Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

glave za Dual 1229?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> VINTAGE
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2025 14:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...prijetno poletno branje..., v tem vročinskem valu (- pravijo pa , da vročina povzroča tudi ostre, nepredvidljive reakcije), ok, z nekoliko drame, a brez tega na forumu ne gre..
Seveda pa je, na splošno, za udeležbo v forumskih debatah imeti precej trdo kožo..

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2025 16:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bojan Varjačić Rajko je napisal/a:
ambasador je napisal/a:
Bojan Varjačić Rajko je napisal/a:
Fantje, en nasvet! Odgovarjajte na vprašanje. Ne razvijajte znanosti, ki forumašu ni potrebna ali ji ni dorasel (govorim na splošno). Ker potem izpade, da se prepucavate med sabo in pametujete, človeku pa NE POMAGATE.

Odgovor je dobil takoj.
Nasvete in tudi ponudbo. Kar je bilo zavrnjeno ker hoče prej slišati, brez tega se niti ne pogovarja. Sledi izmenjava vljudnostnih fraz, konec zgodbe, od tu naprej ni nujno da bere, ker se v takem ne bo nihče več ponudil za sodelovanje v testih, kar je bilo osnovno vprašanje - nemoj ti meni tralala, če hočeš prinesi, če ne bodi tiho. Epilog je bil pričakovan, reakcija manj.
ps
Če je komu znanost prebrati več od dveh stavkov, naj ne bere.

Kar preberi si še enkrat prvi odgovor! Nič od tega, kar praviš!

no, daj povej, kaj bilo z mojim, prvim odgovorom, narobe...???...dio santo...
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2025 17:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

K.....
lahko ti jaz odgovorim, nič, razen da si bil preveč prijazen in mu nisi takoj odpisal odj....kreten takega dobrotnika ali norca ne boš našel, tako kot on tebi malo pozneje, toliko o pomoči in prijaznih nasvetih, dobrota je...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2025 23:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj dni me ni bilo, pa me na AK presenti vihar v kozarcu vode. Začnem pisati odgovor, vnuk me gleda in ga zanima kaj počnem. Potem naglas preberem cel potek komunikacije. Žena (ki je psiholog) se je prislovično valjala od smeha.
Vročinski val žanje.

Nazadnje urejal/a ambasador Pon Jun 30, 2025 23:42; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
fjaka

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2025 23:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Nekaj dni me ni bilo, pa me na AK presenti vihar v kozarcu vode. Začnem pisati odgovor, vnuk me gleda in ga zanima kaj počnem. Potem naglas preberem cel potek komunikacije. Žena (ki je psiholog) se je prislovično valjala od smeha.
Vročinski val žanje.

vsaj se vsi valjamo od smeha....juhuuuuu...
fjaka

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2025 23:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

predlagam, da se vsi akteri dobimo na kofetu, brez mobitela, in se pogvarjamo o vplivu power kabla na zvočno percepcijo...
Laughing Laughing Laughing ....
utopija?...vem!...vseeno...dobra volja je najbolja...
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 01, 2025 15:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mimogrede ravnokar se tu na AK prodaja JVC glava, ena od boljših mm glav ever, težko zgrešiti ali da bi bil napačen nakup
eden od boljših pregovorov kar jih poznam ...it is not necessary to pick up a winner to be a winner
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2025 20:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lud jebe zbunjenog, zbunjen jebe ludog so rekli v Jugo vojski.

Pri tem Dualu "50 let saj je bil namenjen vgradnji v leseni regal/konzolo, česar pa ni doživel. Le podmazan je na novo.", ki je mimogrede zelo dober gramofon, z dobrim motorjem in tudi ročka je ok., in boljša Dualova, - je glava minoren obstranski problem.

Glavna stvar je temeljit servis: menjava olja osi, kolešček je po 50 letih zanič, menjava vzmeti ali vsaj čiščenje in nastavitev, čiščenje in menjava olja v motorju. In končna pravilna nastavitev. 95% zvoka vsakega gramofona je odvisna od teh osnovnih stvari-precizne finomehanike. Dualček je "resen"in zelo dober gramofon, mnogo boljši od entry novodobne robe. Po 50 letih nič od naštetega ni več ok., ko se spravi v red pa je.

AT95 je vrh glave, preden se ne porihta našteto je modrovanje o glavah smešno. Že motor sam, ko se zamenja olje teče povsem drugače, da ne naštevam morje ostalih vibracij (kolešček). 95% izboljšave zvoka bo posledica servisa in nastavitve, ne glave. Z AT95 bo "propjeval" ko kanarinac. https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?&q=Dual+1129+restauration&&mid=35898C5704ED8F13481D35898C5704ED8F13481D&&FORM=VRDGAR

Itak pa ni bistvo Dual, ampak tistih 120 plat, ki soi jih dobil zraven, gramofon je samo orodje. Če ga lepo porihtaš, je naslednji korak boljši phono, AT95 je čisto dovolj, phono bo prinesel mnogo več!
Nazaj na vrh
makra28

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 11:07
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 04, 2025 11:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pravkar sem si ogledal polinkan filmček o restavriranja Duala 1229, pa me mojster ni najbolj prepričal. Zdi se mi, da bi se mojster bolje znašel pri popravilu traktorja kot pa pri tako občutljivi napravi, kot je gramofon.

Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 051669524
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 05, 2025 02:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sol-in-poper je napisal/a:

Idler kolešček je NOS, torej ne rabljen. Guma se ne zdi stara in trda. Edino očistil sem oljni gres iz mehanizma, ker je gramofon stal praktično 50 let saj je bil namenjen vgradnji v leseni regal/konzolo, česar pa ni doživel. Le podmazan je na novo.

Torej NOS "Idler " je tudi 50 let star, enako kot gramofon?

LP

P.S. aja, pa vsem skupaj lep pozdrav, predvsem tudi tistim, ki jih že dolgo ni več na AK Smile
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 05, 2025 15:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

za traktorski gramofon je serviser traktorja čisto prava izbira
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> VINTAGE Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu