| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
joc
Pridružen/-a: Sob Okt 2008 21:10 Prispevkov: 11 Kraj: višnja gora
|
Objavljeno: Sob Okt 25, 2008 21:29 Naslov sporočila: Receiver do 600E |
|
|
Pozdravljeni
Moj prvi post (ste pridobili novega člana, ki vas bo dodobra utrujal z vprašanji).
Končno je prišel čas, ko bom kompletno prenovil moj obstoječi sistem. Projekt bo dooolg, saj finančnih sredstev ni ravno na pretek. Si pa želim v svoj sistem dodajati res dobre komponente, pa če tudi bo za to potrebno veliko časa.
Rabim nasvet glede recieverja za HT. Ker do sedaj HT nisem imel (niti nisem tej veji posvečal pozornosti) sem tukaj čisto mrzel. Kupujem reciever tem nekje do 600e, kakšen evro manj ali več, namenjen pa bo IZKLJUČNO za potrebe HT. Za stereo bo trenutno več kot dovolj moj Musical Fidelity XA-2 (tukaj je tiha želja MF 5.5)
Torej, najboljši A/V reciever za hišni kino v omenjenem ceovnem razredu - po vašem mnenju.
Da vem kaj it poslušat.
Hvala
Joc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sob Okt 25, 2008 22:48 Naslov sporočila: |
|
|
Z nobenim od tehle ne boš zgrešil:
Denon AVR-1909
Onkyo TX-SR 674
Yamaha RX-V 863
Marantz SR-6001
Vsi ti stanejo med 500€ do 620€.
Preveri pa prej cene na www.ceneje.si , razlike v cenah znajo biti tudi do 30%! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joc
Pridružen/-a: Sob Okt 2008 21:10 Prispevkov: 11 Kraj: višnja gora
|
Objavljeno: Pon Okt 27, 2008 16:47 Naslov sporočila: |
|
|
Super
sem si malo ogledal ocene in komentarje uporabnikov omenjenih recieverjev in mislim, da res ne bom nič sfalil, če vzamem kateregakoli izmed njih.
Sam se sicer najbolj nagibam k Marantzu (njihov cdp cd17 mi zvesto služi že vrsto let) in Yamahi.
Hvala za nasvet.
Lp
Joc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Goran_82
Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35 Prispevkov: 79 Kraj: štajerska
|
Objavljeno: Pon Okt 27, 2008 18:09 Naslov sporočila: |
|
|
| Marantz ima zdaj nove modele....po karakteristikah se mi ne zdi slab SR5003 za okoli 450 EUR. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kaljetko
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:14 Prispevkov: 106 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 28, 2008 19:57 Naslov sporočila: |
|
|
Jesenska razprodaja v Corrado
23.10.2008 - Napisal: trancedeejay..
OGLEJ SI GLAVNO STRAN
RECEIVER NAD 755..IMAM SAM ... ZVOK - zakon ...... Kajti pri NADU JE
-music first -
lp.M. _________________ kaljetko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Tor Okt 28, 2008 21:27 Naslov sporočila: |
|
|
Malce je potrebno pogledati začetni post, kjer je možakar lepo zapisal, da potrebuje receiver izključno za HT!S 700€ je NAD tudi za 100€ preko predvidenega budgeta!
No, malce reklame pa tudi mora biti...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kaljetko
|
Objavljeno: Sre Okt 29, 2008 10:49 Naslov sporočila: |
|
|
HT...saj res..
-Ko slišiš NAD - nepotrebuješ reklame  _________________ kaljetko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Okt 29, 2008 13:05 Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa začneš iskat nekaj v drugi smeri. Tako je bilo pri meni
Za HT bodo vsi našteti OK. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marantz
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18 Prispevkov: 122 Kraj: ILIRSKA BISTRICA
|
Objavljeno: Sre Okt 29, 2008 14:34 Naslov sporočila: |
|
|
Če ne potebuješ najnovejših tehničnih izboljšav - te večinoma ne vplivajo na samo kvaliteto zvoka - velika večina ljudi jih ne rabi, vsekakor vedno priporočam starejši model (generacijo ali dve nazaj), pa zato serijo ali dve višje - za isto ceno.
LpT. _________________ lp
Tomislav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sre Okt 29, 2008 21:16 Naslov sporočila: |
|
|
| kaljetko je napisal/a: | HT...saj res..
-Ko slišiš NAD - nepotrebuješ reklame  |
Nisem ravno pripadnik takihle pavšalnih izrekov!
