Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Stereo zvočniki za Yamaho RX-v1800

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Ma2

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 14:10
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 26, 2010 22:16    Naslov sporočila: Stereo zvočniki za Yamaho RX-v1800 Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

trenutno imam AV ojačevalnik Yamaha RX-V1800 priklopljen na 5.1 zvočniški sistem Orb Audio (mod 2) z 2x sub. Prosim če me lahko napotite pri nakupu 2 stereo zvočnikov, ki bi se čim bolje "ulovili" k mojemu ojačevalniku (za samostojno uporabo ob poslušanju glasbe - brez "pomoči ostalega 5.1 sistema). Budget za par zvočnikov je tam nekje okoli 800-1k EUR. Pri izbiri sem prostorsko omejen na "bookshelf" velikostni razred zvočnikov.

Zvala za nasvete in prijeten pozdrav.

Matevž
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 13:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

najbolje bi bilo začeti zgoraj, kjer je funkcija "Išči".
Vpišeš iskalni niz bookshelf in ti bo dalo kup zadetkov.
Ko boš vse prebral, se spraviš v trgovine poslušat in testirat.
Samo tvoja ušesa ti bodo povedala, kaj se bo najbolje "ulovilo" s tvojim sistemom.
Nazaj na vrh
Ma2

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 14:10
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 14:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za usmeritev stormsonic.

Veliko sem že preiskal, vendar nič našel na mojo kombinacijo. Sprašujem samo za usmeritev glede ojačevalnika Yamaha in katera znamka zvočnikov zna najbolje "pasati" zraven. Veliko sem prebral o zvočni specifiki ojačevalnikov Yamaha in ne ne bi rad opekel. Vem pa da je poslušanje najboljša varianta, vendar so možnosti relativno omejene.

Lp

Matevž
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2010 17:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda je utopično, da boš nekje našel možnost, da boš zvočnike preizkušal prav na tvojem receiverju!
Se pa včasih pretirava na temo kateri zvočniki naj bi točno pasali na kak ojačevalnik.Tvoja Yamaha ni glede tega prav niš kritična(model V1600 sem par let nazaj imel tudi sam), morda ima nekoliko "hladen" zvok, a v bistvu nič posebnega.
Poglej tule med oglase, je par zelo priporočljivih stvari!Ne zanemari niti določenih profesionalno izvedenih samogradenj! Idea Znajo zvenet kot drugače z mnogokratnikom dražji boxi!
Ne mislim pa ti dajati čisto konkretnih nasvetov, ker lahko pri kom takoj sprožim nejevoljo!Če pa hočeš, se lahko oglasiš na ZS!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu