Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nuforce ojačevalniki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 47, 48, 49  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2009 10:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aljoša, tudi mene so na "sosednjem" forumu nekoč zbombardirali, ko sem pretirano hvalil neko komponento. In prav so imeli. Zdaj sem bolj previden Smile.

Pustimo prodajalce in konstruktorje, ki vsi po vrsti speljujejo vodo na svoj mlin. Če imaš vsaj nekaj soli v glavi, jim ne boš nasedel. Tu gre za nas - ostale, navadne uporabnike, ki le na forumih lahko izrazimo svoja mnenja in le tu smo si lahko vsi enaki.

Toda treba je pazljivo z "ugotovitvami", kajti hitro si lahko povožen. Tako je tudi prav, ker navdušenje hitro zamegli um.

Razumem, kaj ti je skušal dopovedati JAZZZ. Se pa pridružujem mnenju, da izjave kot so ta, da neka komponenta igra 3x bolje od druge komponente, niso kompetentne. Če se že ocenjuje na tak način, potem je potrebno navesti razloge, pluse in minuse obeh ocenjevanih napravic.

Lahko je že res, da Nuforce povozi Rogue v istem cenovnem razredu, kar pa še ne pomeni, da igra bolje od ojačevalcev v 3x dražjem cenovnem razredu, dokler se tega praktično ne dokaže.

Saj veš, na forumu nas je večina nejevernih Tomažev Smile.

Pa brez zamere, Aljoša, zame si še vedno eden od TOP soforumašev!!!

Vili
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2009 16:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Take poste je pa prav prijetno brati, krešejo se mnenja, vsak ostaja nekje približno na svojem hribu, nivo komuniciranja pa še vedno ostaja na nivoju.
Posebej mi je všeč, kadar se reče "bobu bob", pri tem pa se ne žali in zaničuje.

Nepoznavalci teh zadev pa na podlagi takšnih tem veselo širimo svoja obzorja znanja in spoznavamo, na kaj moramo biti še dodatno pozorni pri nakupu ali izdelavi komponent.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2009 17:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:
Lahko je že res, da Nuforce povozi Rogue v istem cenovnem razredu, kar pa še ne pomeni, da igra bolje od ojačevalcev v 3x dražjem cenovnem razredu, dokler se tega praktično ne dokaže.

V mislih si najbrž imel moje pisanje in primerjavo z Rogue audio Tempest II Magnum.
Res je, kot sem napisal, da je NuForce reference 9 V2 SE boljši od omenjenega Rogue-a. Takšna je moja ugotovitev. A treba je vedeti da je cena za en komad 9V2SE komaj kaj nižja od celotnega integrirca Rogue!!! Pa vendarle je moje mnenje takšno, da je v tem primeru napredek v zvoku tolikšen da je omenjeni NuForce vreden svojega denarja. Kako pa se kosa z izdelki v svojem in višjem cenovnem rangu, pa ne vem. Nekaj sem sicer prebiral teste raznih revij in uporabnikov na drugih forumih, a vse kritike in hvale je treba jemati z rezervo.

PS:

2x NuForce reference 9 V2 SE (črn finiš!) sta že na poti v nov dom - k meni. Very Happy Very Happy Very Happy

Audiohedonist
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2009 20:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo mene s kolesarjenja kjer sem izpregel in obenem imel čas premisliti o zadnjem dogajanju v tej temi. Inspiracija mi je bil predvsem zadnji Vilijev post, ki mi je dal za misliti. Vili, tvoj glas razuma je gladko prevagal, vsled česar po razmisleku pred vsem širnim občestvom skrušeno priznavam, da moja pavšalna izjava ni bila na mestu. Pri polni zavesti izjavljam, da sem se prenaglil, saj glede na to da na tržišču obstaja res ogromno vsega česar ne poznam, kaj takšnega ne bi smel izustiti.

V tej zvezi se opravičujem Iztoku, kateremu sem zaradi svoje prenagljene tupe glave požrl kup živcev in ga obenem prosim, da mi v zameno za njegov potraten čas z mano dovoli, da se mu vsaj malo oddolžim tako, da ga ob prvi priliki počastim s pijačo.

Zdaj me prosim eno uro ne motit. Nalagam si kazen in odhajam v kot zmolit pet očenašev. V bodoče pa obljubljam, da se bom trudil vklopiti možgane še pred zagonom jezika.
Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2009 20:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiofill, eno vprašanje zate. V enem izmed postov si opisoval dva različna kondenzatorja na plošči ojačevalca, katerega zamenjava naj bi precej pripomogla k zvokovni izboljšavi.

Kar sem pa želel vprašati je pa če bi ta kondenzator zamenjal z:
http://www.audiodesignguide.com/ClassD/MLytic-Daten.pdf

1. Ali bi še pridobil na kvaliteti zvoka?
2. Ti je znano ali je kdo že poizkušal kaj takšnega?
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 27, 2009 01:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
V tej zvezi se opravičujem Iztoku, kateremu sem zaradi svoje prenagljene tupe glave požrl kup živcev in ga obenem prosim, da mi v zameno za njegov potraten čas z mano dovoli, da se mu vsaj malo oddolžim tako, da ga ob prvi priliki počastim s pijačo.

Aljoša, pa saj nisi žrl živce. Kot sem rekel, take debate odpirajo oči vsem udeleženim.
Pivo pa vseeno sprejmem...
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 27, 2009 07:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Senca je napisal/a:
Audiofill, eno vprašanje zate. V enem izmed postov si opisoval dva različna kondenzatorja na plošči ojačevalca, katerega zamenjava naj bi precej pripomogla k zvokovni izboljšavi.

Kar sem pa želel vprašati je pa če bi ta kondenzator zamenjal z:
http://www.audiodesignguide.com/ClassD/MLytic-Daten.pdf

1. Ali bi še pridobil na kvaliteti zvoka?
2. Ti je znano ali je kdo že poizkušal kaj takšnega?

Ojla Senca!

Opisoval sem različne revizije ojačevalnih modulov V1 generacije in zraven popal fotke. Prva verzija je imela tisti velik modri kondi, zadnja revizija pa onega rjavega. Prva verzija je bila za en drek saj je sevala motnje in sonično ni bila na nivoju zadnje revizije. Tu pa ne gre samo za zamenjavo kondija, temveč je ojačevalni modul drugačen.

Če bi samo z zamenjavo kondija na prvi verziji kaj pridobil nimam pojma, saj se s tem nisem nikoli ukvarjal. Sem raje elegantno zamenjal za novo izboljšano revizijo ki pa je res dala boljši rezultat in staro upokojil. Zadnje revizije V1 pa tudi nisem nič lotal, saj sem prešaltal na V2 in jo upokojil. Ko bom s časom to prerasel, bo zunaj že itak V3 in tako never ending story počasi stopničko po stopničko višje. Če vmes slučajno ne uletim na kakšen digi amp kakšne druge firme, saj je tega čedalje več na trgu, ki me bo še bolj prevzel.

lp
Nazaj na vrh
gligo

Pridružen/-a: Ned Jul 2008 15:26
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 14:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before,
se bi morda dalo malo poslušati moje Magneplanarje na tvojem Rogue integrircu?
Že nekaj časa se ubadam z mislijo, da bi jih preizkusil na komponenti z elektronkami...
bi pripeljal zvočnike do tebe, saj niso tako veliki...
pa bi probala...
bi šlo?
Nazaj na vrh
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 19:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

da ga ob prvi priliki počastim s pijačo
em, jaz sm bil tud živčen Smile. Lahko pošlješ tudi po pošti. Poštnino plačam jaz!

Čisto preveč se posipaš s pepelom. Tako grozne izjave pa tudi nisi dal.
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 22:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Antony je napisal/a:
audiofill je napisal/a:

da ga ob prvi priliki počastim s pijačo
em, jaz sm bil tud živčen Smile. Lahko pošlješ tudi po pošti. Poštnino plačam jaz!

Kamot! Smile

Antony je napisal/a:

Čisto preveč se posipaš s pepelom. Tako grozne izjave pa tudi nisi dal.

Ja, vem da ni grozna. Vem pa tudi, da bi jo bilo zelo težko ovreči "zdravo za gotovo" iz več razlogov in bi z Iztokom lahko kamot ostala vsak na svojem bregu neporažena.

No, kot že pravim, sem vmes spoznal, da nisem ravnal prav, to javno povedal in se hkrati Iztoku opravičil. Če bi bil "pizda" bi lahko kljub spoznanju še naprej lajal s svojega brega, kot da ni bilo nič, vendar to ni v moji naturi. Če spoznam da ravnam narobe se moram "očistiti" in popraviti napako, drugače ne morem živeti. Če pa to storim javno, ter se z mojega kiksa kdo morebiti kaj nauči ali potegne kaj koristnega za naprej, pa še toliko bolje. Celo življenje je šola, največ pa se naučimo ravno na napakah. V tej zvezi bog ne daj da bi kaj zameril, ravno nasprotno - hvaležen sem da je do debate prišlo in da se je zaključila kot je treba. Razz

Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 23:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsaka čast audiofill. Pravi Gentleman.
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 02, 2009 22:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jutri, v petek, ga pičim v po naročene NuForce, so že prispeli, v osmih dneh! Very Happy

Audiohedonist
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 03, 2009 12:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uffff before, tole je bilo pa ekspresno. Cool

Daj jim čas da se uigrajo. Tam po nekih 100 urah bodo iz neznosnega počasi začeli zveneti prebavljivo, vse pa bodo dali od sebe šele po nekih 250-300 urah. Takrat se bo zvok tudi nehal spreminjati.

Po vsakem izklopu oziroma ohladitvi, bodo rabili rabili dve do tri ure da pridejo k sebi in začno igrati kot se šika, zvočni maksimum pa bodo dosegli tam po kakšnem dnevu od vklopa. Da se losaš tega "prehodnega obdobja" priporočam, da jih pustiš non-stop vžgane. Tako tudi priporoča proizvajalec, ki pravi, da so narejeni da so vklopljeni 24/7. Jaz jih ugašam samo kadar zunaj grmi, drugače nikoli. Glede porabe elektrike v stanju brez vhodnega signala se ne rabiš obremenjevati, saj oba monobloka skupaj požereta manj od ene varčne žarnice.

Nekaj na kar bi te še rad opomnil... Reference 9 SE V2 ima 5 letno garancijo. Preden jih odneseš poglej garancijski list, da ne bi bilo gor slučajno pomotoma napisano samo 1 leto. Wink

Ko jih uigraš, pa priletim naokoli in ti jih malo prešimfam. Very Happy

lp
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 03, 2009 14:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Medtem ko pišem ta prispevek, NuForce-ji že veselo igrajo (se uigravajo). Vem da jih je dobro puščati vklopljene in da poraba v "idle" stanju ni visoka (okoli 15W vsak mono blok, torej skupaj 30W, kar je še vedno 5W manj, kot porabi moj predojačevalec v "stand by" režimu).

Audiofill je zapisal
Citiram:
Ko jih uigraš, pa priletim naokoli in ti jih malo prešimfam.

Seveda jih boš prešimfal ja Laughing , vse pred in za NuForci že mogoče... autogola pa si ja ne boš zabil, sem prepričan. Laughing

Si pa vsekakor vabljen in dobrodošel, da oceniš in presodiš kako se razumejo NuForce-i z preostalimi členi mojega sistema. Čez dva ali tri tedne bo vse že dobro ustaljeno, manjka mi le še en par XLR interkonekcijskih kablov, tako da na tem mestu tudi vprašujem ostale forumaše, če bi kdo imel kakšen tovrsten kabel za posoditi ali prodati (v dolžini 1m ali vsaj 0,75m minimalno).

Audiohedonist
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 03, 2009 19:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Seveda jih boš prešimfal ja Laughing , vse pred in za NuForci že mogoče... autogola pa si ja ne boš zabil, sem prepričan. Laughing

Laughing

Saj me poznaš; če bi mi ukradli avto - boli me patka, če bi mi zažgali bajto - boli me džordž, če bi mi speljali ženo - dam še za pir... sam ne mi pa njuforsa šimfat. Tu pa prste sekam. Častna pionirska. Laughing

Dani, z veseljem se ti bom oglasil takoj ko se ti vse skupaj malo vsede in prežame v uigrano simbiozo. Polj pa naročiva extra large pizze in se me ne znebiš cel dan. Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 47, 48, 49  Naslednja
Stran 24 od 49

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu