| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
endless
Pridružen/-a: Tor Feb 2010 15:33 Prispevkov: 24 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 12:42 Naslov sporočila: Yaqin 300b |
|
|
Zdravo,
ima kdo kake izkušnje z Yaqin b300
Zdi se mi zanimiva zadeva,kaj pa vaše mnenje? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 14:07 Naslov sporočila: |
|
|
zastopnik je v sloveniji... http://www.marsaudio.eu
v bistvu je enako....yaqin,tonewin ,markhill...vse je enako.razen imena.
imam mc 10L.....glede na ceno sem z njim zelo zadovoljen.ga pa vsak malce ponavadi še "poštima" kot mu paše. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz z
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50 Prispevkov: 236 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 16:42 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi mene zanima vaše mnenje oz predvsem izkušnje o tovrstnih - predvsem cenvno dostopnih lampaših ki jih proizvajajo na kitajskem. Glede na to da je nivo kvalitete pri določenih produktih na zavidljivi ravni.
Podjetja kot so Cayin, Raysonic, Melody, JAS Bravo, Shanling in nenazadnje Primaluna, so z svojimi produkti vsaj polovico cenejša kot evropska konkurenca. Recenzije o "kitajskih" ojačevalcih se pojavljajo tudi že pri 6moons. Zato so nedvomno zanimivi. Njihove cene so višje a vseeno nižje od konkurence v evropi, a pri nas se jih bolj ko ne ne da poslušati, zato so vsa ugibanja o dejanski kvaliteti zvoka prepuščena mnenjem na internetu. Vsekakor med "poceni" - Cayini in Markhilli se najdejo tudi dražji ki so vsekakor boljši, pa jim gre zaupati?
Kar pa se oblike tiče pa so vsi delani po principu da se razkošje vidi in so roko na srce malce vulgarni, z izjemo špartanskih Primalune in Bewitcha, ki pa so dejansko projektirani v evropi. Herman van den Dungen je z Primaluno zadel v polno in sedaj planira že novo linijo - malce dražjih produktov Mystere.
Kar pa se tiče b300, to da kupiš ojačevalec za 1400 eur in ga malo predelaš da zaigra ni ravno vzpodbudno, ali pač? Če to pomeni le nove boljše elektronke potem vredu, se pa bojim da sodeč po pisanju Lampizatorja pri teh nejcenejših tudi vezja varirajo med sabo kar zna biti problem - če nisi ravno Lukas Fikus
... morda pa je kdo med vami že preizkusil ali slišal zgoraj omenjane aparate?
Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 18:21 Naslov sporočila: Re: Yaqin 300b |
|
|
| endless je napisal/a: | Zdravo,
ima kdo kake izkušnje z Yaqin b300
Zdi se mi zanimiva zadeva,kaj pa vaše mnenje? |
Testiral sem bolj ali manj vse ojačevalce (razen MC-10L), ki jih ima Matej (Kalimero) v prodaji in moram reči, da sem bil nad kvaliteto zvoka zelo prijetno presenečen. Posebej, če pomisliš za kakšen denar se da dobiti zadevo. Med vsemi mi je bil najbolj prijeten zvok MC-5881A, katerega sem nato tudi brez pomisleka kupil.
Sem pa pred nekaj časa imel ponovno na testiranju 300B, vendar tokrat predelanega s Silver-Z kondenzatorji ter NOS lampicami. Moram reči, da je bila to popolnoma druga zgodba napram originalu - zvok ni bil več tisto kar pravijo za 300B lampe (mehak, nežen, ...) ampak je energija kar kipela iz njega.
"Težava", ki bi jo lahko imel s 300B je le v 9.5W po kanalu, kar pomeni, da je potrebno imeti zvočnike z višjo občutljivostjo. Tako na pamet bi rekel, da vsaj 90dB, da bo tisto "ta pravo".
Če se boš odločil za nabavo omenjenega ojačevalca boš imel edino "težavo" v tem, da ne bo na njem napisa oz. znamke v stilu "BMW" ali "Mercedes", zvok pa bo zagotovo na tem nivoju!
Sicer pa, če si boš zaželel slišati omenjeni ojačevalec na svojem sistemu, samo pokliči Mateja in se bosta brez problema lahko vse dogovorila in pogovorila. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 18:31 Naslov sporočila: |
|
|
kolikor vem se z zastopnikom ni problem dogovorit za testiranje.
kar se tiče mc 10L....ojačevalnik ima dosti moči -2x 52 watt ,da poganja tudi bolj zahtevne zvočnike.pred leti je na hi-fi shovu brez problema poganjal tudi velike open bafle k1.(mnogi jih poznate in ste jih slišali). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 18:44 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | | kolikor vem se z zastopnikom ni problem dogovorit za testiranje. |
Ravno to sem mislil s svojim zadnjim odstavkom, vendar včasih ne napišem najbolj jasno . Kolikor mi je poznano ima tudi možnost posoje predelanega 300B ojačevalca, kateri me je tako pozitivno presenetil.
Toplo priporočam vsakemu, ki ima željo nabaviti nov (drug) ojačevalec, da pokliče Mateja in se dogovori za preizkus. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz z
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50 Prispevkov: 236 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 19:13 Naslov sporočila: |
|
|
... 300B stane cca toliko kot Prilmaluna Prologue one.
A je kdo že slišal oba? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 19:13 Naslov sporočila: |
|
|
| matjaz z je napisal/a: | ... 300B stane cca toliko kot Prilmaluna Prologue one.
A je kdo že slišal oba? |
slišat jih moraš ti.....
menda ne boš kupoval na besedo nekoga tretjega.
ti in samo ti veš kaj tebi paše. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 945 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 00:42 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa vem, v rangu 3k eur je kar nekaj dobrih zadev, recimo ta:
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2011 09:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Senca je napisal/a: |
[b]Kaj pa vem, v rangu 3k eur je kar nekaj dobrih zadev, recimo ta:
|
@senca,nak!
v tem rangu ni ničesar boljšega, kaj šele primerljivega. Senca, ne govorimo o 3k eur ampak krepko krepko manj (1.8k cca).
Nekdaj bratske republike in osebni dogovor ' '.
Pa tudi v uradnih 3k, kar se Trafomatica in 300b tiče pomoje ne. Je pa Audiospace blizu, vizuelno pa recimo impresivnejši.
Bottlehead pa je v low-budget segmentu čisti zmagovalec. Kitajce pozabite. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2011 11:57 Naslov sporočila: |
|
|
| vojko je napisal/a: | | ........ Kitajce pozabite. |
Namerno sem čakal z odgovorom v tej temi, ker sem imel v oglasu svoj ojačevalec Tonewin MC-5881A, da ne bi slučajno dobil kakšne pripombe, da hvalim kitajce zaradi tega.
Vojko - tukaj mislim, da si zelo posplošil zadeve in me zanima ali si že imel priložnost tudi katerega izmed njih slišati?
Iz lastnih izkušenj in predvsem iz izkušenj kupca mojega ojačevalca lahko zapišem, da je Tonewin MC-5881A za šalo pometel z Prima Luna Prologue Two, kateri je izdelek USofA in v testih zelo pohvaljen. Prav tako je v korist kitajskih lampašev veliko pozitivnega povedal HAJDINJAK Bojan, posebej ko je bilo govora o ceni.
Morda koga zmoti velikokrat napisano modificiranje ojačevalcev, posebej teh kitajskih, ki jih tukaj opisujemo. Tukaj je v igri več faktorjev, predvsem je za majhen dodaten znesek pridobljena očitna kvaliteta. Prav tako je menjava vseh lampic z ruskimi NOS majhen znesek za konkretno pridobitev na kvaliteti.
Preden pa gremo dalje z modifikacijami, bi bilo zelo zanimivo pogledati spletno stran od Musical Fidelity, kjer ponujajo fine-tuning in kaj vse to zajema?!? In to v ojačevalcih, ki stanejo par kilo EUR. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2011 12:09 Naslov sporočila: |
|
|
| Senca je napisal/a: | | vojko je napisal/a: | | ........ Kitajce pozabite. |
Vojko - tukaj mislim, da si zelo posplošil zadeve in me zanima ali si že imel priložnost tudi katerega izmed njih slišati?
Tonewin MC-5881A[/url] za šalo pometel z Prima Luna Prologue Two, kateri je izdelek USofA in v testih zelo pohvaljen.
Morda koga zmoti velikokrat napisano modificiranje ojačevalcev, posebej teh kitajskih, ki jih tukaj opisujemo. |
Čakaj malo, 5881A pomete z EL34 za šalo-kajpada. Prologue ne more tu kaj iskat,tu ni kaj.
Opomba je šla na topologije in nivo izdelave(menjajo od modela do modela).Če si suveren v modificiranju je pa jasno to druga zgodba, samo moraš res vedet kaj delaš, pa tudi naprej je neka skrb-če znaš je to veselje, za povprečnega kupca pa ne ravno, pomoje' '
Tega nisem slišal, če ga pa nebi tako skrival, bi ga pa še mogoče jaz vzel. Pocen 5881 je zelo težko najt. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2011 13:14 Naslov sporočila: |
|
|
Vem, da primerjava ni bila najbolj primerna, vendar je to ena izmed takšnih, ki ni iz testov v revijah ali "baba čula, baba rekla".
Ker je vse skupaj zavilo malo v "kitajske vode" me zanima ali je kdo iz forumašev že imel priložnost slišati, predvsem pa občutiti koliko se ta ojačevalec greje - Bada Purer 3.8SE?
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
endless
Pridružen/-a: Tor Feb 2010 15:33 Prispevkov: 24 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2011 13:14 Naslov sporočila: |
|
|
| Vojko,Prima luma prologue two ima kt88 ne el34! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|