Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 283 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2024 11:36 Naslov sporočila: |
|
|
dr.sah je napisal/a: | Zaradi 10€ ne boš umrl če bi rad probal. | Definitvino ne. Gre za princip striženja ovc, a ne. Od kdaj pa test stane? A HiFI komponento, ki jo vzameš na test, tudi plačaš test?
10 EUR Volumio, 10 EUR Spotify (da oboje deluje + Bluetooth sprejem), 10 EUR Apple TV, 10 EUR Prime, 50 EUR Internet (z neuporabno TV), 10 EUR za paket uporabnih programov, itd brez konca in kraja. Naročnine za mobitele (da se jih da dobit na obroke), itd. A ste že sešteli koliko pride vsa ta praznina?
Namreč, pred desetletji, sem kupil CD z igrico za 50 DEM, sedaj pa lahko za 10 EUR kupim mesečno naročnino...
Avte že poskušajo prodajat na naročnine. A bomo HiFI komponente tudi kupili na naročnino? Hočeš HDMI, ni problema, 10 EUR na mesec. Hočeš 4K? Ni problema, 10 EUR na mesec. Hočeš HiRes zvok? Ni problema, 10 EUR. Itd
Moje vprašanje je bilo kako lahko preizkusim Roon, da vidim kaj to sploh je. Ponavadi so testne verzije omejene, da nimajo vseh funkcionalnosti. Nimam jaz časa cele dneve v dnevni sobi čepet pred HiFIjem, al pa televizorjem. Je še kaj drugega za počet v življenju. In 15 EUR na mesec, da se bom zvečer 2x na mesec vsedel pred zvočnike, mi je totalen nesmisel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
epic
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12 Prispevkov: 200 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2024 12:57 Naslov sporočila: |
|
|
Ker ti je vse (pre)drago in - kot praviš - itak poslušaš zelo redundantno bo najbolje, da pač poslušaš svoje CD-je ali vinilke, kar pač že imaš.
Hudič je, ker tudi to ni - zastonj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom

|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2024 13:08 Naslov sporočila: |
|
|
Za in ostale, ki izgleda slabše zastopite vprašanje. Ga ponavljam še enkrat...
twom je napisal/a: | 14 dnevni trial. Ali se da še kako drugače poizkusiti Roon | Ali se da še kako drugače poizkusiti Roon
K bi se enkrat folk držal vprašanja... čeprav, ja, smo na audio forumu... Obstajajo še večje greznice, poizkusite motosvet forum... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2519 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2024 13:24 Naslov sporočila: |
|
|
https://community.roonlabs.com/t/extend-trial-period/3294
Lahko morda tudi kot drug uporabnik preizkušaš in imaš več preizkusov. Ampak če ti je predrago mislim da test ni potreben in iščeš alternativo.
Jaz tudi ne maram naročnin, zato kupim glasbo in jo hranim na disku. Programsko opremo pa uporabljam skoraj izključno odprtokodno in brezplačno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sid
Pridružen/-a: Čet Dec 2009 11:28 Prispevkov: 45 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2024 16:34 Naslov sporočila: |
|
|
twom je napisal/a: | Za in ostale, ki izgleda slabše zastopite vprašanje. Ga ponavljam še enkrat...
twom je napisal/a: | 14 dnevni trial. Ali se da še kako drugače poizkusiti Roon | Ali se da še kako drugače poizkusiti Roon
K bi se enkrat folk držal vprašanja... čeprav, ja, smo na audio forumu... Obstajajo še večje greznice, poizkusite motosvet forum... |
Če te zanima, ti lahko pošljem kodo, s katero lahko roon 1 mesec brezplačno testiraš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Mar 15, 2024 21:16 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz nisem nobene komponente testiral, nikoli. Kar sem želel sem kupil in kasneje prodal. Nočem krasti čas prodajalcem in uporabljati tuje komponente.
Roon je super izdelek in teh 10€ za test ni nič. Kot sem napisal, piši jim da rabis vec casa in verjetno ti bodo dali. Ne bo pa to pol leta a ne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1623 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Sob Mar 16, 2024 20:17 Naslov sporočila: |
|
|
dr.sah je napisal/a: | Jaz nisem nobene komponente testiral, nikoli. Kar sem želel sem kupil in kasneje prodal. Nočem krasti čas prodajalcem in uporabljati tuje komponente.
|
Zakaj bi utrpel finančno izgubo ob prodaji, če se lahko okoristiš povsem zakonite možnosti? Tu seveda ne mislim na naročanje zaradi 14-dnevne brezplačne uporabe tuje opreme, ampak za naročanje z namenom nakupa - ob predhodnem preizkusu, kako naprava zveni v mojem sistemu v moji sobi. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:07 Prispevkov: 576 Kraj: laško
|
Objavljeno: Pon Mar 18, 2024 12:04 Naslov sporočila: |
|
|
benma je napisal/a: | Zakaj bi utrpel finančno izgubo ob prodaji, če se lahko okoristiš povsem zakonite možnosti? |
Zato ker se brez tega ne boš naučil nič in svojo napako (neustrezen nakup) ponovil ob prvi naslednji priložnosti. Mal za hec in mal zares.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1112 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Pon Mar 18, 2024 14:23 Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam.
Če gre za neke kose za par stotakov, ok, ampak, saj so vsi itak isti... Vse to "isto" igra. A igra kakšen budget kos boljše kakor pa drug v istem rangu? Vse to je "isto". Razen, če gre pač samo za uporabniško izkušnjo, kako ti sede meni v streamerju, daljinec ipd.
V kolikor gre pa za dražje komponente, tam pa ni dovolj en teden poslušanja. Če želimo, da zaigra, je povečini treba nekaj truda, mogoče menjave tudi kakšnega kabla, ali pa kaj v verigi pred tem, ali pa enostavno čaas. Posebno zvočniki rabijo čas in pravo postavitev itd.
Treba je narediti tudi kakšno greško, zato, da se iz tega kaj naučiš, pa ne zaradi tega, da bi te udarilo po žepu, ampak, da veš kaj imaš in kaj si imel prej, da si razširiš izkušnje in znanje na vseh področjih.
Sam nisem pristaš posojanja na test pred nakupom, rabljene opreme mislim. Zato, ker te itak nič ne sezuje kar dobiš domov. Ali pa te, ker je izbran kos izrazito nastopaški, čez nekaj časa ti gre pa na živce.
Pri sistemu za 10k je šlo še ziher ene toliko zraven v bulo, ker tako pač je in prav je tako. Ni bližnjic. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Pon Mar 18, 2024 15:11 Naslov sporočila: |
|
|
@matej, @habo66: govorim o nakupu novih komponent. Tam je finančna izguba ob prodaji največja. Na voljo imaš najmanj 2 tedna, večinoma pa do enega meseca (dva tedna za najavo, da boš opremo vrnil in še dva tedna za dejansko vračilo). Pri rabljenih je druga pesem. Tam je možnost testiranja itak redkejša. Zase lahko rečem, da sem imel samo eno večjo slabo odločitev: nove zvočnike Harbeth. Tam sem s prodajo izgubil več kot jurja.
Prodajanje pri nas je posebno doživetje. Vsak bi rad dobil robo skoraj zastonj. In neskončna vprašanja: "koliko je zadnja cena?", ki je za večino "kupcev" itak še vedno previsoka, pa predlogi za menjavo opreme, ... S prodajo na Hrvaškem imam boljše izkušnje.
S testiranjem in vračanjem opreme, ki mi ni sedla, sem prihranil kar nekaj tisočakov in to metodo toplo priporočam. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom

|
Objavljeno: Pon Mar 18, 2024 20:32 Naslov sporočila: |
|
|
Naslov teme je roon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

|
Objavljeno: Tor Mar 19, 2024 11:49 Naslov sporočila: |
|
|
Dej no kva si dosadan, mal debatiramo pač, sej si dobu odgovor Sej si sam začel z offtopicom glede teh naročnin itd.
Glede 15€ za 2x na mesec in to, kaj bi ti še za ta denar? Ne resno no, samo razmišljam, itak ni samo 2 večera na mesec, je še kakšno popoldne, pa kakšno sobotno/nedeljsko jutro, kdaj na slušalke itd.
In, če primerjamo, 15€, to je ena runda pijač, pa še to ne kakšnih žlahtnih, al pa ena pica pa eno pivo. 15€ sta dve vstopnici za kino brez česarkoli zraven, 15€ sta dve fuzbal rekreaciji. Al pa enkrat v Lidlu vzameš dejansko samo to po kar si prišel in ne še nekaj samo zato, ker je v akciji.
Se pravi 15€ za Roon in 15€ še za Tidal recimo in imaš neomejeno muzike s top shit uporabniškim vmesnikom. Ne vem, meni se 30€ na mesec za moj (najljubši) hobi ne zdi veliko.
Sicer pa razumem kaj praviš tam nekje zgoraj, teh naročnin se nabere, ampak, rajši skenslam kaj drugega. Npr. dva mesca si na Apple tv, druga dva mesca na Prime, nato Skyshow itd., al pa greš na osnovno shemo na tv.
Peace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom

|
Objavljeno: Tor Mar 19, 2024 22:23 Naslov sporočila: |
|
|
habo66 je napisal/a: | Dej no kva si dosadan, mal debatiramo pač, sej si dobu odgovor Sej si sam začel z offtopicom glede teh naročnin itd.
Glede 15€ za 2x na mesec in to, kaj bi ti še za ta denar? Ne resno no, samo razmišljam, itak ni samo 2 večera na mesec, je še kakšno popoldne, pa kakšno sobotno/nedeljsko jutro, kdaj na slušalke itd.
In, če primerjamo, 15€, to je ena runda pijač, pa še to ne kakšnih žlahtnih, al pa ena pica pa eno pivo. 15€ sta dve vstopnici za kino brez česarkoli zraven, 15€ sta dve fuzbal rekreaciji. Al pa enkrat v Lidlu vzameš dejansko samo to po kar si prišel in ne še nekaj samo zato, ker je v akciji.
Se pravi 15€ za Roon in 15€ še za Tidal recimo in imaš neomejeno muzike s top shit uporabniškim vmesnikom. Ne vem, meni se 30€ na mesec za moj (najljubši) hobi ne zdi veliko.
Sicer pa razumem kaj praviš tam nekje zgoraj, teh naročnin se nabere, ampak, rajši skenslam kaj drugega. Npr. dva mesca si na Apple tv, druga dva mesca na Prime, nato Skyshow itd., al pa greš na osnovno shemo na tv.
Peace | Ali si pa eden tistih ki je kupil par metrov stanovanja, pa ne serje denarja kot izgleda nekateri tu gor, ki se ne sekirajo, če zgubijo jurja ali dva za test komponente.
p.s. se teh naročnin za telefone, obroke za telefone, te "saj je sam 10 al pa 15 EUR na mesec" nabere prekleto veliko "na mesec". Si že seštel? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Sre Mar 20, 2024 09:34 Naslov sporočila: |
|
|
twom je napisal/a: | Ali si pa eden tistih ki je kupil par metrov stanovanja, pa ne serje denarja kot izgleda nekateri tu gor, ki se ne sekirajo, če zgubijo jurja ali dva za test komponente. |
Pri testiranju ne zgubiš nič, zato ga priporočam. Zgubiš pri (napačnem) nakupu in prodaji, še posebej, če kupiš novo... _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

|
Objavljeno: Sre Mar 20, 2024 13:35 Naslov sporočila: |
|
|
Če si mislil mene, da denar serjem, te morem žal razočarat, da ga ne Vsak eur, ki gre v hifi je pridelan, prigaran, itd. Razen, če je pri tebi drugače. Tako, da na tvojem mestu ne bi govoril o sranju denarja, ker se to dotika marsikoga tukaj in je nespoštljivo (tudi do denarja).
Kar se izgube denarja tiče pri nakupih in to. Kupiš nove zvočnike, tudi, če jih imaš lahko 1 mesec, je to recimo v teoriji 700 ur burn-ina. Če govorim iz svojih izkušenj pa v najboljšem primeru mogoče 150-200 ur, mogoče. Frend je pred kratkim kupil Cube Audio Nenuphar. Na začetku katastrofa, preveč basa, nezbalansirano, neposlušljivo skratka. Po 350 urah (cca 2 mesecih) je začelo igrati. Zdaj igra crazy good. Torej 1 mesec lahko nekaj pomeni, lahko pa jih tudi po krivem pošlješ nazaj in rečeš, da niso "dobri".
Kar se naročnin tiče, seveda je res kaj praviš. Sploh nimam Roona a veš Čakam, da se mi obrok za mobilca, ali pa kaj drugega sprosti, potem si ga pa privoščim.
Lep sončen dan vsem skupaj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|