Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniški kabli, interkonekti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 110, 111, 112 ... 157, 158, 159  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 04, 2021 21:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfinus je napisal/a:
aleksander44, a je treba? Tvoje trditev ne pije nobene vode. Ajka ima izjemen obcutek za kakovost prezentacije glasbe. Ga spremljam ze leta in leta skozi raznorazne Hi-Fi sejme in demonstracije, ki jih je izvajal na razlicnih lokacijah. Nimam nobene njegove robe, a vedno ko sem bil na sejmu je bila njegova soba ena izmed najbolje tretiranih, sistematicno urejenih in tudi ena izmed najbolj zvokovno kakovostnih. Tako da...

lp, d.

Se pridružujem temu mnenju.
Aleksander44

Pridružen/-a: Čet Avg 2020 17:55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 04, 2021 21:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjamem, lahko je eden boljših v Sloveniji. Ga ne poznam. Sam se je javil z navedbami o kablih. Zato ga lahko sodim samo po zapisanem. Zapisal je trditve, ki jih ni hotel obrazložiti. To ne vzbuja zaupanja.
Še vedno bi rad bral od njega mnenje vsaj o enem navedenem paru.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 04, 2021 21:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najlažje je iskati napake pri drugih, kritizirati druge. To velja tudi zame.

Naj se vsak od nas malo potrudi, upošteva definicijo tega hobija, pa bo počasi na tem forumu bolje in bomo vsi bolj zadovoljni. Smile
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 04, 2021 22:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aleksander44 je napisal/a:
Verjamem, lahko je eden boljših v Sloveniji. Ga ne poznam. Sam se je javil z navedbami o kablih. Zato ga lahko sodim samo po zapisanem. Zapisal je trditve, ki jih ni hotel obrazložiti. To ne vzbuja zaupanja.
Še vedno bi rad bral od njega mnenje vsaj o enem navedenem paru.

LP
Evo, če boš sestavljal sistem nekaj o razliki med MIT in Transparent kabli.
Ne bi o prednosti ali slabosti, ker za nekoga je neka lastnost prednost za drugega slabost...
O tehničnih lastnostih si lahko vsak sam prebere na njihovih spletnih straneh, če je tam kaj tega opisanega Wink
Za boljšo predstavo bom podal "prispodobo" iz fotografije.
Vsi vemo da je jutranja svetloba bolj ostra, sveža, kontrastna , popoldanska je bolj mehka, barvita, toplejša.
MIT se vidi v "jutranji" svetlobi, Transparent pa v "popoldanski", seveda pa so potem lahko občutne razlike po modelu, da ne rečem še v vsem ostalem. E tu se skriva hudič "v vsem ostalem", se hitro nasankamo, žal Crying or Very sad Wink ...
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 04, 2021 22:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

Vsi vemo da je jutranja svetloba bolj ostra, sveža, kontrastna , popoldanska je bolj mehka, barvita, toplejša.
MIT se vidi v "jutranji" svetlobi, Transparent pa v "popoldanski", seveda pa so potem lahko občutne razlike po modelu, da ne rečem še v vsem ostalem. E tu se skriva hudič "v vsem ostalem", se hitro nasankamo, žal Crying or Very sad Wink ...

Povsem nasprotno z imeni dotičnih tvrtk Laughing
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2021 00:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Nazaj na vrh
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2021 01:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo ,da še jaz dodam moje mnenje,ki temelji na recimo 15letih izkušenj(toliko časa se recimo grem resno avdiofilstvo)

Kabli so definitivno pomemben člen sistema in iz izkušenj povem,da vsak kabel ne sede v vsak sistem enako.
Pred dobrim tednom sem nabavil nov DAC,ki verjeli ali ne zraven nima napajalnega kabla..Prvi kabel,ki sem ga dobil v predalu za testirat je bil navaden kabel,ki je ponavadi zraven..priklopim in poslušam..zvok dober in na prvo žogo sem bil zadovoljen..tako je bilo priklopljeno nekje tri dni..po treh dneh je tako naneslo,da sem ravno takrat prodal gramofon in je (dražji-''boljši''- firme in modela ne bom navajal je pa cenovni rang 400-500€) napajalni kabel od phono predojačevalca ostal neuporabljen in sem raje kot navadnega dal tega na DAC..
Priklopim in grem poslušat..prva stvar ,ki sem jo takoj opazil je bila več basa in bolj definiran bas.
Od vseh kablov sem vedno dvomil samo v napajalne kable ,ker neke bistvene razlike nisem slišal..pri vseh drugih sem na mojem sistemu takoj opazil razliko in tudi sam sem pripravljen stavit z vsakim,da takoj prepoznam razliko med mojim interkonektom in recimo navadnim za 9,99€ iz bigbanga.

Vem pa,da vsak sistem ne pokaže razlike med kabli..Bo treba it po vrsti in najprej postorit kaj na akustiki prostora,postavitvi sistema,dober izvor zvoka in pa seveda kvalitetni posnetki in šele potem lahko poslušamo kako ''kabli prepevajo''..Vsega tega pa se ne da brez ulaganja tako časovnega kot predvsem finančnega.

Mogoče bi bilo dobro se vprašati kaj nekateri sploh pričakujemo/jo od tega za mene fantastičnega hobija.Prepričan sem,da nekateri v te zadeve vlagajo zelo malo in prehitro in brez izkušenj prihajajo do zaključkov.
Saj ni treba,da se vsi v vsem strinjamo ampak dajmo delit mnenja iz izkušenj-lastnih in ne nekoga tretjega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2021 02:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:
@JAZZZ naj bi bil pravi studijski mojster. Naj pove, ali v profesionalnih studijih tudi "barvajo" zvočne signale s kabli?

Jaz nikjer nisem omenil, da sem studijski mojster-sem čisti samouk s stotinami koncertov-vsaj polovico neozvočenih.
Barvajo VSI kabli ! Transparentnih NI ! Še kaj ?
En primer. S pianistom Milkom Lazarjem(pogoglajte kaj vse je že naredil v glasbi) sva miksala en posnetek in ga z vso analogijo, preko katere spuščam signal nisva spravila v zadovoljivo stanje. Potem sem v enem trenutku dal med komponente samo en kabel in Milko je vzkliknil, da je super. Ni verjel, da sem zamenjal samo kabel! Dovolj?
Pa ne mi o znamki kabla in podobno. Kot je Zvočnik enkrat omenil, nekateri kabli pašejo na trenutni sistem bolj, kot drugi. Sam kable v studiu menjam znotraj projekta(ne vedno-imam eno večinsko kombinacijo). Ne uporablčjam multiplekserja kot večina studijev. Zakaj pa ugani sam. Seveda imam veliko več dela...
V studiu, ki ga je Intek uporabljal za prikaz zmožnosti napajalnih kablov(kak mesec je bilo instalirano) in me je Dare povabil na dan, ko so dajali gor stare napajalce(iste firme). Ko sem odšek, sem lastniku dejal, da po prehodu na stare kable sam sistema ne vklopil vsaj dva tedna. Seveda je bila največja razlika pri 2 mikrofonskih posnetkih.
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2021 02:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:

Ha, ha, a sedaj pa že 10.000 € ... sicer le ena nula več Smile

JAZZZ, si tudi v studiju iskal zvočno ravnovesje z menjavami kablov?

lp MAre

Na srečo se prispevki na forumu ne brišejo, torej lahko stojim za stavkom "Mare007, ti LAŽEŠ". Za jurjo se takega testa (preberi si, kako sem si ga zamišljal) ne bi nikoli lotil- za koga le? Če pa si ti tako prepričan v svoje trditve pa naberi znesek(lahko vas da več skupaj) in ga naredimo .
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2021 02:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj primer je bil namenoma grob, kot predstavitev neumnega primera, ki ima razložljivo fizikalno podlago.
Če ima jazzz ali kdo drug znanje o mešalnih tehnikah za povečanje občutka prostorske globine ali širine in ostalih učinkov bo dobrodošlo, če to lahko primerjamo s fizikalnimi učinki kablov.
Če ne drugega, nameravam za sebe narediti spisek, česa pri kablih ne bi naredil in utemeljitev zakaj.

Mene fizika in elektrika ne zanima. Večina le teh mojstrov je govorila vse mogoče o kablih in kako ne more biti razlik pri npr. napajalnih kablih, potem pa onemijo. Tudi izdelovalec ojačevalcev, ki je napravo naredil tako, da naj kabel ne bi vplival na zvok...
Večinski lastnik Cosylaba(doktor fizike) mi je pred leti pred nakupom novega sistema enako zatrjeval, da kabli ne morejo močno vplivati na zvok. In kakšne kable mislite, da je po testiranju kupil ha ha ha.
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2021 02:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Ja, saj tudi jaz sem mislil prispevek k dobrem zvoku. Kabel ne more nič doprinesti, lahko samo odnese/zniža ali izkrivi informacije če je neprimeren za okoliščine v katerih deluje. Manj dela škode (dobra prepustnost), boljši je.

Če bi bil posnetek 100%, potem je to res. Vendar temu nikoli ni tako! Kabli so ravno tako komponente, kot druge studijske analogne ali digitalne naprave.
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2021 02:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred leti sem ponujal en test napajalnih kablov narejen tako, da sem glasbo spustil čez analogno komponento in potem posnel zvok. Na tej komponenti sem menjal napajalni kabel(po menjavi počakal 15 minut). Posnetki so bili na voljo in vsak nejeverni Tomaž, ki jih je tu polno, bi lahko na svojem sistemu poslušal razlike. Pa mislim, da je bil samo en zainteresiran... Bi bilo pa zanimivo, če bi v primeru, da bi mu doma vse igralo enako taiste posnetke poslušal na boljšem sistemu. Verjetno bi se malce zasekiral...
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2021 03:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
in sem iskal naprej. Zadnja "odrešitev" so bili kabli za suba. Sem mislil, da ti pa niso zelo pomembni ... Oooo, kako sem se motil!

Aha, samo za sub je šlo. Lahko napišeš točne oznake kateri kabel si menjal za katerega?

Ma dej no, samo dlake iščeš. Skoraj vse kablovje sem zamenjal... le za suba na koncu, ker sem bil kot večina naiven, da je en kabel za 200 evrov za sube dovolj (in sem jih imel na testu kar nekaj)...
Ni variante da napišem, kateri kabli so bili. Zakaj pa? Zgovarjamo se o pomenu kablov in ne, katera znamka je boljša. Vsak mora najti sebi primerno- časi, da smo onanirali na imene komponent so vsaj zame mimo.
Če pa koga zanima, naj pride poslušat in si bo lahko zapisal vsa imena komponent.
Aleksander44

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2021 08:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
Ni variante da napišem, kateri kabli so bili. Zakaj pa?

Zanimalo me je, če razločiš med hruško od jabolkom.

Citiram:
(po menjavi počakal 15 minut)

Zakaj si čakal 15 minut in na kakšni napravi?

Nazadnje urejal/a Aleksander44 Tor Jan 05, 2021 08:31; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Aleksander44

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2021 08:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

Čestitam, če imaš kupce za tako nakladanje.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 110, 111, 112 ... 157, 158, 159  Naslednja
Stran 111 od 159

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu