| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2014 13:57 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | | Mislim, da je OliveOne ok alternativa za naprej. |
Samo ne OLIVE!!!
Software je slab in poln napak, update-tov praktično ni ali so brezvezni.
Firma očitno razpada.
Z OLIVE ONE so namamili nešteto ljudi s crowdfundingom in jim aparate pa
obljubljajo že nekaj časa. Rok dobave pa stalno spreminjajo.
Nekaj aparatov je bilo zunaj a pravih recenzij ni bilo.
Sam imam OLIVE 4HD in vem kaj govorim.  _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazadnje urejal/a berni Sre Sep 24, 2014 14:56; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JanezBlond
Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50 Prispevkov: 190 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2014 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
Zadnje čase dosti naročujem iz Kitajske kjer imajo smešne cene. Za 22 eur kolikor še gre skozi carino brez plačila dajatev lahko dobiš boga pa pol. Če imaš več stvari pod 22 eur porazdeliš na dve, tri, štiri pošiljke in zdrava marija, če so dražje se pač sprijazniš s carino hebiga (pa upaš da ne zaglavijo za kak CE certifikat če imajo slučajno slab dan). No kaj sem želel povedati... ful imajo razno raznih gadgetov ala HD playerji, streamerji za malo denarja, ki jih pri nas ne moreš nikjer videt. Samo hudič ko ne moreš nič od tega prej probat. Za hiend ziher ni to ne sanjam, za kak izvor internetnega radia ali pa za kak budget hifi sistem pa zna kaj biti čisto vredu.
Recimo tule če ima kdo voljo in čas raziskovat streaming gadgete:
http://www.dx.com/
http://www.banggood.com/
http://www.everbuying.com/
http://www.aliexpress.com/
Kakor pa sem prebral na enem slo forumu, pa naj bi si sosednja Hrvaška odkar je v EU razlagala uvozni postopek čisto drugače kot naši organi, da pa tam ob uvozu poštne pošiljke prideš skozi brez plačila uvoznih dajatev vse do vrednosti 150 eur in ne 22 eur kot pri nas. Torej če to štima (ne vem nisem še prašal nikogar na Hrvaškem) se pošlje tja in od tam sem, ali pa greš na izlet v Zagrebški zoo in spotoma vzdigneš zadevšno.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
uroš
Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30 Prispevkov: 295 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2014 15:30 Naslov sporočila: |
|
|
| A si kr v ZOO pošlješ? Kaj pa je najboljš, k putkam al morskim levom? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2014 15:36 Naslov sporočila: |
|
|
| uroš je napisal/a: | | A si kr v ZOO pošlješ? Kaj pa je najboljš, k putkam al morskim levom? |
H kakemu kolegu onstran meje. Za prišparane stroške uvoznih dajatev pa ko greš tam mimo vzdignat robo spotoma pelješ otroke uživat v živalski vrt in ima cela družina kaj od tega ne samo ti.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
uroš
Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30 Prispevkov: 295 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2014 15:41 Naslov sporočila: |
|
|
| saj se je razumelo. joj, ste resni... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2014 17:13 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | | tromba je napisal/a: | | Mislim, da je OliveOne ok alternativa za naprej. |
Samo ne OLIVE!!!
Firma očitno razpada.
Sam imam OLIVE 4HD in vem kaj govorim.  |
Od firme sem dobil mail, da zadevo sedaj dobavljajo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2014 18:02 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | | berni je napisal/a: | | tromba je napisal/a: | | Mislim, da je OliveOne ok alternativa za naprej. |
Samo ne OLIVE!!!
Firma očitno razpada.
Me sploh ne zanima kaj so napisali, so pokvarili vse kar so z ostalimi serijami začeli. Bili so stalni problemi, vsak lastnik jih je izkusil. Updatov ni bilo, kvarili so se deli, deli niso bili vec dobavljivi, dealerji niso vec obstajali, spletne strani so ugasale.... Jezni lastniki so se zdruzevali in iskali resitve, ko so ostali sami brez podpore. Olive se je pa sirokoustil s crowdfundingom za One, obljubljal in zavajal na veke, kazal slike , brisal negativne poste na FB, blokiral tiste, ki so negativno pisali ali vpraševali(tudi mene)dagegoo, in drugih omrezjih.... Če pa verjameš enemu mailu....saj je bil One ves čas mozno narociti in plačati , samo vedel nisi kdaj ali sploh ga boš dobil...
Resnično svetujem vsakemu samo prste stran. Če so isti softwarešai delali kot Hd serijo in če bodo tako redko popravljali software... Bog pomagaj. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2014 16:33 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | | tromba je napisal/a: | | berni je napisal/a: | | tromba je napisal/a: | | Mislim, da je OliveOne ok alternativa za naprej. |
Samo ne OLIVE!!!
Firma očitno razpada.
Me sploh ne zanima kaj so napisali, so pokvarili vse kar so z ostalimi serijami začeli. Bili so stalni problemi, vsak lastnik jih je izkusil. Updatov ni bilo, kvarili so se deli, deli niso bili vec dobavljivi, dealerji niso vec obstajali, spletne strani so ugasale.... Jezni lastniki so se zdruzevali in iskali resitve, ko so ostali sami brez podpore. Olive se je pa sirokoustil s crowdfundingom za One, obljubljal in zavajal na veke, kazal slike , brisal negativne poste na FB, blokiral tiste, ki so negativno pisali ali vpraševali(tudi mene)dagegoo, in drugih omrezjih.... Če pa verjameš enemu mailu....saj je bil One ves čas mozno narociti in plačati , samo vedel nisi kdaj ali sploh ga boš dobil...
Resnično svetujem vsakemu samo prste stran. Če so isti softwarešai delali kot Hd serijo in če bodo tako redko popravljali software... Bog pomagaj. |
Bo čas pokazal svoje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2014 17:09 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: |
Bo čas pokazal svoje. |
Mislim, da je po zgornjem pisanju lastnika Olive naprave kako ti amerikanci poslujejo oziroma nategujejo ljudi s polizdelki ter nikakršnim customer supportom, že čas pokazal svoje in razen da bejž stran kolikor te noge nesejo ni več kaj za dodat. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2014 21:37 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | | tromba je napisal/a: |
Bo čas pokazal svoje. |
Mislim, da je po zgornjem pisanju lastnika Olive naprave kako ti amerikanci poslujejo oziroma nategujejo ljudi s polizdelki ter nikakršnim customer supportom, že čas pokazal svoje in razen da bejž stran kolikor te noge nesejo ni več kaj za dodat. |
Pa alternativa Squeezu? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2014 22:28 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | | audiofill je napisal/a: | | tromba je napisal/a: |
Bo čas pokazal svoje. |
Pa alternativa Squeezu? |
Morebiti Bluesound Node ali Vault, kjer so pri razvoju imeli prste vmes NAD-ovi stručkoti.
Node je streamer:
http://www.bluesound.com/products/node
Vault že inteligentnejši samostojni player & rip mašina & streamer z vgrajenim hard diskom:
http://www.bluesound.com/products/vault
Teh dveh zadevšn ne poznam iz prve roke saj tega pri nas še ni za videt, na netu pa vzdigujeta prah. Moti me, da imata od digitalnih izhodov izključno optični. Sicer pohvalno ker jima optika bojda šiba brez problemov gor do 24/192, kar je v današnjem hifiju še vedno bolj redkost kot pravilo (ponavadi plafon tam pri 96KHz ali manj), vendar pa če hočeš to izkoristit, moraš imeti tudi dac, ki gre na svojem optičnem vhodu tako visoko, drugače ne bo iz hi-res posnetkov na zunanji dac nič. Notranji vgrajeni dac pa ne verjamem, da zadovolji apetite nikoli zadovoljnih audiofilov hehe. Če bi vgradili še koaksialni izhod (pa da je ta na nivoju seveda), bi lahko to bila luštna rešitev, glede na to, da danes praktično vsi postoječi daci na tržišču že gredo na svojem koaksialnem vhodu po defaultu gor do 192 KHz. Ali pa usb izhod tudi ne bilo švoh.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2014 07:38 Naslov sporočila: |
|
|
Prijatelj ima namenski računalnik( ssd diski, hlajenje brez vent., majhno ohišje..., posebni filtri ..) in licenčni Jriver.
Zunanji dac(dsd native) po želji lastnika.
Meni se zdi to neverjetno zmogljiva in uporabna zadeva, ki jo je možno vedno nadgraditi in ni odvisna od nikogar. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazadnje urejal/a berni Pet Sep 26, 2014 08:17; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JanezBlond
Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50 Prispevkov: 190 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2014 07:53 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem se pred časom igral z Daphilom. Podpira polno funkcionalnost Squeezeboxa. Server lahko teče na lokalnem računalniku ali pa na zunanjem NAS severju. V tem primeru rabiš za zagon Daphila samo 2gb USB ključek, čim tišji mini pc (po možnosti brez ventilatorjev) in pa zunanji DAC.
Zadeva je kar aktualna, saj se razvija in so nove nadgradnje na voljo skoraj vsak mesec... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ZZBOY
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 21:48 Prispevkov: 122 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2014 10:06 Naslov sporočila: |
|
|
ko crkne sb, upam da ne bo kmalu jaz grem na rapsberry pi + hifibarry dac ali podobno + volumio
naekaj branja: http://www.raspyfi.com/
lp, i. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|