Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nuforce ojačevalniki
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 47, 48, 49  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 24, 2008 21:42    Naslov sporočila: Nuforce ojačevalniki Odgovori s citatom

Odpiram novo temo o Nuforce ojačevalnikih, saj smo slednjo ki ni temu namenjena že preveč zasmetili.

Okej, nadaljujmo o teh zadevščinah dalje tukaj.

Lep pozdrav in se čujemo. Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gligo

Pridružen/-a: Ned Jul 2008 15:26
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 10:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lep pozdrav,

Se opravičujem, da do sedaj nisem dal nobenega komentarja o Nuforce ojačevalniku, enostavno imam trenutno zelo malo časa za moj hobi. Naj povem samo toliko, da sem bil pozitivno presenečen nad kvaliteto zvoka in nad suverenostjo, kako je ta mala škatla poganjala moje Magneplanar zvočnike, ki so znani, da rabijo veliko "soka". Vsekakor me tema digitalni ojačevalci zelo zanima, veliko je zadnje čase polemike o njih na raznih forumih, po večini bi naj njihova največja pomanjkljivost bila suh,sterilen zvok in pa oddajanje raznih rf motenj v sistem. Jaz v tistih kratkih momentih poslušanja tega nekak nisem zasledil, vsekakor je pa verjetno veliko odvisno marsikaj tudi od sistema v katerem tak ojačevalec je. Je pa tudi res, da bi bilo neodgovorno dajati nekakšne totalne komentarje o vsem tem, ker sem imel enostavno premalo časa za kakšno resno testiranje oziroma poslušanje.
Vsekakor pa je Nuforce igral v mojem sistemu za eno klaso višje od Jungsona, ki v čisti A klasi tudi ni mačji kašelj. Jungsona sem medtem že prodal, sedaj bom pa v miru šel na to novo pot digitalitisa, menim, da je tukaj prihodnost, na začetku so pač težave, ki jih proizvajalci sproti sušajo odpraviti. Mudi se mi pa tudi ne, ker imam dovolj raznih nakupov, ki so bili opravljeni na podlagi mnenj različnih "strokovnjakov"
Aljoša, tebi pa še enkrat hvala za posojeni ojačevalec. Morda bi lahko v tej temi debatirali tudi o drugih proizvajalcih in njihovih digitalnih stvaritvah, tako da bi bile razne odločitve bolj lahke?!
Pozadrav vsem.
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot sem že omenil, tudi sam poganjam svoje Magneplanarje z digitalcem in sicer preko 600W po kanalu. Ko sem digitalca primerjal z nekaj lampaši na zvočnikih večjih občutljivosti, sem samo v primeru lampašev tipa 300B in 845, pogrešil malce tistega "žmohta" in sočnosti. Sicer pa nikakršnih motenj in interferenc.

Komaj čakam na primerjavo mojega digitalca z Bryston monobloki, ki so perfect match k Magneplanarjem. Bi pa z veseljem ob bok mojemu digitalcu nekoč posadil tudi Nuforce monobloke. Pa da vidimo!
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 15:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:

Komaj čakam na primerjavo mojega digitalca z Bryston monobloki, ki so perfect match k Magneplanarjem. Bi pa z veseljem ob bok mojemu digitalcu nekoč posadil tudi Nuforce monobloke. Pa da vidimo!

Vili, reci pa dobiš na probo.

Glede na to da vem, da s tujimi stvarmi ravnaš s čutom odgovornosti, ti posodim na probo tamale monobloke, tavelike ali obojne. Izrazi željo.

lp
Nazaj na vrh
mako1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 7:30
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 16:33    Naslov sporočila: Nuforce Ikon Odgovori s citatom

Lep pozdrav!

Evo, še moj dodatek glede Nuforce Icon ojačevalca. O tovrstnih novodobnih ojačevalcih nisem imel pojma. Veliko pozitivnih kritik me je navdušilo za nakup Nuforce malčka.
Lično zapakiran in dodatki k ampu - silikonska podstavka, kabli ter kratka navodila ,kako naj bi zvenel hi-end izdelek.
Vse lepo in prav pa vendar sem se spraševal v trenutku odpakiranja, kako za vraga lahko ta stvarca igra? Velikost in teža sta osupljivo majhna proti vsem mojim prejšnjim zverem. A bo to pognalo zvočnike, kako se bo slišalo?...
Končno postavim malčka na polico in hočem priključiti zvočniške kable: » madonca saj ti merijo le en meter«.
Prvi vtis je bil mlačen, vendar iskušnje mi pravijo, da je treba pustiti čas novotarijam, da zadihajo.
Tudi žičke sem »zamenjal« tako, da sem na malčka priključil Acustic Zen kablovje.
14 dni ogrevanja:
In glej ga zlomka, stvarca je neverjetno dobro zaigrala. 2x12 w je napolnilo 20 m2 sobo. Visoki in srednji toni lepo prezentirani, bas is fantastic!
Če delam primerjavo z mojimi prejšnjim »tranzistorji«, vam povem, da je malček kot Usein Bolt v finalu s svojimi tekmeci.
Pri taki ceni, cool izgledu, številnimi priključki, kvaliteti reprodukcije je res trenutno zadetek v črno. Very Happy
Nazaj na vrh
audio_holic

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 27, 2008 13:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mako1 imaš kako fotko?

Prav zanimivo bi bilo slišati, kako pa bi se obnesla kaka kombinacija lampaškega preampa in "digitalnega" ampa?
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 27, 2008 15:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audio_holic je napisal/a:
Mako1 imaš kako fotko?

Prav zanimivo bi bilo slišati, kako pa bi se obnesla kaka kombinacija lampaškega preampa in "digitalnega" ampa?

Kaj ne rečeš!? Če si kje blizu Ljubljane se lahko zmeniva in boš v živo slišal. To je itak ena boljših kombinacij. Če že digitalni ojačevalnik slovi po svoji kliničnosti in mu mnogi očitajo sterilnost in neživljenskost, potem lampaški predojačevalnik gotovo doprinese vso potrebno živahnost in muzikaličnost, da lahko dobimo resnično superiorno kombinacijo.
Nazaj na vrh
mako1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 7:30

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 27, 2008 17:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri Iconu ni zaslediti sterilnost, piskajočega zvena ali plastičnosti zvoka.
Inštrument je muzikaličen in poslušljiv -(ušesom prijazen) tudi na daljši čas.
Vsekakor venomer bo razlika v "žmohtnosti" med cevnimi in ostalimi ojačevalci, vsaj pri vokalih in akustičnih inštrumentih, seveda po mojem skromnem mnenju.
Sam imam obe varianti tako, da lahko direktno primerjam.
Fascinantno je pač to, da je "poceni" izdelek resnično kvaliteten, hi-end po nekaterih kritikih tovrstne opreme- beri- rewiev (* 6-moons critics).
Zakaj je proizvajalec stopil na to "poceni" pot je njemu dobro znano.
Za navadne smrtnike ($) je to vsekakor dobra novica.
Fotke sledijo!
Nazaj na vrh
audio_holic

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 27, 2008 23:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:

Kaj ne rečeš!? Če si kje blizu Ljubljane se lahko zmeniva in boš v živo slišal. To je itak ena boljših kombinacij. Če že digitalni ojačevalnik slovi po svoji kliničnosti in mu mnogi očitajo sterilnost in neživljenskost, potem lampaški predojačevalnik gotovo doprinese vso potrebno živahnost in muzikaličnost, da lahko dobimo resnično superiorno kombinacijo.

Super. Ko bom kaj v plusu s časom te kontaktiram... Laughing
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 28, 2008 08:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mako1 je napisal/a:
Pri Iconu ni zaslediti sterilnost, piskajočega zvena ali plastičnosti zvoka.
Inštrument je muzikaličen in poslušljiv -(ušesom prijazen) tudi na daljši čas.
Vsekakor venomer bo razlika v "žmohtnosti" med cevnimi in ostalimi ojačevalci, vsaj pri vokalih in akustičnih inštrumentih, seveda po mojem skromnem mnenju.
Sam imam obe varianti tako, da lahko direktno primerjam.
Fascinantno je pač to, da je "poceni" izdelek resnično kvaliteten, hi-end po nekaterih kritikih tovrstne opreme- beri- rewiev (* 6-moons critics).
Zakaj je proizvajalec stopil na to "poceni" pot je njemu dobro znano.
Za navadne smrtnike ($) je to vsekakor dobra novica.
Fotke sledijo!

Sterilnost je stvar filozofije. Osebno zagovarjam pravilo, da naj končna stopnja dela to, čemur je namenjena: ojači signal. Ob tem pa naj ne spreminja karakterja. Karakter zvoku naj v večji meri doda ustrezen predojačevalec - tu pa so lampe pod NUJNO. Sterilnost v takem smislu je vsekakor pozitivna.
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 28, 2008 10:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
hi_musica je napisal/a:

Vili, reci pa dobiš na probo.

Glede na to da vem, da s tujimi stvarmi ravnaš s čutom odgovornosti, ti posodim na probo tamale monobloke, tavelike ali obojne. Izrazi željo.

lp

Kolikor vem imaš ti Reference 8 V2. Ta bi s svojo močjo že pošteno pognal moje zvočnike.

Bi me pa seveda močno zanimal Reference 9SE V2. En možakar mi ponuja prejšnjo verzijo (9SE) za dobrih 2000€/par (second hand).

Kakšne so sicer cene v EU?
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 28, 2008 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vidim, da se na netu pri opisovanju zvoka digitalcev pogosto uporablja izraz sterilno. V zvezi s tem bi želel podati svoje videnje.

Menim, da sta nevtralnost in sterilnost različna pojma. Dobro bi bilo to dvoje nekako definirati oziroma razdvojiti med seboj, da bi lažje komunicirali, oziroma bolje vedeli kaj točno je kdo s tem mislil.

Jaz osebno nevtralnost razumem kot visoko vernost - nič odvzemanja in nič dodajanja zvoku, torej tisto k čemer mora stremeti vsaka dobra hifi naprava. Sterilnost pa si razlagam kot odmik od nevtralnosti v smeri hladnega kirurškega seciranja brez vsakršnega življenja.

Gledajoči skozi to prizmo pa ugotavljam, da se to pogosto zamenjuje. Namreč klasični ojačevalniki farbajo zvok in sicer nekateri tako, drugi drugače, neki bolj, drugi manj. Moderni digitalci seveda tudi, vendar v manjši meri, kar v praksi rezultira v nevtralnejšem in rezolutnejšem zvoku, pri čemer poslušalci pravilno ugotovijo da v zvoku nekaj manjka, vendar pa ta "okrnjen" zvok pogosto napačno interpretirajo kot brezživljenskega oziroma sterilnega.

Tukaj ne gre za sterilnost, temveč za nevtralnost. Gre za odsotnost farbanja, torej tisti adut k kateremu mora stremeti vsaka dobra naprava, to je visoki vernosti reprodukcije (hifi = high fidelity = visoka vernost). Odmiki od vernosti so pacarije, ki po načelu bolj se drek meša bolj smrdi, rezultirajo v low tech nerezolutnem zamaskiranem zvoku brez vsakršnih detajlov in fines. Jih tudi ni za pričakovati, saj so skriti globoko pod odejo onesnaženja.

Takšni onesnaževalci glasbenih informacij meni osebno otežujejo pristen stik z izvajalci na posnetku, oziroma zavirajo pretočnost komunikacije, kar me ne približuje k cilju kolikor je mogoče približati se živi izvedbi (za meni nek razumen denar seveda), temveč kvečjemu oddaljuje. In v tem duhu takšni ojačevalniki pri meni na juriš letijo iz sistema.

Starejši modeli digitalcev (recimo bazirajoči na starih Hypexih ali IcePower modulih) res zvenijo kirurško hladno, z nekakšnim kovinskim digititis prizvokom in brez vsakega življenja, ter kot takšnega poslušalca odvrnejo. Vendar pa so ti časi v odhajanju. Aktualna nuforsova V2 generacija nima trohice sterilnosti. Gre za nevtralnost.

Vsaj tako nekako zgoraj opisano na amplifikacijo gledam jaz. Sem pa pri tem neizmerno vesel, da je ogromno ljubiteljev dobrega zvoka povsem drugačnega mišljenja in tako je tudi prav. Drugače bi bil v našem lepem hobiju en živi dolgčas.

lp
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 28, 2008 11:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:

Kolikor vem imaš ti Reference 8 V2. Ta bi s svojo močjo že pošteno pognal moje zvočnike.

Bi me pa seveda močno zanimal Reference 9SE V2. En možakar mi ponuja prejšnjo verzijo (9SE) za dobrih 2000€/par (second hand).

Kakšne so sicer cene v EU?

Imam Reference 8 V2, Reference 9SE V2 in integrirca IA-7 V2.

Prvi imajo 160W RMS / 8 ohm na kanal. Pridejo cca 1500-1600 EUR / par
Drugi imajo 190W RMS 8 ohm na kanal. Pridejo cca 4500-5000 EUR / par
Tretji ima 2 x 100W RMS 8 ohm. Pride cca 1500 EUR

Če kje poceni stakneš Reference 9 SE in nato narediš upgrade v V2, lahko prideš ugodno skozi. Wink
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 28, 2008 13:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vse močneje imam na sumu, da bi znal biti Nuforce zelo podoben mojemu digitalcu. Vsak review, ki ga preberem, je skladen z mojim opažanjem. Še več ... pogledal sem under-da-hood in opazil, da se pod pokrovom pravzaprav skrivata dva mono bloka z enim napajanjem. Ta dva monobloka sta celo zelo podobnih dimenzij kot Nuforce. Zanimivo.

Zdaj me pa res rajca primerjava!!!
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 30, 2008 09:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Izbor urednikov The Absolute Sounda za leto 2007, s kratkimi opisi naprav večih cenovnih razredov. Ogromno uporabnih informacij na enem kupu, ki znajo človeku pomagati oziroma ga v grobem orientirati ko kaj išče:

http://www.avguide.com/private/tas/175/tas175-editors_choice_complete.pdf

Na 65. strani je kratek in jedrnat opis Nuforsovih monoblokov V1 generacije, ki je zadet u nulo. To je to, zaradi česar sem pred leti prešaltal na ta mali hi-tech. Strašna resolucija, ogromen soundstage, dinamika da te ubije, popolna kontrola zvočnikov, mali milijon mikrodetajlov, odsotnost lastnega karakterja,... na kratko, nevtralno do bola. Cool
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 47, 48, 49  Naslednja
Stran 1 od 49

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu