| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
dtriller
Pridružen/-a: Sre Nov 2008 21:20 Prispevkov: 21 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 18:04 Naslov sporočila: pomoč na ojačevalcu igra en izhod zelo potiho |
|
|
Imam ojačevalec Onkyo A8850 Integra.
Pojavil pa se je naslednji problem: - ojačevalec nekaj časa deluje odlično, ko kar aenkrat na enem izhodu izgubi glasnost in dela čisto potiho, medtem ko drugi deluje enako. Tudi, ko glasnost zmanjšam na potiho, se sliši enako tiho, na drugam pa je popolna tišina!
Mogoče kdo ve kaj bi bilo lahko narobe in kako zadevo popraviti!
 |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040/954 711 |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 18:20 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi najprej posumil na Input Selector. Poskusi ga malo zavrteti in preklopit na drug vhod (AUX1, TAPE,....) in potem nazaj, če se stanje popravi.
Naslednja sumljiva stvar je Source Direct. Tudi ta gumb poskusi malo zavrteti (Direct, Tape,....) in potem nazaj, če je kakšna sprememba na bolje.
Lahko je kakšen hladen lot v samem vezju.
Onkyo forum imaš TUKAJ, potrebno bo znanje nemščine. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dtriller
Pridružen/-a: Sre Nov 2008 21:20 Prispevkov: 21 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 18:35 Naslov sporočila: |
|
|
sem pozabil povedati, da se včasih samodejno povrne v normalno delujoče stanje, včasih pa, ko preklapljam med kanali in čez čas spet nazaj na potiho
je pa res, da sem ga pred par tedni peljal na servis, zaradi samodejnega preklapljanja med kanali (se mu je malo zmešalo), kar me je prišlo cca. 100€, ko je bil popravljen in doma priklopim in glej ga zlomka jakost zvoka je nihala, nemudoma sem ga peljal nazaj, kjer je bil spe tri tedne, ko sem šel zadevo iskat, mi je serviser rekel, da je menjal tudi releje (40€ brez računa) in sem rekel OK, plačal in šel. Upajoč, da bo zadeva sedaj delovala tako kot mora.
Potem pa se pojavi to, kar sem omenil že zgoraj in še ena zadeva, ki je malo moteča, vendar se mi ne zdi tako pomembna in sicer, ko z daljincem preklapljam med kanali, se sliši ropot motorčka oz. nekaj podobnega, kar se prej ni! Samodejnega preklapljanja med kanali, pa zaenkrat še ni bilo!
kako pa bi lahko našel hladen lot??? |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040/954 711 |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 19:23 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi kolegov onkyo integra ima enake simptome  _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
honza

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 10:45 Prispevkov: 188 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Jan 11, 2011 19:23 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja,to je stara bolezen na teh modelih.Pri meni je bilo isto,zato sem se ga na hitro rešil s prodajo... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Sre Jan 12, 2011 15:13 Naslov sporočila: |
|
|
| honza je napisal/a: | | Ja,to je stara bolezen na teh modelih.Pri meni je bilo isto,zato sem se ga na hitro rešil s prodajo... |
Etika!?
Upam, da si novemu lastniku povedal za bolezen.
Nekoč sem nabavil Yamahin receiver - vse lepo in prav, ampak bivši lastnik mi je zamolčal, da pol stvari na njem ni delovalo (on je seveda trdil nasprotno, žal je bil kreten za dve glavi višji od mene in imel nekih 100kg več kot jaz, tako, da ga na kanto tud nekako nisem upal ruknit). Na servisu so mi rekli, da je reč povsem nared za kosovni odpad, jaz pa sem se pod nosom obrisal za nekaj stotakov. Yamaha je pri kolegu v njegovi delavnici (levi kanal namreč dela).
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|