Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Stereo zvočniki za sobo 12m2 in receiver Sony str-de445

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
RokV

Pridružen/-a: Sob Jan 2010 20:01
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 23, 2010 20:34    Naslov sporočila: Stereo zvočniki za sobo 12m2 in receiver Sony str-de445 Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Kupujem nove zvočnike in rabim vaš nasvet.

Torej nekaj podatkov:

-soba 12m2, zadnja stena poševna zaradi strehe, v sobi je še nekaj omar, miza, postelja dvosed tako da je kar zapolnjena
-možnost postavitve zvočnikov je da jih obesim na steno 20cm pod stropom in jih usmerim proti mestu poslušanja
-sedaj imam zvočnike trisistemske (stereo) universum stare nekje 25 let ostali zvočniki so magnat (aktivni nizkotonec ima 50W), center in zadnja dva sta majhna 25W zvočnika. Majhni enosistemski sateliti mi zvočno niso ustrezali.
-receiver je star 9 let moči 6 X 60Wrms
-za zvočnike pa bi dal nekje 150€ npr. nekaj takega: http://www.magnat.de/index.php?id=3508&L=0
Nekako me ne prepriča to plastično ohišje.

Ali pa
http://www.bolha.com/oglas383367412/zvocnik-magnat-monitor-supreme-100

Lp. Rok (poslušam vse zvrsti glasbe)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
glasba

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 12:30
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 23, 2010 20:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nekje 150EUR?

Big Bang: probaj Tannoy Mercury F1
in porocaj Very Happy

Nazadnje urejal/a glasba Sob Jan 23, 2010 22:12; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
RokV

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 23, 2010 21:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Probaj? Lahko grem z receiverjem v bigbang in tam v tisti sobi sprobam zvočnike ali si jih lahko sposodim domov kar bi bilo bolj realno?
Nazaj na vrh
glasba

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 12:30
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 23, 2010 22:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ce das nekaj denarja kot kaucijo ti mogoce dajo za domov tudi. ne rabis resiverja tja nosit.
Nazaj na vrh
RokV

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 12:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kupil sem JBL - ES20. Vendar je zvok v sobi dalje obupen. V vseh drugih prostorih ki so seveda večji je zvok z veliko cenejšim hifi-jem dosti boljši.

Prebral sem že vse živo. Iz sobe sem odstranil polovico omar dal zvočnike na pravo višino (v višini ušes). Probal sem tudi z različnimi ojačevalci onkyo, yamaha, sony. Moram povedati da je yamaha zvenela najslabše sony in onkyo pa precej podobno.

Bom z absorberji kaj rešil ali bom vse skupaj še bolj zadušil?
Prosim za vašo pomoč.
Nazaj na vrh
Tt11be

Pridružen/-a: Pet Nov 2009 22:47
Kraj: lJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 13:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče imate nastavljen odmev na receiverjih? , potrebno je nastavit razdaljo zvočnikov do receiverja itd, če ima receiver to možnost.?

Samo moje mnenje. Sam se ne spoznam kaj dosti na te stvari.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 16:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na kakšen način obupen, lahko poveš kaj več?
RokV

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nevem kako bi se točno izrazil. Zvok je pust in nekako mrtev. Naprimer zvok je boljši če poslušam samo kakšen meter oddaljen od obeh zvočnikov. Takrat je zvok veliko bolj živ in realen.

Če pa v sobi naredim echo test z ploskanjem pa se sliši majhen odmev. Pripravljen sem dati absorberje na strop in v kote prav tako na mesto prvega odboja, če bi imel zagotovilo da se bo zvok bistveno izboljšal. Pod je iz parketa. Mogoče še kakšno preprogo in debelejše zavese?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu