| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1635 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 12:29 Naslov sporočila: Tablice kot Wi-Fi kontrola |
|
|
Hej,
V prihodnosti si bom verjetno umislil tablico. Namen bo, da bom preko domacega Wi-Fi ja dostopal do svojega HTPCja in serverja zaganjal glasbene datoteke. Zelim dostopati tudi do Net radia. Prav tako zelim kontrolirati desktop. Na ta nacin se bom izognil priziganju A/V reciverja in TV, ko to ni potrebno.
Katero aplikacijo uporabljate za zaganjanje glasbenih datotek in aplikacij za streamanje Internetnega radia?
Odlocil sem se da Ipad to ne bo, razmisljam pa o Asus Nexus 7.
Za remote destop na Nexus-u 7 sem nasel aplikacijo SplashTop 2, s katerim na tablico pac dobis remote desktop PCja kar je ok. Stvar ne zgleda svoh. Videti je, da deluje kar tekoce. Kako pa je v realnosti pa zal ne vem, ker se nisem videl njegovega prakticnega delovanja. Zanima me kako je kaj z grafiko pri tem remote desktopu?
Ampak poleg remote desktopa razmisljam tudi o kaksni "dedicated aplikaciji" za androida, da kontroliras zgolj ukaze in prozis zaganjanje glasbenih datotek in startanje net radia na HTPC oz. serverju. Slednje verjetno zagotavlja se bolj tekoce in hitro delovanje kot pa prenos podatkov kompletnega namizja.
To je vprasanje za userje, ki imate tablice in jih uporabljate v namen kontrole. Katere aplikacije so to za Apple Ipad? Slednje mi bo verjetno v orientacijo in pomoc, ko bom podobno iskal za Android. Katero aplikacijo imate instalirano na strani tablice? Katero aplikacijo imate instalirano na strani HTPCja oz. serverja?
tnx lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 14:28 Naslov sporočila: |
|
|
| Zakaj ne ipad? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 15:14 Naslov sporočila: |
|
|
dr.sah: to je zaradi osebnega prepricanja, ter politike in filozofije Appla, s katero se ne morem identificirati.
Kot receno bom potreboval tablico zgolj za remote access do HTPC in kontrolo dostopa do glasbe, pa verjetno ene parkrat na leto se GPS in QuickOffice Pro program za branje DOC, XLS, PPT in PDF za rabo na sluzbeni poti. Vse ostalo mi ni toliko pomembno. Tudi 7" Asus Nexus 7 se mi zdi dimenzionalno zelo prirocen v primerjavi z vecjimi tablicami.
dr. Sah kaj uporabljas ti za kontroling na iPadu?
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tomazb
Pridružen/-a: Tor Sep 2012 20:34 Prispevkov: 29 Kraj: ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 15:12 Naslov sporočila: |
|
|
meni osebno je 7 inch premajhen. Je dober za okoli prenašat, a sam bi raje posegel po 10inch.
Če bi sedaj ponovno moral kupovati tablico, bi vzel:
iPad (mini ali navaden)
google nexus ( 7 ali 10- ne vem če je že zunaj)
mogoče še kak asus transformer.
vseh ostalih bi se pa ognil.
Ta za 100 eur je bolj kot ne krš (moje mnenje) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 15:13 Naslov sporočila: |
|
|
Imam Asus Nexus 7 in ga uporabljam prakticno za najrazlicne priloznosti. Med drugim mi sluzi tudi kot remote control za Winamp, Foobar 2000, Xbmc, Jriver, remote desktop preko Splashtopa. Moral bi se spravit se mal zraven, da ga skompletiram v kompleten remote za HTPC, ker imam tudi TV tuner v PCju. Stvar sploh ni komplicirana in deluje preko Unified remote, ampak se moram se pospilat. Dimenzija 7" mi je super, ker ga lahko primem z dlanjo in z njim upravljam. Prav tako ga z uzitkom uporabljam tudi v druge namene. Citanje casopisov, PDF, prebiranje emailov, gledanje HD .mkv fajlov na poti, tudi tipkarija zapiskov. Dokupil sem se bluetooth tipkovnico, ki je hkrati pokrov za Nexusa. Baterija tipkovnice zdrzi zelo dolgo.
V glavnem sem zelo zadovoljen z njegovami performansami in aplikacijami, ki ti lahko pomagajo pri kontroliranju HTPC.
Kako je s cenejsimi Androidi pa zal ne morem komentirat. Najboljsa debata glede tega poteka na Slo-Tech forumu, kjer posamezniki pisejo tudi dobre in slabe izkusnje s cenejsimi, nekoliko manj zmogljivmi tablicami.
lp, d.
Nazadnje urejal/a delfinus Pon Apr 08, 2013 15:19; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tomazb
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 15:16 Naslov sporočila: |
|
|
| super, hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 15:28 Naslov sporočila: |
|
|
Se nekatere dobre aplikacije namenjene kotrolingu HTPCja preko Android tablic:
- FoobarCon
- aWARemote Pro for Winamp®
- Official XBMC Remote
- Universal remote
- Splashtop
- Teamviewer
Kar je znacilno za vse je, da moras imeti na HTPC nalozen server aplikacijo za posamezen zgoraj omenjen program. Na tablici pa zgoraj omenjene client programe. Dolocene aplikacije zahtevajo tudi odprte dolocene porte na routerju in od tu naprej stvar deluje tip top.
lp, d.
Nazadnje urejal/a delfinus Pon Apr 08, 2013 15:32; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 15:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Galaxy note je morda tudi opcija. Jaz ga za drugega kot za squeeze server ne uporabljam vem pa, da ima tudi IR remote možnost. Žal se nisem poglabljal v podrobnosti, da bi vedel kaj več povedat... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tomazb
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 09:44 Naslov sporočila: |
|
|
Zaenkrat tudi jaz uporabljam svoj telefon za upravljanje z mrežnim playerjem, bi pa vseeno imel za to (in še kaj drugega) raje tablico.
Malo sm prebral, pa kar se 7'' tiče je Nexus 7 še vedno nekje najpogostejše priporočilo (za tiste ki ne jemo jabolk). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 10:27 Naslov sporočila: |
|
|
jaz bi vseeno jabolko pojedel.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tomazb
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 11:12 Naslov sporočila: |
|
|
sej ne rečem da niso zdrava jabolka  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|