| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5417 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Avg 23, 2012 09:09 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah je napisal/a: | takole, sposodil sem si stojala za Amphione TWO15, sedaj je čas za poslušanje, če bo le hčerka to pustila.  |
A tako zdaj to izgleda. Luštno. Bom moral pridit na prisluh.
Kaj sem hotel reči... če bo vse po sreči v kratkem prideta na špilčkanje in tudi ostaneta tu dve teli žverci. Ziher te bo zanimalo kako dela:
http://www.nuforce.com/hp/products/U192S/index.php
Amphion, ki vsestransko testira novi dda-100, pravi, da če se ga namesto vgrajenega usb vhoda priklopi preko tele male zadevice, se še pridobi na zvočni kvaliteti. Že itak je mališan rezolutiven, s tem na vhodu pa bojda adijo pamet. Da rata čisti hiend. Bi povsem verjel v izboljšanje performanse, saj za dda-jev denar se pač ne more pričakovati brezkompromisne zasnove usb vhoda. No bomo videli koliko je na tem. To bo spet ene špilerancije. 
Nazadnje urejal/a audiofill Čet Avg 23, 2012 09:11; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 23, 2012 09:10 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah, se da mogoče zmenit za kako poslušanje? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Avg 23, 2012 10:57 Naslov sporočila: |
|
|
Tale zadeva se kar konkretno pozna, na izhodni zvok pa ima močan vpliv tudi dober digitalni kabel.
Sam ga vedno uporabljam v kombinaciji s katerim koli DAC-em; Musical Fidelity M1DAC, 8200CDQ, MDAC... Definitivno zelo simpatičen upgrade  _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benz220d
Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37 Prispevkov: 237 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Avg 24, 2012 22:56 Naslov sporočila: |
|
|
danes dobil grelec za dolge zimske dni in večere
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1001 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Avg 26, 2012 15:08 Naslov sporočila: |
|
|
Denon DBP -2012 UD
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27 Prispevkov: 236 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: Sob Sep 01, 2012 15:15 Naslov sporočila: |
|
|
Yamaha CX 70, pred ojačevalec za gramofon in povezava na končno. Drobovje zgleda super
 _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27 Prispevkov: 236 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: Sob Sep 01, 2012 15:26 Naslov sporočila: |
|
|
Še ena malo bolj pregledna
 _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 498 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Pon Sep 03, 2012 15:02 Naslov sporočila: |
|
|
Google nexus tab! testiranje se v teku... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Pon Sep 03, 2012 15:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Prosil bi za kak opis, mene tudi matra. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 498 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Pon Sep 03, 2012 17:25 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj naj zaenkrat rečem... moj je uvožen iz ZDA. Polnjenje je možno preko USB na računalniku ali pa iz el. omrežja (adapter). Ekran je 7" kar na prvi pogled deluje majhno a se pri rokovanju izkaže (moje mnenje), da je nekako ravno prav, da lahko z eno roko držiš napravo z drugo pa "navigiraš" po ekranu. Imam še Samsung Galaxy Ace, v primerjavi s katerim je tablica mnogo bolj odzivna, kar se drsnja tiče. Za zdaj sem mu nametal aplikacij še pa još pa še ni bilo opaznega kakega štekanja, zmrzovanja ipd. Baterija je zdržala potovanje iz Chicaga preko Copenhagna v Ljubljano (vse skupaj cca 26 ur), kjer je le izjavil, da je baterije le še 10%. Na letališčih je bil nonstop povezan na Wifi, glasba se je vrtila ves čas tako na letališču kot tudi v letalu. Avtonomija baterije se mi zdi zelo vredu. Prtiranega segrevanja pa tudi ni bilo zaslediti.
Kamero ima samo spredaj. Za nekatere je to velik minus za nekatere ne... dejansko se meni osebno zdi precej smešno ko ljudje s skoraj A4 tablicami slikajo vsepovprek...
toliko zaenkrat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrewPee
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 16:22 Prispevkov: 58 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2012 07:37 Naslov sporočila: |
|
|
Od leve: Amphion ION+ , Amphion TWO15, M&D Sapphire
Nič od tega ni švoh
Za vso troje na sliki lahko rečem: čeljust do podna. Cena: sitnica
Tanajmanjši ION+ dajo neverjetno homogeno zvočno sliko, gledaš kot tele. Iščem še manjši prostor za near-field poslušanje. Perverzno bi jih bilo imet na računalniški mizi !
Taveliki TWO15, podobno kot tamali, buah!, sobo zapolnijo z zvokom že ob nižji glasnosti, širok oder, da o homogenosti ne govorim.
Wanna-have !
Katerega bi obdržal ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2012 08:50 Naslov sporočila: |
|
|
| Kakšna je pa cena teh lepotcev? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2012 09:30 Naslov sporočila: |
|
|
| AndrewPee je napisal/a: | | Katerega bi obdržal ? |
Odgovor preprost, če si lahko privoščiš, TWO15 zmaga  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5417 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2012 11:14 Naslov sporočila: |
|
|
S tamalimi amfijončki se še kar špilčkam tudi jaz in kot izgleda še lep čas ne bom izgubil interesa.
Z DDA-100 so magična kombinacija za denar. V mojih očeh vstopnica v hi-end svet za drobiž. Če le ni soba prevelika. Amphion pravi, da je za sinergijo v veliki meri "kriv" DDA-100, ki je časovno & fazno koherenten, kar je pisano na kožo njihovim zvočnikom, ki to vsled svoje zasnove še toliko bolj prikažejo.
Kaj me med drugim impresionira... poslušanje na nizki jakosti. Recimo večerno poslušanje ko gredo vsi spat in ne smeš glasno, ko kaj delaš pa v ozadju muzika, tekom obiska ko zadaj nekaj špila... veliko zvočnikov moraš naterat da zaživijo, da dajo kaj od sebe, tu pa že čisto potiho slišiš ama vse. Razkošen uravnotežen homogen soundstage že na 20% glasnosti. Noro.
Potem recimo neobčutljivost na postavitev. Kamorkoli ko jih rukneš ko špilajo. Nima veze ali 10 cm od zadnje stene ali na sredino sobe, to ni aklih. V prvi varianti sem glede na bas refleks zadaj pričakoval nagravžen bum bum bas, ki bo preglasil ostali spekter in bo ratal 2D zmazek. Ja pa ma kaki, sem samo debelo pogledal. To kljub temu oriše široko, jasno, zračno sliko, ki se navidezno razprostira globoko nazaj za zvočnike. Mislim halo, kot da zadaj sploh ni stene. Ne šmirglajo oni žive sile hehe. Okej bas v taki postavitvi malo naglašen ampak daleč od bum buma ali da bi bilo iritirajoče. Moram probat še z dušilcem za basrefleks, ki je v kompletu, da vidim kaj bo izvrglo.
Ko že pri postavitvi, tu ne gre za majčkeni sweetspot, bolj za sweetcono. Nima tu toliko veze kako oziroma koliko so obrnjeni navznoter, široka disperzija naredi svoje. Sicer me razvajenega uporabnika M&D Omni harmonizerjev to ne zadovoljuje, tam je cela soba soundstage, napram disperziji klasičnih boksov pa je tole iber.
Ne vem kaj so pobi delali, ampak tile mališani so jim ratali dvesto na uro. Integracija kretnice, enot in ohišja je adijo pamet.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2012 12:23 Naslov sporočila: |
|
|
| so kaj čarali tudi na materialu ohišja? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|