| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 945 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2011 13:34 Naslov sporočila: |
|
|
Vem, daš lahko oboje oz. marsikaj.
Ni pa to 5881A, zahteva posebno topologijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz z
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50 Prispevkov: 236 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2011 14:06 Naslov sporočila: |
|
|
@ drago,
saj imaš prav da je treba slišat če je ok, pri nas pač žal ni te opcije - vsaj za večino kitajskih ojačevalcev.
Mnenja se precej krešejo kar se tiče njihove produkcije. Dejstvo pa je da so nedvomno zaradi nizke cene močno usmerili pozornost nase.
... tole je eden izmed linkov
nabora proizvajalcev, modelov in cen:
http://www.cattylink.com/page7.html
. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2011 14:13 Naslov sporočila: |
|
|
jaz bom takole rekel,imam dva lampaša...zelo podobna 4x el 34(več variant) in 4 x ali ecc83 ,ecc82, 88 nima veze(vse smo sprobal) . .hočem reči tole kitajc za šalo popapa tistega drugega.....resno razmišljam ali bi ga prodal ali dam še ene 200-300 eur za predelavo.. zadeva je prešvoh,basa ni!!!! finih detajlov na visokih tud ne ....mislm.... edino kar je ..dobro izgleda...
in to na vse zvočnike kar jih imam....no ene bolj zahtevne sploh nisem priklopu....brez veze.... 
Nazadnje urejal/a drago67 Pet Feb 04, 2011 14:33; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2011 14:23 Naslov sporočila: |
|
|
| matjaz z je napisal/a: | @ drago,
saj imaš prav da je treba slišat če je ok, pri nas pač žal ni te opcije - vsaj za večino kitajskih ojačevalcev.
. |
In odgovor:
| Senca je napisal/a: | | drago67 je napisal/a: | | kolikor vem se z zastopnikom ni problem dogovorit za testiranje. |
Ravno to sem mislil s svojim zadnjim odstavkom, vendar včasih ne napišem najbolj jasno . Kolikor mi je poznano ima tudi možnost posoje predelanega 300B ojačevalca, kateri me je tako pozitivno presenetil.
Toplo priporočam vsakemu, ki ima željo nabaviti nov (drug) ojačevalec, da pokliče Mateja in se dogovori za preizkus. |
Včasih je potrebno malo bolj natnčno prebrati, četudi pišem dolgočasno.
www.marsaudio.eu |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz z
|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2011 15:37 Naslov sporočila: |
|
|
... saj si ok napisal,
ampak mars ima samo tonewin / markhill / yaqin
ostalih pa pri nas nekako ni, predvsem Melody, Audioroomy, inkarkoližesovsiostali.
@ drago,
nisem pa čisto tebe razumel,
mc 10 tako zelo popapa bobeka ali kaj? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2011 15:56 Naslov sporočila: |
|
|
| matjaz z je napisal/a: | ... saj si ok napisal,
ampak mars ima samo tonewin / markhill / yaqin
ostalih pa pri nas nekako ni, predvsem Melody, Audioroomy, inkarkoližesovsiostali.
@ drago,
nisem pa čisto tebe razumel,
mc 10 tako zelo popapa bobeka ali kaj? |
za moj glasbeni okus......da.
bobek proti kitajcu igra na enake zvočnike tako...groba primerjava ...kot da bi vrgel 2 teške dekne čez zvočnike....
še marsikateri vintage receiver igra bolje kot bobek. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz z
|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2011 19:22 Naslov sporočila: |
|
|
... Senca, Primaluna je Nizozemski izdelek, konstrukter pa je Marcel Croese, ki je šef razvojnega oddelka pri Goldmundu. Vse kar ima to zveze z ameriko je da so tam zelo uspešni pri prodaji. Ima auto bias, ki je bojda čista zmaga ker se sproti prilagaja ter omogoča enostavno zamenjavo celega kupa lamp - tudi čistim laikom v štromu.
Mogoče bi lahko Vojkota shecali za primerjavo - če se vama da,
lahko nevtralno tudi pri meni - na pol poti? Če se ne motim ima Vojko Prologue ll.
... skuham kavo, čaj, rogljičke?
. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
endless
Pridružen/-a: Tor Feb 2010 15:33 Prispevkov: 24 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2011 19:43 Naslov sporočila: |
|
|
Ja zasnovali so ga nizozemci, izdelujejo ga pa kitajci...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 945 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2011 21:17 Naslov sporočila: |
|
|
Dialogue 2 je ' ', Prologue ni bil kos mojim zvočnikom.
Izgleda sicer step-up Prologue pa ni, čisto druga zgodba. Je ogromna razlika.
Mysterie poznam, sem zbiral med njim in in Dialogue2, sem se odločil za slednjega:avto bias, trioda/ultralinear preklop pa daljinc (to pride z leti) ' '. Mysterie tega nima, zvočno sta pa tam-tam.
Lahko se enkrat zmenimo, ga pa ne bom okol prevažal (30kg je preveč, sem že v srednjih letih). Imam pa KT88 in EL34, pa mi je na EL bolj všeč.
Bo pa z rogljički in kavo treba mal počakat, dela imam na norca, pa še razpis je prišel danes, in je treba vse pripravit do konca meseca. Po 29-tem pa me spomnite na ZS. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2011 21:30 Naslov sporočila: |
|
|
| matjaz z je napisal/a: | ... Senca, Primaluna je Nizozemski izdelek, konstrukter pa je Marcel Croese, ki je šef razvojnega oddelka pri Goldmundu.
. |
Sem bolj na hitro iskal vse skupaj in me je iz prve vrglo na ameriško stran.
| matjaz z je napisal/a: | Ima auto bias, ki je bojda čista zmaga ker se sproti prilagaja ter omogoča enostavno zamenjavo celega kupa lamp - tudi čistim laikom v štromu.
. |
To je zame osebno tudi dobra lastnost, katero ima MC-5881A prav tako.
| matjaz z je napisal/a: | Mogoče bi lahko Vojkota shecali za primerjavo - če se vama da, lahko nevtralno tudi pri meni - na pol poti? Če se ne motim ima Vojko Prologue ll.
. |
Sem takoj za, novega znanja in izkušenj ni nikoli dovolj, vendar bomo morali v to pritegniti oz. povabiti novega lastnika - endless.
Tudi meni bi bolj odgovarjalo čez nekaj časa, trenutno imam bolne družinske člane in prav tako drugega dela, ki se kar kopiči. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
endless
Pridružen/-a: Tor Feb 2010 15:33 Prispevkov: 24 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2011 22:22 Naslov sporočila: |
|
|
Ja Senca ni problema, veš da sem za,se bomo zmenil  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz z
|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2011 23:16 Naslov sporočila: |
|
|
| Nisem vedel da ima tudi mc 588 auto bias. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sob Feb 05, 2011 11:42 Naslov sporočila: |
|
|
| matjaz z je napisal/a: | | Nisem vedel da ima tudi mc 588 auto bias. | Danes ima praktično vsak lampaš autobias in lampaši brez autobiasa so redkost.
Zavedat se moramo, da autobias ni vsemogočen in popolno zasnovan, zato ima lahko probleme tudi z za ojačevalec primernimi lampami.
V 5881 je to Sovtek 6922, brum je tako intenziven, da se kar ustrašiš, pri nekaterih drugih lampah v 5881 pa je raven bruma večja, kot pri povsem primernih, kar kaže, da autobias ni non plus ultra.
Lampaš brez njega pa rabi kup opreme s katero napetosti precizno prilagodiš napetostim lampe, ta oprema pa presega cene povprečnih in celo lampašev srednjega ranga in seveda, rabite znenje elektronika!
Yaqin 5881a ima izvedenko 6L6, ki ima 30Wsin namesto 23W.
On line prijatelje, Marc, francoski uvoznik za Yaqin, ki sodeluje s Kitajci pri razvoju, mi je zaupal, da je za njegov okus 5881 bolj muzikaličen kot 6L6.
Pravi, da mu je uspelo folk pri Yaqinu prepričat, da vgrajujejo boljše napajalnike, drugače pa, ko pogledam pod havbo 5881, je notri kar nekaj smeti namesto pasivnih komponent srednjega ranga in hvalabogu, dovolj sprejemljivih pasivnih komponent.
Če bi bilo možno slišat kit izvedbe lampašev z linkov, bi vsekakor raje vbodel kakega, saj se vidi, da so pasivne komponente v njih kar solidne, čeprav tudi te kite lastniki, po člankih z neta, zadovoljno bogatijo z bolj zmogljivimi pasivnimi komponentami.
V luči tega se je torej prvo potrebno vprašat, koliko potencijala za nadgradnjo ima lampaš, saj povprečni, manj posrečeni zasnovi, ne pomaga noben tvik.
In se zavedati, da najdražje pasivne komponente nalotane kar tako, po domnevi, "da to bo pa da best" nikoli ne dajo dobrih rezultatov iz preprostega vzroka!
Ker pretirano razkrijejo in celo poudarijo mikroscilacije, že kar do ravni zoprnosti in ker nikakor ne sledijo težnji, da se ohrani in samo smiselno nadgradi originalni zvočni odtis, ki ga ima ojačevalec.
Kot pravi Ajka.
Dobra mineštra ima uravnotežene sestavine in verziranega kuharja, ki ve kako se kuha in dodajmo samo, "metanje dobrega mesa in sestavin na pol na slepo v pisker vedno da nasprotni učinek od željenega."
Torej je potrebno vzeti kot osnovno merilo pri uravnoteženem iskanju poudarkov zvočnega odtisa vsakega lampaša posebej, pasivne elemente sorodne tistim iz zlate dobe lampašev, a boljše.
Tedaj so prevladovali Jensen, Jupiter wax in drugi, njihov najbližji sorodnik pa so NOS ruski PIO, pri katerih je potrebno znati izbrati pravega med večimi tipi.
Tudi nekatere mešanice ruskih PIO in novejših dvojnih MKP kondijev dajo potrebno liričnost in hitrost, ki samo kvalitetno osvetli in razvije zvočni odtis določenega ojačevalca.
http://www.troelsgravesen.dk/GG.htm
"Troll" meni enako. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kalimero
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:25 Prispevkov: 287 Kraj: Šmartno pri Litiji
|
Objavljeno: Ned Feb 06, 2011 20:32 Naslov sporočila: |
|
|
| matjaz z je napisal/a: | @ drago,
Mnenja se precej krešejo kar se tiče njihove produkcije. Dejstvo pa je da so nedvomno zaradi nizke cene močno usmerili pozornost nase.
... tole je eden izmed linkov
nabora proizvajalcev, modelov in cen:
http://www.cattylink.com/page7.html
. |
Sem se odločil, da se oglasim tudi sam, ker se tema dotika lampašev, ki jih zastopam oz. prodajam.
Pri meni je lahko vsakdo dobil na test lampaša (tudi več različnih modelov hkrati) za katere se je zanima. Nikoli nisem kompliciral. Celo podpiram te teste, ker se različni ojačevalci različno oz. drugače obnašajo v različnih sistemih in prostorih. Zadnje čase dam strankam s sabo različne nabore lamp, da bi čim lažje ugotovili kaj jim ustreza.
Avtobias ima večino lampašev - razen Dragotovega MC-10L.
Pri večini lampašev zamenjam vezne kodenzatorje z JANTZEN SUPERIOR ali SILVER. Zvokovno zadeva pridobi vsaj en razred. Pri MC5881 pri napajanju dodam še en RC filter - s tem gre šum praktično v nulo.
Za vse lampaše imam sheme - lahko jih javno objavim - sicer jih pa tudi stric Google najde.
Za MC5881 (meni in tudi drugim) najbolj všečna kombinacija lamp: ruske 6P3S in 6N23P (zelo podobna precej cenejša 6N1P) in pa seveda vezni kodenzator JA Superior.
Mestn - kaj ima Sovtek 6922 z avtobiasom in brumom?
Če koga zanima test 300B, 6V6, MC84L,... lahko pokliče in ga dobi.
Več informacij dobite na www.marsaudio.eu ali pa na tel: 040 758875 _________________ www.marsaudio.eu - zastopnik za Jantzen Audio in Fountek |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pon Feb 07, 2011 09:39 Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj bi se dotaknil, za nekatere "vroče" teme, o kondenzatorjih. Sam sem se že ob nakupu ojačevalca odločil za Silver-Z, saj je bila menjava opravljena pri Mateju (sam nisem takšen stručko, da bi se lotil česa takšnega, menjaval in kasneje ugotavljal vplive).
Sem pa precej testiral s kondenzatorji in tuljavami v kretnicah zvočnkov in je bila razlika vsakokrat več kot očitna - v pozitivno.
Glede primerjave Superior-Z in Silver-Z v kretnici zvočnika lahko iz lastnih izkušenj napišem, da je bila razlika na bolje tako očitna, da bo to v mojih projektih štartni kondenzator, kjer bo le mogoče (finančni vidik). Na zadnjem srečanju Audiodiy na Vranskem sem imel na visokotoncu svojih zvočnikov Superior-Z, kateri se je v osnovi zelo dobro obnesel, po izjavi Tadeja (eden redkih, ki je upal dati pripombo) pa mu je manjkala "iskrivost" v določenih delih. Ob menjavi Superior-Z za Silver-Z pa mislim, da sem to dosegel in ob tem še marsikaj drugega!
Zanimivo pa je, da pri svojem delu nikdar nisem zasledil ostrine ali podobnih efektov, ki se jih pripisuje srebrnim kondenzatorjem! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|