Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
silver12
Pridružen/-a: Pon Okt 2015 19:15 Prispevkov: 7 Kraj: kamnik
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silver12
|
Objavljeno: Tor Okt 06, 2015 08:17 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor.
Ja v začetku sem nekaj podobnega gledal in mrežni predvajalnik. Bom razmislil v povratku na izhodišče...Glede zvočnikov - velikosti sem pa zelo omejen, tudi sam bi izbral nekaj v smeri predloga...pa jih žal nimam kam postaviti, tele Dome pa lepo na steno privijačim.
Do sedaj sem imel vedno Marantz komponente, kot kaže bo treba še malo razmisliti...bo pa seveda malo večji vložek potem...
Še kakšen predlog, kaj pa Rotel? Baje gre lepo skupaj z Focalom... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28 Prispevkov: 591 Kraj: Slovenia
|
Objavljeno: Tor Okt 06, 2015 11:50 Naslov sporočila: |
|
|
Tele dome sem pa že slišal in so za 2.1 (5.1) sistem za stereo najboljše, kar sem slišal dosedaj za tak denar. Dome Sub ni sub, ampak bas, kar je dobro, večina ločenih subov za tak denar take velikosti se sili igrati celo pod 30hz in potem je to hitro kar nekaj... Sateliti tudi solidno zvenijo, sploh niso tako mali, kot zgleda na fotkah..
Sam ne jih futrat s HT reciverjem, če nisi filmofrik, je res škoda. Pod pod noge, sprobat par stereo ojačevalcev, bo izbira hitro lažja. In vzet sistem, ki si ga slišal igrati skupaj.
Če zmanjka keša imaš pa danes na voljo obilo cenovno ugodnih, tudi PC variant za streeam, ob ustereznem dac-u seveda..
Še enkrat pot pod noge pa sluhat sistem (ne samo ločeno posamezne komponente, potem pa doma sestavit sistem in čukast gledat..), recenzije in forumska mnenja naj služijo le za izhodišča.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silver12
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2015 15:25 Naslov sporočila: |
|
|
Najbolj se ogrevam za nakup Marantza PM6005, in mrežni predvajalnik prav tako od Marantza.
Kam naj priklopim SUB, sem že kar nekaj tem pregledal...pa mi še vedno ni jasno...? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2015 16:38 Naslov sporočila: |
|
|
silver12 je napisal/a: | Najbolj se ogrevam za nakup Marantza PM6005, in mrežni predvajalnik prav tako od Marantza.
Kam naj priklopim SUB, sem že kar nekaj tem pregledal...pa mi še vedno ni jasno...? |
Ja vidiš zdej smo pa tam,kjer ti svetujejo stereo ojačevalec!
Stereo sta dva zvočnika in konec. Lahko cicer priklopiš ne en kanal,vendar ne bo veliko efekta.
Svetujem ti,da kupiš resiver za cc600 evrov in kakšne bolše zvočnike 5.1.
Poslušal boš pravi 5.1 kino DD zvok in imel boš soliden stereo.
V nasprotnem primeru z stereo ojačevalcem boš imel dober stereo in kina sploh ne boš imel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28 Prispevkov: 591 Kraj: Slovenia
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2015 17:13 Naslov sporočila: |
|
|
silver12 je napisal/a: | Najbolj se ogrevam za nakup Marantza PM6005, in mrežni predvajalnik prav tako od Marantza.
Če boš kupil Focal dome pack 2.1, priključiš tako, kot svetuje proizvajalec v navodilih za uporabo na strani 15.
http://www.focal.com/en/index.php?controller=attachment&id_attachment=784 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2015 17:16 Naslov sporočila: |
|
|
CRV je napisal/a: | silver12 je napisal/a: | Najbolj se ogrevam za nakup Marantza PM6005, in mrežni predvajalnik prav tako od Marantza.
Kam naj priklopim SUB, sem že kar nekaj tem pregledal...pa mi še vedno ni jasno...? | Stereo sta dva zvočnika in konec. Lahko cicer priklopiš ne en kanal,vendar ne bo veliko efekta.
V nasprotnem primeru z stereo ojačevalcem boš imel dober stereo in kina sploh ne boš imel. |
Hehe, daj ne pretiravaj, z receiverjem za cca 600€ bo imel slab približek kino zvoka in obupen stereo.
silver12, na marantzu je zadaj "recorder audio out", tja priklopiš sub. Bo "enak efekt", CRV se je zgolj malce pohecal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2015 17:30 Naslov sporočila: |
|
|
Slinch je napisal/a: | CRV je napisal/a: | silver12 je napisal/a: | Najbolj se ogrevam za nakup Marantza PM6005, in mrežni predvajalnik prav tako od Marantza.
Kam naj priklopim SUB, sem že kar nekaj tem pregledal...pa mi še vedno ni jasno...? | Stereo sta dva zvočnika in konec. Lahko cicer priklopiš ne en kanal,vendar ne bo veliko efekta.
Hehe, daj ne pretiravaj, z receiverjem za cca 600€ bo imel slab približek kino zvoka in obupen stereo.
silver12, na marantzu je zadaj "recorder audio out", tja priklopiš sub. Bo "enak efekt", CRV se je zgolj malce pohecal. |
Oz. kot je že NCC2000 prej napisal - še bolje preko high level inputa, kot v user manualu. Kabel, v kolikor ni priložen, naj ti dobavijo kjer bi kupil Dome.
AV receiverjev se izogibaj, v kolikor boš imel sistem večinoma za poslušanje glasbe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2015 18:05 Naslov sporočila: |
|
|
Ok sam tiste fokal pa nebi dal nikamor,razen v kakšno kopalnico.
Nabavi si kakšne Klipse kot ti je nekdo zgoraj svetoval in boš vsaj nekaj slišal.
Ja sem videl ima Maratz dva cinc izhoda,ki ga vklopiš na dva cinch vhoda na subu. ps.ravno jaz prodajam en tak sub  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silver12
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2015 09:28 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za informacije...ja lahko bi sam navodila že prej malo pogledal, mi ni kapnilo...
Če bi imel prostorsko možnost, bi verjetno izbral kaj drugega...tako sem pa nekako omejen na sistem 2.1.
Torej obvezno morajo imeti možnost stenskega pritrdila, sem gledal tudi ostale znamke v tem cenovnem razredu.
Recimo B&W, KEF, Bose...
Tako, da bom kar tu nekje ostal, edino bom še malo poškilil po AIR SUB-u od Focala, če bom kje našel kakšno primerjavo...
Bom verjetno kar v Franciji naročil tele Focale...edino če tle dobim bolj ugodno ponudbo...tam bi komplet bil nekje 600eur, sub se na ebayu že za 200eur prodaja...
Tko hvala še enkrat, če pa ima kdo kakšen nasvet pa naj kar napiše...sem dovzeten za dobra mnenja...seveda v tem rangu in veličini... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|