Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 13:36 Naslov sporočila: Dynaudio |
|
|
Zivjo,
ze pred par leti sem se zaljubil v Audience 52 zvocnike. Ker se imam namen selit cez kaksno leto nameravam v okviru selitve tudi presaltati na samostojece zvocnike (ne ravno top of the line) in nov ojacevalec, ter kaksen squeezebox.
Torej, kot prvo. Kaksna je razlika med excite x32, Focus 220 in Contour S 3.4? Audience serije ocitno ni vec. Ze pred casom sem poslusal Contour serijo in me je pravtako navdusila, tako da mislim da tudi z ostalimi ne morem falit. Iscem vstopni, torej najmanjsi samostojeci model. Ostalo bo preveliko, predrago in overkill.
Ali bi bil Naim NAIT 5i v redu izbira? Sem ga ze poslusal, ampak je imel neke druge zvocnike. Vsec mi je bil tudi DENON PMA-1500AE (zdaj obstaja 1510), videl pa sem tudi novega Rotel RA-1520. Tukaj je tudi nuforce, ki ni drazji od omenjenih.
Zakaj to sprasujem zdaj? Ker smo ravno v casu hifi showa, pa se prihajajoci bo v Zagrebu. Tako da malo poslusam in da malo zacnem razmisljat, ce je to "next step" v hifiju. Zdaj imam Rotel RA-980BX in zvocnike B&W 685. Za rock je to zelo kul kombinacija, ker pa poslusam tudi nekaj klasike in jazza, pa se mi zdi, da bo Dynaudio boljsa izbira |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JanezBlond
Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50 Prispevkov: 189 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 14:10 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa matrajo novi Focus 360, ampak so že kar velik velik finančni zalogaj.
Zaenkrat še shajam z Dynaudio samogradnjo na bazi 30w54+d52+d21.
Prostor v katerem poslušam je velik cca 50m2, tako da kaj manšega od focusa 360 verjetno ne pride v poštev? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2799 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 14:10 Naslov sporočila: Re: Dynaudio |
|
|
aljo je napisal/a: |
Torej, kot prvo. Kaksna je razlika med excite x32, Focus 220 in Contour S 3.4? Audience serije ocitno ni vec. Ze pred casom sem poslusal Contour serijo in me je pravtako navdusila, tako da mislim da tudi z ostalimi ne morem falit. Iscem vstopni, torej najmanjsi samostojeci model. Ostalo bo preveliko, predrago in overkill.
|
Osnovna razlika je cenovni/kvalitativni rang. V zasnovi so si zelo podobni, vendar vsak v svoji seriji, kot sem že omenil na začetku. Contour S 3.4, najdražji (najboljši) med temi, so že kar precej dragi, pa tudi zahtevni za poganjanje. Da se predstavijo v najboljši luči, potrebujejo ogromno moči ojačevalca. Sem jih že nekoč na kratko slišal v Inteku, in so me z zvokom navdušili, žal pa malo manj z svojo ceno. Ostalih dveh zočnikov ne morem komentirati, so pa bojda Focus 220 kar precej čislani. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
senior
Pridružen/-a: Pet Sep 2008 14:24 Prispevkov: 118 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 14:22 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem ljubitelj (in lasnik) Dynaudio zvočnikov, žal pa omenjenih modelov nisem slišal. Mislim tako kot before - Contour so najboljši. Sicer pa "prečeši"splet, npr.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=686371 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 14:30 Naslov sporočila: |
|
|
aja, ce lahko se kaksne okvirne cene napisete, jih nisem nasel nikjer... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 14:32 Naslov sporočila: |
|
|
Sem poslušal Focus in Contour v Inteku, ne vem ali še sploh obstajata obe seriji, ampak Contour je bil bistveno boljši zvočnik. Spomnim se, da je igral bolj polno, manj škatlasto, glasba se je lažje odlepila od zvočnikov. Razlog zakaj se nisem odločil za dynaudio je v tem, da v testih večkrat jamrajo, da ne morejo ukrotit njihovega basa. Conour se mi zdi drugače super. Focus pa je zdaj serija F ali kaj podobnega?? V inteku mislim, da imajo postavljene F360 ali nekaj takega in je zadeva zelo zelo dobra.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03 Prispevkov: 419 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Okt 08, 2010 20:34 Naslov sporočila: |
|
|
Excite x32 stane v Italiji okrog 2200EUR, Focus 220 3200EUR ter Contour 3.4 5400EUR. Glej cenik na:
http://www.gto.it/showprice.php3?cat=au _________________ lp, Branko
Nazadnje urejal/a ambro Pet Okt 08, 2010 21:24; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03 Prispevkov: 419 Kraj: Nova Gorica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Sob Okt 09, 2010 09:40 Naslov sporočila: |
|
|
Nekako cenovno torej bi sli skoz samo x32. Kako bi se recimo obnesla kombinacija Denon PMA-1510ae in excite x32. Bi za Dynaudio bilo bolj vredno vzet nuforce ali pa Primare? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Sob Okt 09, 2010 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem kakšen odnos imaš do rabljene robe, ampak zvočniki so ponavadi kar trpežna roba in okrog 2 jurja pridejo že kakšni contouri. Sicer ne spremljam koliko je ponudbe rabljenih dynaudio zvočnikov, je pa vse robe bistveno manj v zadnjem času tako, da je potrebno biti bolj potrpežljiv.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zojgs
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 13:21 Prispevkov: 31 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 09, 2010 10:32 Naslov sporočila: |
|
|
aljo je napisal/a: | Nekako cenovno torej bi sli skoz samo x32. Kako bi se recimo obnesla kombinacija Denon PMA-1510ae in excite x32. Bi za Dynaudio bilo bolj vredno vzet nuforce ali pa Primare? |
nekaj nad 150 konkretnih W po kanalu je zelo priporočljivo. Dynaudio potrebuje res V8 mašino da sploh daje kaj od sebe. _________________ pros and cons |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Sob Okt 09, 2010 11:06 Naslov sporočila: |
|
|
aljo je napisal/a: | Nekako cenovno torej bi sli skoz samo x32. Kako bi se recimo obnesla kombinacija Denon PMA-1510ae in excite x32. Bi za Dynaudio bilo bolj vredno vzet nuforce ali pa Primare? |
Dynaudio se lepo ujame z MF. Kombinacijo lahko slišiš v Inteku v LJ.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Sob Okt 09, 2010 20:02 Naslov sporočila: |
|
|
Moram it poslusat excite x32 + Musical Fidelity M3i |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 11:03 Naslov sporočila: |
|
|
Se kaksni predlogi za podoben rang (ca. 1500 EUR za zvocnike)? Mislim, da je najbolje najprej izbrati zvocnike in se potem podati po ojacevalni del... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Okt 10, 2010 12:12 Naslov sporočila: |
|
|
Hm... zanimivo, mislim, da vsi bolj ali manj tako razmišljamo. Sem pa nekje na netu pobral zanimiv pogled od enega možakarja (žal se ne spomnim linka, je pa stručko, ki ima firmo tako za ojačevalce kot za zvočnike - mislim da je Kanadčan), ki je rekel, da bi mogoče morali obrniti filozofijo in si najprej poiskati ojačevalnik in potem zvočnike, ki mu ustrezajo. Vem, da je z vidika praktičnosti lažje najprej imeti velike kište (zvočnike) doma in potem menjavati ojačevalce, ampak kljub vsemu se mi ta logika ni zdela čisto napačna. Izhajal je iz tega, da je ugotovil, da mu najbolj pašejo SET ojačevalci, pa je potem okoli tega principa svoje zvočnike dizajniral. Samo v razmislek... In pardon za off-topic. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|