Po tvojem bi vsakdo, ki ima za kanček pameti in posluha, imel pač NAD!
Ti pa zagotavljam, da obstaja še vrsta firm, ki so enako dobre, včasih pa tudi boljše.Nikar torej navijaštva! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kaljetko
|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2008 10:45 Naslov sporočila: |
|
|
...se strinjam..važen je posluh..
 _________________ kaljetko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2008 10:56 Naslov sporočila: |
|
|
Pa tudi posluh ne.
Važna je pač ljubezen do glasbe, saj nas tu to povezuje, ne kabli.
Pa pustimo to, tip rabi reciever  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Dery
Pridružen/-a: Tor Okt 2008 19:54 Prispevkov: 16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2008 22:36 Naslov sporočila: |
|
|
Moje mnenje pa je, da si poglej še malo Harman Kardon in ne, ne navijam ker ga imam sam, ampak bom kar navedel nekaj razlogov oz. mnenj iz izkušenj:
Recimo iz spiska ki ga je napisal ˝krokar˝ se orientiram na znamke in ne na modele ker ne poznam vsakega posamezno...
1.Imel Yamaho(nek srednji razred cca 500€) in moram reč da mi zvok nikakor ni bil všeč, hladen, nažigaški kot za kak rock brez kakršnekoli topline...skratka čisto brezvezen reciever za moje pojme, da ne govorim o watih ki jih pol toliko ni bilo kot je bilo navedeno!
2.Imel Marantza (starejši model mislim da 5400ali 5200model gold cca 600€) in je bil v primerjavi z Yamaho biser, kar se tiče watov, teže in nasploh samega zvoka. Res da je imela Yamaha več ˝cukrčkov˝ ker je bila novejša ampak kar se zvoka tiče čisto nasprotje. Marantz že ima več topline in se mi zdi da igra dosti mehkeje in lepše od Yamahe, da ne govorim da je vsaj 30% bolje poganjal celotni sistem!
No ker mi pa nikoli ni dovolj sem se odločil da vse skupaj prodam od ojačevalca do cdja, dvdja in nabavim komplet na novo...
Pregledal in preposlušal sem ogromno raznoraznih znamk in modelov in se nazadnje odločil za HARMAN KARDON model 335.
Za dobro odločitev pa mi je potrdil tale Rewiev: http://www.areadvd.de/hardware/avr_mastertest_2005.shtml
Zadevo sem prikopil dodobra izprobal in sedaj mi laufa že 2 leti in sem z njem nad-zadovoljen!!! Po mojem mnenju se bolje obnese tudi od Marantza.
V vednost: VSI RECIEVERJI SO BILI PRIKLOPLJENI NA ISTE ZVOČNIKE!!
Še toliko v vednost, pri nas je Harman Kardon kar dosti cenejši kot v tujini(20% zagotovo).
Naj še povem da ima prijatelj Onkyo in je tudi zelo všečna zadeva, sploh model 605 ki je bil lani izbran za best reciever v svojem razredu. No ja letošnji model je 606 ki te pride 450€, če pa želiš več pa 706 ki pride 600€ na spletu(nevem če lahko omenjam trgovine).
To bi bilo to iz moje strani in Lep pozdrav ter lepe praznike vsem skupaj...
Lp, Dery |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Pet Okt 31, 2008 01:03 Naslov sporočila: |
|
|
No, saj sam imam še vedno tudi Harman Kardona AVR 645, a se je moral umakniti Onkyu SR-875, pa sedaj revež zaman čaka kupca.
Potrdim lahko, da ima odličen zvok, imel pa ga je tudi vstopni model AVR-130, ki sem ga svoje čase tudi imel.Glede zvoka torej res vse lepo!
Kar pa tej celotni seriji zamerim, pa je to, da je bila preglednost upravljanja žrtvovana v korist dizajna.In nekaj pomanjkljivosti je v funkcionalnosti.
Sam sem imel zares slabe iskušnje le s Pioneerjem(zelo "naporen" zvok) in ga odsvetujem, zvokovno tudi Sony ni bogve kaj in še kvari se menda rad.
Omenjena AREADVD je sicer za tiste, ki znajo nemško, zaradi resnično izčrpnih testov super naslov, le v zaključnih ocenah so nekoliko prizanesljivi oz. premalo diferencirani!
Za tiste, ki znajo nemško, pa še ena zelo interesantna stran:
www.etest-heimkino.de |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|