Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Slepo poslušanje sistema 700$/12.000$
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cink

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 10, 2013 11:49    Naslov sporočila: Slepo poslušanje sistema 700$/12.000$ Odgovori s citatom

Ste tole že odebatirali tukaj:

http://www.matrixhifi.com/contenedor_ppec_eng.htm
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 10, 2013 11:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odlično.
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 10, 2013 13:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

+1 Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 10, 2013 14:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še dobr, da smo tukaj sami zlatouhci in se nam kaj takega ne bo zgodilo (če ne bomo hodili na take AB teste) Laughing Laughing
mardoc1

Pridružen/-a: Pon Sep 2012 13:11
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 10, 2013 14:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Laughing Laughing Laughing Laughing
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 10, 2013 16:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako bodo slišal razliko če pa spijo Very Happy

Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 10, 2013 17:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne vem kaj ste hoteli povedati z tem, konec koncev tudi će peljem pet naključnih kekcev na večerjo recimo v restavracijo k Bratovžu in naslednjič v Mcdonalds nisem prepričan a jih ne bo več reklo da so jedli boljše v Meku, enako recimo na koncert Daniele in nekaj precej bolj resnega, večina bo rekla da je bilppšrvi koncert super za drugega recimo res kvalitetnega dvomim, a je to res vsa resnica???????
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 10, 2013 17:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj sem odprl temo Vpliv glasbe na hifi problematiko?

Ti, če si pošten, na preprosti glasbi npr.- ženski vokal in par instrumentov na neresolutivnih zvočnikih (kar mali two way so vsi po vrsti, vključno z 805 Bowersi) lahko priključiš kar hočeš - dokler ni kolorirano ko svinja ali ima velike pomanjkljivosti - bo več ali manj vse isti k.

Orkestralno glasbo so našteli čisto na koncu - se pravi da so jo malo nič uporabili - tam so imeli kakšno šanso (morda so pa ravno tam zadevali pravilno, hahaha). Ma tisti frisi na sliki mogoče vidijo klasiko enkrat na leto...

Jaz si upam marsikaj - ma ne na glasbo cinn - pauza - bummm - pauza - cin, cinnn - pauza itd - in še to na zvočnikih, ki imajo resolucijo od basa do midbasa enako šumu -- tako ne ločim tovornjaka od bicikla !!

To je istočasno prilika, da si oddahnejo ljubitelji glasbe za pizzerije - en dva Behringerja, dva zaštopana two way mini zvočnika in - maksimum je tu. Ne rabi več, ma niti za kable.
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 10, 2013 18:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tile testi so popolnoma brezvezni. Od ideje do izpeljave. Dvojni slepi ABX testi pa so itak vrhunec šarlatanstva. A so mogoče že na kakem slepem AB ali ABX testu kdaj opazili kakšno razliko v zvoku ?
Sam ne poznam takšnega primera, rezultati vseh teh testov so enaki – med komponentami ni razlike in namesto dragega napajalca lahko svoj sistem priključite z zarjavelim drotom in ne bo razlike (na netu je test, kjer so za to uporabili žičnati obešalniik za obleko). AB primerjava, slepa ali ne, z X ali ne, je v osnovi globoko zgrešena zadeva. In krivec za večino zvočnih katastrof v high endu.
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 10, 2013 19:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvočne katastrofe v samooklicanem high endu so normalen pojav. Saj tipi ravno to iščejo ! Kataklizmičen zvok. Mi bi jim to preprečili ? Ma ni šans, čez dva dni bi bilo spet isto, hahaha
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 11, 2013 18:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se le da naredim A-B primerjavo. Takoj pokaže svoje. Če ta test obeta, si pustim stvar dlje časa - da gre skozi test naveličanja, test ali nekaterih plošč ne bom hotel poslušat, teste različnega razpoloženja skozi več dni, test the day after, test različne elektrike čez dan in ostala intuitivna preverjanja.

Zadnji je test amputacije - koliko pogrešam zadevo čez teden ali dva. Tudi če mi 'tisto' ni potrebno vrniti - si to odklopim po vseh testih in počakam da vidim če mi manjka. Tako filtriram vse lahke entuziazme, brezvezna paljenja, avdiofilske onanije, avdiofilske zablode in metropolitanske legende.

Odkar sem osvojil ta način pred leti, zlepa ne kupim kar tako. Ker ni vredno. Posebej če gre za izdelke iz istega ranga (zvočno) eden ima ene kompromise, drugi ima druge kompromise. Da bi zamenjal ene probleme z drugimi ? - ne, hvala.

Ko naredim vse teste, ugotovim tisto kar se je čulo že na A-B testu - da ni bistvenih razlik, hahaha. Prave razlike nosijo zvočniki in gramofoni. Že CD playerje bi dal v tri klase, pa nič več (če odmislim navlako do 500 evrov). Tiste minimalne razlike v niansah niso omembe vredne, ena velja kot druga - nič. In to pri poslušanju klasike, ki res dela razliko med aparaturami. Z bolj preprosto glasbo (=revna harmonična struktura, po možnosti še preko CD-ja) je to delanje razlik med napravami, to drobnjakanje še bolj nesmiselno početje.

Nota Bene:
vse napisano velja pod pogojem, da naprave pašejo med seboj !!
Če drag ojačevalec ne paše na zvočnike - ga lahko dobesedno pokosi tri klase nižji ojačevalec ki pa paše. Obratno je še lažje.
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 11, 2013 19:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naprave, narejene po istem kopitu - tako tudi igrajo!!

Ojačevalci iste klase (A, AB...) so si zelo podobni med seboj. Z višjim rangom bolj odpravljaš napake kot kaj drugega. Seveda ko se tega nabere, je boljšost očitna - a le z zahtevnejšo glasbo, sicer niti to ne.

Večje razlike so med klasami (A push-pull, edini pravi A single-ended, AB, D,) ojačevalcev in gradnjami (lampe, mos-fet, bipolarci) - ker jih zaznamujejo tipične koloracije (zaradi različne mešanice harmonskih popačenj) in pa drugačen način delovanja. Tudi na zvočnike različno pašejo.
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 11, 2013 20:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Če se le da naredim A-B primerjavo. Takoj pokaže svoje. Če ta test obeta, si pustim stvar dlje časa - da gre skozi test naveličanja, test ali nekaterih plošč ne bom hotel poslušat, teste različnega razpoloženja skozi več dni, test the day after, test različne elektrike čez dan in ostala intuitivna preverjanja.

Zadnji je test amputacije - koliko pogrešam zadevo čez teden ali dva. Tudi če mi 'tisto' ni potrebno vrniti - si to odklopim po vseh testih in počakam da vidim če mi manjka. Tako filtriram vse lahke entuziazme, brezvezna paljenja, onanije,......

.

Matr, 'Embarassed' jest pa še pri puncah, niti ženi nisem tega počel in šel tako daleč, sem prišel najdlje do A-B primerjave. Lahko pa da sem zafrustriran in zavrt?Test amputacije se mi sploh zdi krut......

Mogoče sem pa šibkega duha, raj roko nase položim, pa mam mir, kot pa da bi šel čez tako samotorturo.

Pri tistih špagetarjih pa....ni noben pomislil na "Slepa kura zrno najde?"

Nazadnje urejal/a vojko Pon Mar 11, 2013 21:01; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
androsalvatore

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 23:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 11, 2013 20:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm, ker sodim v mlace starejšo generacijo na tem forumu, bi vse tiste, ki ste bili davnega leta 1992 ali 1993 (vsaj mislim da je bilo tedaj) v hotelu Union, spomnil na podoben dogodek.
Mislim, da so Corradovci organizirali testiranje več sistemov, vidni pa so bili samo zvočniki. Vsi, ki smo to želeli smo dobili v roke obrazec, v katerega smo vnašali svoja opažanja za vsak sistem posebej, dokler so organizatorji dogodka za zaveso veselo menjavali sisteme.
Jaz sem bil kar malce presenečen oz. kar razočaran nad mojimi zapiski, še posebno tedaj, ko se je zavesa razprla in smo namesto štirih dobesedno bulili v tri sisteme. Kaj porečete na to? No, vsaj tisi, ki se tega spomnite (ni vas malo tukaj prisotnih) malce pokomentirajte.
Vseeno pa mislim, da tudi taka izkušnja lahko veliko pripomore k boljšemu dojemanju in ocenjevanju hifi sistemov.

Lp
A
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 11, 2013 21:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Psiha dela tudi pri izkušenih, tega ne gre podcenjevati. Skušam biti kar se da realen. Kruto gor ali dol. Tudi metanje denarja in kasnejša razočaranje je kruto. Meni še posebno, ker si za poslušanje vzamem veliko časa in ne želim vsakič priti do točke da predčasno ugasnem, ker mi gre na živce. Nasprotno, mora biti prisotna želja da nočem stran, še malo, še malo..

Ko testiraš, če se mora naprava ogreti - ta čas ne smeš poslušati - ker se 'ekvaliziraš' in nisi več objektiven! Ali se ogreva brez glasa ali grem ven.
Začne se z najtežjimi testi, ker tudi skozi lažje teste se privadiš na zvok.
Zato so prvi vtisi zelo pomembni.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 1 od 9

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu