Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Receiver do 600E

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
joc

Pridružen/-a: Sob Okt 2008 21:10
Kraj: višnja gora

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2008 21:29    Naslov sporočila: Receiver do 600E Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Moj prvi post (ste pridobili novega člana, ki vas bo dodobra utrujal z vprašanji).

Končno je prišel čas, ko bom kompletno prenovil moj obstoječi sistem. Projekt bo dooolg, saj finančnih sredstev ni ravno na pretek. Si pa želim v svoj sistem dodajati res dobre komponente, pa če tudi bo za to potrebno veliko časa.

Rabim nasvet glede recieverja za HT. Ker do sedaj HT nisem imel (niti nisem tej veji posvečal pozornosti) sem tukaj čisto mrzel. Kupujem reciever tem nekje do 600e, kakšen evro manj ali več, namenjen pa bo IZKLJUČNO za potrebe HT. Za stereo bo trenutno več kot dovolj moj Musical Fidelity XA-2 (tukaj je tiha želja MF 5.5)
Torej, najboljši A/V reciever za hišni kino v omenjenem ceovnem razredu - po vašem mnenju.

Da vem kaj it poslušat.

Hvala
Joc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2008 22:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z nobenim od tehle ne boš zgrešil:
Denon AVR-1909
Onkyo TX-SR 674
Yamaha RX-V 863
Marantz SR-6001
Vsi ti stanejo med 500€ do 620€.
Preveri pa prej cene na www.ceneje.si , razlike v cenah znajo biti tudi do 30%!
Nazaj na vrh
joc

Pridružen/-a: Sob Okt 2008 21:10
Kraj: višnja gora

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2008 16:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super

sem si malo ogledal ocene in komentarje uporabnikov omenjenih recieverjev in mislim, da res ne bom nič sfalil, če vzamem kateregakoli izmed njih.

Sam se sicer najbolj nagibam k Marantzu (njihov cdp cd17 mi zvesto služi že vrsto let) in Yamahi.

Hvala za nasvet.

Lp
Joc
Nazaj na vrh
Goran_82

Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35
Kraj: štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2008 18:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marantz ima zdaj nove modele....po karakteristikah se mi ne zdi slab SR5003 za okoli 450 EUR.
Nazaj na vrh
kaljetko

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:14
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2008 19:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jesenska razprodaja v Corrado
23.10.2008 - Napisal: trancedeejay..
OGLEJ SI GLAVNO STRAN

RECEIVER NAD 755..IMAM SAM ... ZVOK - zakon ...... Kajti pri NADU JE
-music first -
lp.M.
krokar

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 28, 2008 21:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malce je potrebno pogledati začetni post, kjer je možakar lepo zapisal, da potrebuje receiver izključno za HT!S 700€ je NAD tudi za 100€ preko predvidenega budgeta!
No, malce reklame pa tudi mora biti... Wink
Nazaj na vrh
kaljetko

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2008 10:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HT...saj res..

-Ko slišiš NAD - nepotrebuješ reklame Smile
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2008 13:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali pa začneš iskat nekaj v drugi smeri. Tako je bilo pri meni Very Happy

Za HT bodo vsi našteti OK.
Nazaj na vrh
marantz

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18
Kraj: ILIRSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2008 14:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ne potebuješ najnovejših tehničnih izboljšav - te večinoma ne vplivajo na samo kvaliteto zvoka - velika večina ljudi jih ne rabi, vsekakor vedno priporočam starejši model (generacijo ali dve nazaj), pa zato serijo ali dve višje - za isto ceno.
LpT.
krokar

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2008 21:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kaljetko je napisal/a:
HT...saj res..

-Ko slišiš NAD - nepotrebuješ reklame Smile

Nisem ravno pripadnik takihle pavšalnih izrekov!
Po tvojem bi vsakdo, ki ima za kanček pameti in posluha, imel pač NAD! Shocked
Ti pa zagotavljam, da obstaja še vrsta firm, ki so enako dobre, včasih pa tudi boljše.Nikar torej navijaštva!
Nazaj na vrh
kaljetko

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2008 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...se strinjam..važen je posluh..
Very Happy
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2008 10:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa tudi posluh ne.
Važna je pač ljubezen do glasbe, saj nas tu to povezuje, ne kabli.

Pa pustimo to, tip rabi reciever Smile
Nazaj na vrh
Dery

Pridružen/-a: Tor Okt 2008 19:54

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2008 22:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moje mnenje pa je, da si poglej še malo Harman Kardon in ne, ne navijam ker ga imam sam, ampak bom kar navedel nekaj razlogov oz. mnenj iz izkušenj:
Recimo iz spiska ki ga je napisal ˝krokar˝ se orientiram na znamke in ne na modele ker ne poznam vsakega posamezno...

1.Imel Yamaho(nek srednji razred cca 500€) in moram reč da mi zvok nikakor ni bil všeč, hladen, nažigaški kot za kak rock brez kakršnekoli topline...skratka čisto brezvezen reciever za moje pojme, da ne govorim o watih ki jih pol toliko ni bilo kot je bilo navedeno!

2.Imel Marantza (starejši model mislim da 5400ali 5200model gold cca 600€) in je bil v primerjavi z Yamaho biser, kar se tiče watov, teže in nasploh samega zvoka. Res da je imela Yamaha več ˝cukrčkov˝ ker je bila novejša ampak kar se zvoka tiče čisto nasprotje. Marantz že ima več topline in se mi zdi da igra dosti mehkeje in lepše od Yamahe, da ne govorim da je vsaj 30% bolje poganjal celotni sistem!

No ker mi pa nikoli ni dovolj sem se odločil da vse skupaj prodam od ojačevalca do cdja, dvdja in nabavim komplet na novo...
Pregledal in preposlušal sem ogromno raznoraznih znamk in modelov in se nazadnje odločil za HARMAN KARDON model 335.
Za dobro odločitev pa mi je potrdil tale Rewiev: http://www.areadvd.de/hardware/avr_mastertest_2005.shtml
Zadevo sem prikopil dodobra izprobal in sedaj mi laufa že 2 leti in sem z njem nad-zadovoljen!!! Po mojem mnenju se bolje obnese tudi od Marantza.
V vednost: VSI RECIEVERJI SO BILI PRIKLOPLJENI NA ISTE ZVOČNIKE!!
Še toliko v vednost, pri nas je Harman Kardon kar dosti cenejši kot v tujini(20% zagotovo).

Naj še povem da ima prijatelj Onkyo in je tudi zelo všečna zadeva, sploh model 605 ki je bil lani izbran za best reciever v svojem razredu. No ja letošnji model je 606 ki te pride 450€, če pa želiš več pa 706 ki pride 600€ na spletu(nevem če lahko omenjam trgovine).

To bi bilo to iz moje strani in Lep pozdrav ter lepe praznike vsem skupaj...

Lp, Dery
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 040863253
krokar

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 31, 2008 01:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, saj sam imam še vedno tudi Harman Kardona AVR 645, a se je moral umakniti Onkyu SR-875, pa sedaj revež zaman čaka kupca. Sad
Potrdim lahko, da ima odličen zvok, imel pa ga je tudi vstopni model AVR-130, ki sem ga svoje čase tudi imel.Glede zvoka torej res vse lepo!
Kar pa tej celotni seriji zamerim, pa je to, da je bila preglednost upravljanja žrtvovana v korist dizajna.In nekaj pomanjkljivosti je v funkcionalnosti.
Sam sem imel zares slabe iskušnje le s Pioneerjem(zelo "naporen" zvok) in ga odsvetujem, zvokovno tudi Sony ni bogve kaj in še kvari se menda rad.
Omenjena AREADVD je sicer za tiste, ki znajo nemško, zaradi resnično izčrpnih testov super naslov, le v zaključnih ocenah so nekoliko prizanesljivi oz. premalo diferencirani!
Za tiste, ki znajo nemško, pa še ena zelo interesantna stran:
www.etest-heimkino.de
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu