Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

stereo ojačevalec

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
orimp

Pridružen/-a: Pon Avg 2015 18:27
Kraj: LENART

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 18, 2016 12:26    Naslov sporočila: stereo ojačevalec Odgovori s citatom

Obstoječi ojačevalec Kenwood KA-3080R bi rad zamenjal z novim-rabljenim ojačevalcem / receiverjem. Z kenwoodom sicer v tehničnem smislu ni nič narobe, samo zvokovno bi ga rad nadgradil, dali zensor 3 znajo odigrat veliko bolj natančno, sploh visoke tone, kateri so sedaj zamegljeni, tudi vsa zvočna slika je kar nekaj. Je pa res, da je ojačevalec stal na postrešju dobrih deset let, sicer zaščiten, ampak ja ni bil v pogonu. Sedaj je v dela dobrega pol leta, ampak z zvokom nisem zadovoljen.
V novem ojačevalcu želim tudi pre out oz. izhod za aktivni sub, katerega želim vključit v sistem, želim 2.1.
Gledal sem Marantz PM 7005/ novi sicer presega moj proračun, yamaha r-s700, onkyo tx 8150,... rabljen rotel, harman.
raptor

Pridružen/-a: Čet Jan 2014 11:03
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 18, 2016 12:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ti si moraš najprej odgovorit, kaj v bistvu potrebuješ, ker navajaš 3 različne produkte po namembnosti:
- Marantz: običajni integriran ojačevalec z DAC-om
- Yamaha: ojačevalec s tunerjem in brez DAC-a
- Onkyo: mrežni sprejemnik/ojačevalec (all in one)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orimp

Pridružen/-a: Pon Avg 2015 18:27
Kraj: LENART

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 18, 2016 16:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iščem soliden stereo, kot klasičen ojačevalec ali pa receiver. Vse kar je dodatno je sicer dobrodošlo, edino izhod za aktivni sub mi je pogoj.
Finančno se preko 500€ ne bi spuščal.
Imel sem sistem hišnega kina, katerega sem zelo malo koristil, sedaj bi pa rad poslušal srednje kvalitetno glasbo iz cd/mp3/radio.
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 18, 2016 21:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predno začneš metat denar stran, se najprej prepričaj kaj je vzrok takemu zvoku kot ga opisuješ. Sumim, da KENWOOD ni nič kriv.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
Audiomarka

Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 19, 2016 20:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

orimp je napisal/a:
Iščem soliden stereo, kot klasičen ojačevalec ali pa receiver. Vse kar je dodatno je sicer dobrodošlo, edino izhod za aktivni sub mi je pogoj.
Finančno se preko 500€ ne bi spuščal.
Imel sem sistem hišnega kina, katerega sem zelo malo koristil, sedaj bi pa rad poslušal srednje kvalitetno glasbo iz cd/mp3/radio.

Dali + Primare je super kombinacija. Že kakšen Nad ti bo dal več od Kenwooda, Primare je pa še razred višje. Za cca 400 ali 450 bi že lahko dobil kakšnega rabljenega.
Nazaj na vrh
Antun

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2016 10:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poskusi z Harman Kardon ali Yamaha ojačevalcem.
classicaudio

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 16:00
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2016 10:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem kupil v tem rangu XTZ in sem zelo zadovoljen.
Nov je sicer več, ampak če dobiš rabljenega je nekje v tem rangu.
Ima pa vse kar rabiš: DAC, PHONO, SUB OUT....

http://www.xtz.se/product/class-a100-d3
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu