Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Čiščenje HI FI naprav

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PURPLE

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 28, 2012 18:12    Naslov sporočila: Čiščenje HI FI naprav Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Zanima me kako čistite notranjost HI FI naprav. V ojačevalcu se mi je nabralo kr nekaj praha in bi ga bilo potrebo očistit. Lahko uporabim kompresor in nesnago izpiham - seveda z rahlim dotokom zraka?
Jan.

Pridružen/-a: Čet Jun 2012 13:37

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 28, 2012 20:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

verjetno da, saj tako se tudi kompe cisti in nikoli problemov.

L.P
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 28, 2012 22:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Skrbi me, da nebi šlo kaj narobe - v kolikor bi vanj pihal - kakšna fina stikala itd, ko se bi prah vzdignil itd.

Prosim za kak nasvet domačega mojstra.
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2012 01:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kompresor pa gasa.. ne moreš falit..
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2012 01:44    Naslov sporočila: Re: Čiščenje HI FI naprav Odgovori s citatom

PURPLE je napisal/a:
Pozdravljeni.

Zanima me kako čistite notranjost HI FI naprav. V ojačevalcu se mi je nabralo kr nekaj praha in bi ga bilo potrebo očistit. Lahko uporabim kompresor in nesnago izpiham - seveda z rahlim dotokom zraka?

Jaz uporabim sesalec. Pazim da ne takne ničesar. Nato vzamem čopič in dokončam posel. Vedno se praši stran od potenciometrov, pa čimmanj.
Ko je vse to končano še (gobčno) spiham.
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2012 10:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz sem za kompresor... Seveda je potrebno tudi malce previdnosti (še posebej pri lampaših), obvezno izklopiti napajalni kabel in čim manj dotikanja z delom za pihanje po elektronskih ploščah...
Nazaj na vrh
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2012 10:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zadeva je takšna.Dobljen ojačevalec je iz "podstrešja" - kot ga ne bi uporabljal 5 let. Notr je praha in svalkov še in še. Zato sem vprašal za nasvet kako se pravilno lotit čiščenja, da nebom naredil morebitne škode.

Hvala vam za nasvete.
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 31, 2012 14:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem učinkovito spihal že kar nekaj HI-FI komponent, računalnikov, TV, ... vedno zunaj na prostem s kompresorjem pri tlaku cca. 6 atmosfer. Pazim edino , da se vrtljivi deli (ventilatorji,...) nenadzorovano ne zavrtijo, da se ne uničijo ležaji, v ta namen vanje "zataknem" kakšno leseno palčko ali podobno. Prah vedno izpihujem pri odprtem ohišju.

Pametno je čistit redno (npr. vsako leto ali dve), da se prah ne sprime preveč, kajti prah krajša življenjsko dobo naprav (kot izolator povečuje segrevanje komponent, prah na lopaticah ventilatorjev dodatno obremenjuje ležaj, če je vlažen lahko prevaja elektriko,....

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu