| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
jst10
Pridružen/-a: Ned Nov 2008 12:44 Prispevkov: 2 Kraj: sLOVENIJA
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 12:47 Naslov sporočila: Infinity |
|
|
Pozdravljeni!
Ker sem na tem področju dokaj bos, bi vas prosil za nasvet.
Za darilo sem dobil zvočnike infinity primus hcs, zdaj moram kupiti še reciver in me zanima kateri reciver bi po vašem mnenju sodil poleg?
Najlepša hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 13:19 Naslov sporočila: |
|
|
Zvočniki so sicer OK, a še vedno je to nižji razred.Receiver do 300€ bo čisto pasal zraven.Vse od Yamahe, Onky-ja, Marantza in Denona bo v redu.
Cene poglej na www.ceneje.si , lahko precej prišparaš! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29 Prispevkov: 206 Kraj: Miklavž na dr. polju
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 16:37 Naslov sporočila: |
|
|
Najboljše paše Harman Kardon. Kak AVR 155, 255, 147, 145 ipd.
Samo Yamahe ne priklaplaj na te zvočnike, ker bo zvok malce hladen in trd. Marantz, Denon in Onkyo tudi niso preveč posrečena kombinacija.
Vedeti moraš, da je Harman lastnik Infinity-a in kombinacije njihovih produktov že od nekdaj najboljše pašejo skupaj, kajti Infinity zvočniki so večinoma precej trdi in zahtevni za poganjanje, Harmanovi receiverji pa so zelo mehki in topli po zvoku.
Če ne verjameš, pojdi v kak Big Bang Mega in prosi za demonstracijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 19:05 Naslov sporočila: |
|
|
No, Harmana sem izpustil, gre pa tudi zraven, to drži!
Je pa pri njihovih receiverjih potrebno vzeti v zakup, da je design postavljen pred funkcionalnost!Ni to le splošna sodba v raznih testih, je tudi razlog, zakaj sem se kljub simpatičnemu zvoku ločil od dveh njihovih receiverjev!
Sam se sicer izogibam sodbam v stilu "le znamka XY in nič drugega".Menjal sem že kar nekaj AV receiverjev in zvokovno razočaranje mi je na celi črti bil le Pioneer(obupno sterilen in agresiven zvok).
V seštevku lastnosti bo še najbolje Onkyo TX-SR506, ki se na Bolhi dobi že za 250€, ocenjevan pa je zelo dobro!
Kogar pa sicer zanimajo testi raznih komponent iz vseh nemških specializiranih revij, pa si naj pogleda www.etest-heimkino.de !Je pa seveda potrebno malce obvladati nemščino! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bigmike
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 19:17 Prispevkov: 7 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 19:09 Naslov sporočila: |
|
|
Teste vseh teh revij je treba vzeti z rezervo ker so objektivni do določene mere, ostalo je reklama.
Revija (prospekt) prikaže, oči ga poiščejo, ušesa odločijo. Tako nekako na bi bilo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jst10
Pridružen/-a: Ned Nov 2008 12:44 Prispevkov: 2 Kraj: sLOVENIJA
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 19:40 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa yamaha rx-v 463? (ki je v istem razredu-cenovno- kot onkyo)
Al ima frodo prav in je ni za tikat? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 20:32 Naslov sporočila: |
|
|
| bigmike je napisal/a: | Teste vseh teh revij je treba vzeti z rezervo ker so objektivni do določene mere, ostalo je reklama.
Revija (prospekt) prikaže, oči ga poiščejo, ušesa odločijo. Tako nekako na bi bilo  |
Ja, ampak najslabše je poslušat mnenja ljudi, ki sami niso še nič izprobali in so le nekje nekaj slišali(ne mislim pa na nikogar tu konkretno)!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 13:49 Naslov sporočila: |
|
|
Ker je ravno tema o Infinity bom malo offtopic. Hočem pa samo nakazati, da je Infinity svoje dni izdeloval superiorne zvočnike.
Tole so legendarni Servostatik, prvi zvočniki, ki jih je Infinity sproduciral. Nekaj zanimivega branja o njih se najde na netu. So pa dvodelni - elektrostatični panel in subwoofer. Če se komu kaj takega valja na podstrehi sem resen kupec .
Infinity Servostatik I
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|