga, ki posluša DSD ali PCM z visokim sample rate-om (več kot 88.2kHz), bi sicer lahko motilo "1Hz – 44khz <+0/-3.0dB". |
To je minus. Ima tudi kak plus?
In, po tvoje, v primerjavi z Pro Ject Pre Box S2 Digital?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
steel
Pridružen/-a: Ned Nov 2013 1:56 Prispevkov: 35 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2019 13:07 Naslov sporočila: |
|
|
Pro Ject Pre Box S2 Digital je preamp dac.
Na preiskus dobim Nuprime udsd. Menda je vreden vsakega centa. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2019 13:23 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz mislim, da je Pro Ject Pre Box S2 Digital boljši. Seveda, je tudi dražji.
Sicer piše samo 20 Hz - 20 kHz. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
raptor
Pridružen/-a: Čet Jan 2014 11:03 Prispevkov: 175 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2019 14:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Si upam trdit, da kaksne dejanske slusne razlike med temi daci ni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2019 16:30 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz si upam trditi, da tudi med 16/44.1kHz in DSD512 ni slišne razlike. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JJAB
Pridružen/-a: Sob Apr 2014 0:05 Prispevkov: 197 Kraj: Moon
|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2019 16:53 Naslov sporočila: |
|
|
| LightBit je napisal/a: | | Jaz si upam trditi, da tudi med 16/44.1kHz in DSD512 ni slišne razlike. |
Slišne ne, zaznavne pa ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2019 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
| ... kako pa zaznavaš to razliko? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JJAB
Pridružen/-a: Sob Apr 2014 0:05 Prispevkov: 197 Kraj: Moon
|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2019 18:35 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz ne, nekateri pa pravijo, da se nekako supersonične zadeve da zaznavati z drugimi čutili. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1631 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2019 19:49 Naslov sporočila: |
|
|
Ločiti moramo med dvema različnima zadevama:
1. slišne razlike med posameznimi DAC-i: zagotovo so.
2. slišne razlike med 44.1kHz/16bit in trimestnimi ciframi ter raznimi DSD formati pa po mojem mnenju že sodijo na področja, ki s fizikalnim zaznavanjem zvoka nimajo veliko skupnega. Na naše zaznavanje zvoka ima vpliv še veliko drugih dejavnikov. Seveda smo vsi po vrsti povsem prepričani, da res slišimo tisto nekaj ekstra ...
O tem je na netu veliko napisanega. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
raptor
Pridružen/-a: Čet Jan 2014 11:03 Prispevkov: 175 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2019 21:24 Naslov sporočila: |
|
|
Bom malo dregnil, ampak naj ne izpade kot provokacija, ampak kot resno vprasanje.
Ko sem bil sam na zacetku svoje hifi poti, sploh nisem dvomil v to: dac in ojacevalec pri slusalkah enostavno morata biti. In sem ju nabavil (v eni komponenti), dal zanj res nisem veliko, je pa kvalitetna zadeva. Ampak...ko berem kake teste se pocutim res kot najvecji bedak, ko omenjajo take day and night razlike med daci, jaz pa te razlike ne slisim. Neka razlika definitivno je, ampak jaz je ne bi opisal tako dramaticno. Za moj okus je zamenjati dac tako kot zamenjati kabel: razlika kot pravim je, ampak par procentov. In se zdalec ni to taksna razlika kot pri zvocniku ali ojacevalcu. Tistemu bi pa jaz rekel day and night. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2019 21:53 Naslov sporočila: |
|
|
| raptor je napisal/a: | ...
Ampak...ko berem kake teste se pocutim res kot najvecji bedak, ko omenjajo take day and night razlike med daci, jaz pa te razlike ne slisim. Neka razlika definitivno je, ampak jaz je ne bi opisal tako dramaticno. Za moj okus je zamenjati dac tako kot zamenjati kabel: razlika kot pravim je, ampak par procentov. In se zdalec ni to taksna razlika kot pri zvocniku ali ojacevalcu. Tistemu bi pa jaz rekel day and night. |
Delno se strinjam s teboj, ne gre za razlike tipa dan in noč, vendar pa so razlike vsekakor jasno slišne. Pomembno pri tej zadevi je kaj je za nekoga razlika. Že vsak brand DAC čipa ima svoj lasten zvočni karakter, ki je zelo slišen. Vpliv imajo tudi ostale komponente in sama zasnova DACa, potem tudi vrste in izvedba priključkov. Vse skupaj potem nanese. Lahko povem iz lastnih izkušenj. Še celo, če na istem DACu poslušam preko različnih vhodov, slišim razlike.
Intenzivnost slišnosti razlik med posameznimi DACi je odvisna tudi od stopnje kvalitete celotne hifi verige. Razlike so predvsem v transparentnosti in dinamiki zvoka. Primer: na nekaterih DACih slišiš detajle, ki jih na drugih ne. Nekaterim to ni pomembno, drugim pa zopet je.
Vsak odstotek razlik zvoka na izvoru sistema se do takrat, ko zvok pride zvočnikov, še poveča in je tam še bolj slišen. Na slušalkah so te razlike sicer manj slišne, vsekakor pa so tudi tam slišne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2019 22:13 Naslov sporočila: |
|
|
| benma je napisal/a: | | Primer: na nekaterih DACih slišiš detajle, ki jih na drugih ne. |
Jaz opažam, da so "detajli" pogosto popačenje (zvok, ki ga ni na posnetku).
| Citiram: | | I've had mails from people missing the "detail" and - most surprisingly - "transparency" of e.g. Bennic caps once they changed to super-caps. Bennic is to my experience at the bottom of the quality ladder. To my thinking these people have gotten so used to the sonic distortion of the Bennics, that this - to my ears - harshness is perceived as detail and transparency. Whenever things get darker from changing standard caps to super-caps, we're - to my experience - on the right track. For the same values, uF, of the capacitors, the frequency response will not change. The e.g. treble level will be exactly the same as before, yet the hizz and distortion poor caps add may be missed - and generally perceived as detail and transparency. |
http://www.troelsgravesen.dk/super-caps.htm
Razlike med DAC-i seveda so slišne, če primerjaš DAC v računalniku in nek USB DAC za vsaj 50€. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2019 22:23 Naslov sporočila: |
|
|
| LightBit je napisal/a: | | benma je napisal/a: | | Primer: na nekaterih DACih slišiš detajle, ki jih na drugih ne. |
Jaz opažam, da so "detajli" pogosto popačenje (zvok, ki ga ni na posnetku).
. |
Bodimo točni v izražanju.
Beseda "detajl" pomeni podrobnost na opazovanem predmetu/pojavu, ki je sicer na prvi pogled manj opazna. Beseda "detajl" nikakor ne pomeni dodatka nečesa, kar ni del opazovanega predmeta/pojava (v tvojem primeru "popačenje, ki ga ni na posnetku"). To nikakor ni detajl, to je dodatek. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2019 22:33 Naslov sporočila: |
|
|
Zato pa sem napisal detajli v narekovajih.
Kako veš, kaj je zares v posnetku in kaj ne? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|