Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kako pogosto pa čistite ušesa ...

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 19, 2012 20:13    Naslov sporočila: Kako pogosto pa čistite ušesa ... Odgovori s citatom

Priznam, da sam ne prav pogosto.
Sem pa bil včeraj pri frizerju (po štirih mesecih - izgleda da se tudi friziram ne prav pogosto) in sem si očistil ušesa!
Imam pa v levem ušesu malo masla, v desnem pa kar nekaj paličic porabim. Morda mi pa zato zvok v prostoru na levo vleče...

Glede na to da nekateri slišijo razliko med različno dragimi priključnimi vrvicami (in celo verjamem v to, pa si tega ne razlagam s psihoakustiko, pa pustimo moje mnenje ...).

Maslo v ušesu verjetno duši visoke tone. Čist sluhovod ima večji premer. Verjetno bi našel še veliko detailov...
Je pa AB testiranje malo težje izvedljivo.

Lep pozdrav,
Peter
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benz220d

Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 19, 2012 21:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ha ha odlična tema Exclamation

pred časom se mi je naredil čep oz. se mi je maslo nalepilo na bobnič in sem zelo slabo slišal, predvčerajšnjim se je zgodba ponovila, baje posledica morja in potaplanja...

torej šel sem v lekarno kjer dobiš 3% vodikov peroksid namenjen prav raztaplanju ušesnega masla, 4x na dan si kapneš po 3 do 4 kapljice in ti učisti ušesa, potem pa je bolje uporabljati veliko brizgo ali nek namenski sprej za vsakodnevno čiščenje, vatiranih palčk niti pogledam ne več edino ko bo treba očistit lečo v cd-playerju Twisted Evil

sedaj bolje slišim, sploh na desnem ušesu visoke tone kot sem jih prej....

Pozor, ušesno maslo je naravna zaščita ušesa pred določenimi vplivi, vnetji itd...in mora biti prisotno v ušesu tako da ne pretiravat z čistočo, ko pa začne repa rastit takrat pa je že zadnji čas za čiščenje Laughing
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 19, 2012 21:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Enkrat na leto do max leto in pol grem na pranje ušes k zdravniku.
Razlika je kar velika po pranju.
Nikoli ne uporabljam paličic ker se potiska maslo še globje v slušni kanal
nato še pa ostala nečistoča zraven to se zlepi in naredi se čep.
In potem adijo detajli!
Nazaj na vrh
benz220d

Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 19, 2012 21:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

evo tole je to čudo...

Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 20, 2012 07:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 20, 2012 08:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tekom let sem recikliral svoj audio sistem, ki je sestavljen iz rabljenih komponent in dodanih par novih driverjev, ki delujejo po različnih mehansko-elektromagnetnih principih in zato fizično drugače raznašajo zvok..Tako sistem zdaj premore 7 driverjev na kanal gnanih z 1,5KW lamp in tranzistorjev, torej dovolj rezerve signala v območju kjer ni klippinga. Menjal sem pasivne elemente za audiofilske, menjal sem notranje ožičenje za srebrno žico in dodal še malo svojih spoznanj..
Hkrati sem si po letih eksperimentiranj izdelal po svojih idejah hibridne napajalne, zvočniške in povezovalne kable, ki po prezenci, detajlih, sploh pa po muzikaličnosti, nič ne zaostajajo za najdražjimi kabli.

Zdaj si lahko privoščim zelo umazana ušesa, na kanal imam skoraj 2 višinska metra driverjev, detajlov polna kapa.

Vseeno si ušesa čistim z sprayem in paličicami, kadar se ravno spomnim.
Laughing
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 20, 2012 08:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dobro , da ste me spomnili....zato sem včeraj vzel v roke žičnato krtačo za čiščenje dimnika in si jih temeljito očistil.... Mr. Green
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 20, 2012 08:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pomaga tudi kaj takega:

longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 20, 2012 10:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dr Vuhljevič iz cvetličnega korita ali strehe. Wink
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2012 01:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene pa zanima, če kdo pozna stari recept čiščenja ušes - katerega je demonstrirala neka ženska na show-u "Kmetija"
Tisto, z zrolano cunjo in ognjem.Zanima me, kako točno se zadeva izvede.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
mariosala

Pridružen/-a: Čet Jul 2008 17:37
Kraj: MENGEŠ

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 22, 2012 05:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
Mene pa zanima, če kdo pozna stari recept čiščenja ušes - katerega je demonstrirala neka ženska na show-u "Kmetija"
Tisto, z zrolano cunjo in ognjem.Zanima me, kako točno se zadeva izvede.

Preverjeno deluje;

http://shop.radostbivanja.org/index.php?main_page=product_info&products_id=90
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 04, 2012 02:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala mariosala, šele danes sem opazil, takoj si bom ogledal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 04, 2012 11:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred kratkim na kliniki opravil preizkus sluha. Izvrglo je tole:

avdiogram

Na moje veliko veselje po besedah zdravnice bojda odlično. Da za moja leta 1% izguba sluha po Fowlerju ni nič. Juhej, še se bomo špilčkal z novotarijami. Smile

Bom pa za foro probal očistiti ušesa s kako tukaj omenjeno zadevšno, kar nekaj je luštnih predlogov, da vidim če bo kakšna razlika.
Nazaj na vrh
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 04, 2012 16:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Narava oz evolucija je poskrbela za to, da je po zdravstvenih pogojih, za čisto uho dovolj že voda in kazalec, ali pri bolj redoljubnih mezinec. Vse drugo je potrošniška družba. Meni na teh testih, ko vidijo, da sem pomorski strojnik, frače rezultatom ne morejo verjet.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu