| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
snoopy
Pridružen/-a: Ned Maj 2011 22:36 Prispevkov: 30 Kraj: Novo mesto
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejx
Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42 Prispevkov: 343 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sre Feb 11, 2015 21:58 Naslov sporočila: |
|
|
Odličen projekt, daj napiši kaj več, kako si daleč, če si že zalaufal podaj še zvočne vtise. Koliko te je prišel dac? _________________ Lp
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1122 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Pet Dec 18, 2015 11:46 Naslov sporočila: |
|
|
Živjo,
a ima kdo mogoče za prodati receiver čip CS8414?
Hvala, lp, Gašper |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Pet Dec 18, 2015 15:00 Naslov sporočila: |
|
|
Ebay? _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
habo66

|
Objavljeno: Pet Dec 18, 2015 15:02 Naslov sporočila: |
|
|
Ma ja sej vem, sam sm mislu če ma kdo kle k sm neučakan
A kej veš je SOP podnožje isto kot SOIC ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
|
Objavljeno: Pet Dec 18, 2015 15:09 Naslov sporočila: |
|
|
Vidim ja, ti bi vse na pladnju, iz naslonjača...
Google-it...  _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

|
Objavljeno: Pet Dec 18, 2015 16:33 Naslov sporočila: |
|
|
hahaha, hvala za pomoč  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2015 19:24 Naslov sporočila: |
|
|
Tut mene je Dobri moz obdaril z robo. Aya II dac (tda1541, nos). Moje prvo resnejse lotanje, tko da bohpomagej Celo enih smdjev sm se lotu ampak sm pomoje zaf*kal...
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2015 15:11 Naslov sporočila: |
|
|
Fajn projekt za prvič.
Najprej lotaj manjše elemente in potem greš k vedno večjim. Imaš težave z malimi elementi,če imaš večje v okolici že zalotane.
Projekt ni poceni mogoče bi raje izbral kak drug projekt ...mogoče ideja za koga drugega.
recimo Soekris r2r dac ali Mirand usb dsd dac AK4490.
Jaz sem se odločil da neham z ES9018 daci in grem na AK... prvi je pokazal kr lepe rezultate. Potem sem se odločil za nakup malo resnejšega.
Torej spdif input z AK4118 zadnje generacije z displayem kjer se krmilijo osnovne operacije, xmos DSD modul, AK4490 dac, kjer sem naredil drugačen izhod kot je bil priporočen in veliko je bilo spremenjenega. zaenkrat še v testni fazi po novem letu pa si zasluži lepo ohišje, ker igra odlično.
Lepe praznike in veliko diy uspehov v novem. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01 Prispevkov: 1035 Kraj: Drugje
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2016 16:00 Naslov sporočila: |
|
|
Zelo pohvalno!!!
Čisto iz firbca; zakaj namesto vrhunskega Sabre DA it z relativno povprečnim AK DA? _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2016 19:14 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav.
Kaj pa so tvoja merila povprečnosti oziroma superiornosti? Na podlagi česa si prišel do tega zaključka oz. sklepa.
Če ti naštejem buffalo3, diyinhk, audiodesinue, black ebay es9018, gustard x10, minimax tube dac in vmes še enih 8 dacev...in na koncu pristal na AK. Edini dac za katerim mi je žal je ostal pri Senci. Če bi ga dobil nazaj bi še kako stvar spremenil ampak igra tud tako odlično.
Lahko tudi na ZS za detaljno debato. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2016 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
Ker ima pač vrhunske specifikacije, kamor skoraj sežejo TI Burr Brown AD in DA-ji ter, ki oboje vedno bolj vgrajujejo v pro zvočne, imajo tudi občutno bolj prostorsko zvočno sliko in jasnejše, bolj odprte visoke.
Je pa res, da je chip za konverzijo le en člen v celotnem sistemu. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2016 09:18 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem padal na podatke in specifikacije. Sedaj jih obravnavam kot del celote.Recimo zgornji Aya dac...v nos modu. To nima veze s specifikacijami. Vzami osciloskop ali merilni sistem pa poglej navadno sinosuido. Že pri 5khz se kažejo popačenja. Zakaj sem prešel na Ak4490. Ker je že čist simpl dac pokazal potencial. V primerjavi z Es 9018. Delal svašta s tem dacem, pa ni bilo organskega relax zvoka. Še bolj na realna tla in da naj odneham me je postavil test na hi-end sistemu ko smo primerjali enega izmed v nulo spedinanega es9018 dac enega Diyaudio projekta, ki se je razvijal par let. Ta model je bil z diskretno stopnjo. Bile so še z opampi in lLundahl trafoti. V primerjavi z francoskim R2R dacem je igral umetno,tanko, resolucija da glava boli. Z enim zvočnim pečatom, ki sem ga občutil pri vseh es9018 dacih. Imel sem v mislih probat se OTA stopnjo pa sem odnehal. Menim da ima Es9018 preveč digitalnega procesiranja na poti in to da dacu en pečat. Edino kar sem opazil. Ima dober input stage. Neobčutljiv na slab dig. input. Ne mislim glede locka. Ful mala se mi je zdela razlika v virih,kablih... zaradi hyperstream redukcije jitterja. Edino kar je umirilo es9018 je bil rassmusen filter....ampak vseeno je od zadaj prihajal tipičen sabre zvok.
Meni je ak4490.4495 bolj nevtralen. Razlike med posnetki so večje. Razlike med output stagi so večje. Razlike v uporabljenem materialu na dacu so večje... lažje se ga optimizira....digitalni filtri so kr uporabni...
BB so odlični tud AD tudi wm8742 mi je ok. Ampak so zaspali. Oziroma tendence so drugje. BBje celo prekinil proizvodnjo več kot pol audio čipov _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2016 09:48 Naslov sporočila: |
|
|
Če smem dodat (da ne bo vroče krvi), Japonci še nikoli niso naredili dobrih lastnih audio čipov, pa naj bo to dac ali kaj drugega.
AKM sem slišal v najboljših modelih Esoteric-a cdp-dac, pa ni bilo muzike...žal.
Prav tako ESS, ki je čisti "hype".
Kot je omenil @NLP, BB in AD, pogojno CS, WM... _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2016 11:30 Naslov sporočila: |
|
|
... ma uparit je treba celoten sistem, zelo enako kakor zvočniki, ojačevalci... _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|