| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
rudyy
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:37 Prispevkov: 69 Kraj: izola
|
Objavljeno: Sre Mar 30, 2011 22:43 Naslov sporočila: surround zvocniki v stropu |
|
|
pozdravljeni...
zanima me namrec ali ima kdo iskusnje z ugrajevanjem surround zvocnikov v strop...
kaksen nasvet...
hvala.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1379 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Sre Mar 30, 2011 23:30 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj te pa zanima?
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rudyy
|
Objavljeno: Čet Mar 31, 2011 22:36 Naslov sporočila: |
|
|
zanima me ce ma kdo iskusnje s tem...
kako se obnese...
kaksen je zvok...
recimo postavitev za 7.1...
namen imam namrec v dnevni sobi ugradit zvocnike v strop
(samo surround) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 01, 2011 09:37 Naslov sporočila: |
|
|
Idejo sem imel tudi sam, in sicer kombinacija knauf-a in obešanja na steno... Najprej se je zatikalo pri materialih, pa različnih adapterjih, nosilcih... Tudi skrivanje kablov je lahko precej drago - nisem verjel. Vendar pa te moram opozoriti, da če nimaš nekega hudega sistema in pa seveda tudi kvalitetnih medijev (DVD, Blu Ray ipd) potem so ti sistemi nekoristni... Tudi pravih 7.1 formatov je bolj malo, kolikor se spomnim...
In pa še: zadeva je resnično uporabna pri sobah, ki so po mojem tam okrog 25m2 in več...
Osebno sem zadevo zapustil in imam kino sistem le tako, ker ga pač imam... preusmeril sem se raje na kvaliteten stereo....
P.S. upam, da ti nisem vzel preveč volje... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Apr 01, 2011 11:31 Naslov sporočila: |
|
|
Pri izgradnji surround ozvočenja igra ključno vlogo postvaitev zvočnikov, zato je moj nasvet, da ne vgrajuješ zvočnikov v strop zato, ker pač želiš iz njih slišati nek zvok.
Bolje bi ti svetoval, da poiščeš primernejše manjše zvočnike in jih primerno namestiš na steno.
Več o postavitvah zvočnikov lahko najdeš na strani dolby.com
tam so zapisani tudi vsi koti in razdalje za maksimalen efekt. _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rudyy
|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2011 19:37 Naslov sporočila: |
|
|
pozdraw...hvala za odgovore...
apak...problem je namrec ker v dnevni sobi nebo stranskih sten
leva stran panoramsko okno cez 90% zida...na desni pa odprt prostor do kuhinje
prostor bo pa velik okoli 35kvadratow
zato mi edina alternativa za 7.1 predastavlja strop |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1635 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Ned Apr 03, 2011 19:49 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
Nikakor ni to edina opcija. Mozno je imeti tudi satelite na stojalih, kable pa v kanalih v tleh ali za lajstnami. Odvisno pac v kaksni fazi opremljanja je stanovanje. Ali pa izbrati tanjse oblike samostojecih zvocnikov. Sicer pa je tudi boljse narediti kvalitetnejsi 5.1 kot pa 7.1, kjer kaksnega posebnega ucinka na povprecni opremi sploh ne bo. Prej bo slabse, saj se bo povprecen A/V receiver z 8 zvocniki ze precej mucil.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rudyy
|
Objavljeno: Pon Apr 04, 2011 21:37 Naslov sporočila: |
|
|
pozdraw...
vem da je se ta opcija...
ampak so stojala za surround ponavadi nestabilna in pri majhnih otrocih je to problem pa se kabli se vidijo...
zakaj bi bil 5.1 bolsi od 7.1...
zanima me ce je kdo ze slisaw surround iz stropnih zvocnikow...
lp... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 498 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Pon Apr 04, 2011 22:03 Naslov sporočila: |
|
|
Zaenkrat lahko idejo o 7.1 opustiš, ker preprosto ni materiala v tem formatu oz je zelo redek. Raje vloži malo več v 5.1, rezultat bo čisto zadovoljiv.
Pocenska stojala so ponavadi res nestabilna, tista boljša so težja in posledično bolj stabilna. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1635 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Apr 05, 2011 09:44 Naslov sporočila: |
|
|
Za 7.1 potrebujes ekstra plac in boljsi in mocnejsi 7.1 A/V ojacevalec. Za entry level ali srednji razred A/V reciverje bo 7.1 veliko breme in muka. Se bo poznalo tudi na kakovosti. Poleg tega pa pravih 7.1 filmov je zelo malo. 5.1 je zame boljse, sploh za manjse ali srednje velike prostore.Gerchy je v tej temi lepo razlozil kaksnja je optimalna postavitev zvocnikov. No se nekaj predlogov z ozjimi modeli zvocnikov in rezultat bo znatno boljsi od vsake montaze na strop ali steno.
Canton CD300
Canton CD1090
Canton CD3500
Opera Callas SP
Davis Acoustics Matisse
Plejada System Audio zvocnikov
Bang & Olufsen Beolab 8002 in 6002
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rudyy
|
Objavljeno: Tor Apr 05, 2011 16:57 Naslov sporočila: |
|
|
pozdraw...
dosti je varjant s samostojecimi zvocniki verjamem ampak za surround bom uporabil manjse vsaj namescene na zid ce ne v strop...
kot sem ze omenil majhni otroci in kabli ki jih je w zidu najlazje skrit...
pa se zaradi uporabnosti prostora se mi samostojeci ne zdijo (osebno mnenje pac)
ma kar nekaj surround sistemow sem ze slisaw in morem rect da mi 7.1 igra bolje kot 5.1...pa ne mislim tukaj wstopni razred...
lp... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Apr 05, 2011 17:36 Naslov sporočila: |
|
|
Strop je malo smotana lokacija. Montaža na zid, ali v zid se obnese bistveno bolje. Potem pa si pač izbereš samo še zvočnike ki so ti všeč _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Pet Apr 08, 2011 23:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz sem imel postavljen sistem 7.1 in od tega sta bila zadnja dva surround zvočnika ter sredinska postavljena na stropu. Priviti so bili na strop. Z zvokom nisem bil zadovoljen. Nato sem jih privil tako, da so bili ne več na stropu ampak spuščeni pod kotom 45 stopinj proti poslušalcu, s pomočjo posebnih držal. Že vedno sem imel občutek, kot da jih ni. Čeprav sem večkrat poskusil kalibrirati sistem, tako avtomatsko kot ročno. Nato sem pri zadnjem preurejanju sistema zvočnike spustil na nivo ušes. Tako sta zadnja rear surounda na steni in srednja na stojalih. Zvočna slika je nedvomno veliko boljša. Vendar pa se nagibam, da bom srednje zvočnike ukinil, ker je format 7.1 precej slabo zastopan, pa tudi soba ne meri ravno 50 kvadratnih metrov. Moram reči, da imam sedaj nekoliko večji užitek pogledati kak film... Aja ojačevalec je neka srednja zadeva Yamaha RXV-1400RDS, zvočniki pa so Mission, mislim da 7ds ali nekaj takega... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rudyy
|
Objavljeno: Ned Apr 10, 2011 19:58 Naslov sporočila: |
|
|
pozdraw...
koncno nekdo z iskusnjami s tem...
hvala za odgovor...zanima me pa samo se ce si imel v uporabi praw stropne zvocnike...ali navadne namescene na strop...po tem kar si napisaw sklepam da navadne...
hvala...
lp... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Pon Apr 11, 2011 15:25 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, imel sem t.i. stenske modele, ki se namontirajo na steno in ne vgradnih. Domnevam pa, da so vgradni po mojem skromnem mnenju še slabše kvalitete, ker so ponavadi namenjeni kakim lokalom zunaj, terasam ali bazenom. No, ne bom pa trdil, da mogoče ne obstaja tudi kaka prav za home teater namenjena zadeva... Za stojala pa sem izdelal posebno ploščo, na katero si dal zvočnik, potem pa ploščo pritrdil na stojalo...
Konec koncev poskušaj mogoče z namestitvijo, tako kot bi želel - simuliraj položaj, npr s pomočjo stojal (kaj pa vem, npr fotografskih) in potem daj še na ravnino ušes s pomočjo istih stojal...
Ne vem, moj predlog... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|