| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Avg 13, 2013 22:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Slinch je napisal/a: | Hja CRV, ni tako preprosto. S kvalitetnim multichannel sistemom je izkušnja kajpak boljša, ampak če je govora o rangu 400-500 eur, pa niti slučajno ni primerjave. Za tak denar bo vsak surround sistem navadno smetje in niti približno na nivoju stereo sistema. Vsaka zadeva ima svojo spodnjo mejo prebavljivega, in 5+ ločenih kanalov ter 5 ali 6 zvočnikov za za vsega skupaj štiri stotake je daleč pod njo.
dejan
Seveda se da pri tistem 5.1 pioneerju uporabiti le dva kanala, ampak je zvokovno občutno slabši od stereo ojačevalca za enak denar. |
Seveda se ne mora primerjati po kvaliteti zvoka,vendar če imaš stereo pri filmu ne slišiš zadaj efekte in suba ni nikjer,zato trdim,da se film gleda 5.1!
Drugače pa nekdo je lahko zadovoljen z računalniškimi zvočniki za 50 evrov !Jest sem prvič bil ! Potem sem hotel čez par let več in nato še več !Sedaj ima prednja fronta vrednja nova 2000 evrov :roll:Praviš cena zvočnikov 500-700,torej potem še moraš za resiver najmanj 500 evrov in je to to !Ker 3x5 cm2 je to zadosti ! In še enkrat ne gledati filme v stereo načinu !  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Avg 14, 2013 06:16 Naslov sporočila: |
|
|
Dobro,ne bomo vec gledali filmov v stereo nacinu  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Sre Avg 14, 2013 08:00 Naslov sporočila: |
|
|
| siroliver je napisal/a: | Dobro,ne bomo vec gledali filmov v stereo nacinu  |
sam res  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Avg 14, 2013 08:03 Naslov sporočila: |
|
|
| CRV je napisal/a: | ... In še enkrat ne gledati filme v stereo načinu !  |
... sicer se vam bodo ušesa posušila!  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Sre Avg 14, 2013 13:09 Naslov sporočila: |
|
|
recimo,če bi imel odličen kino sistem in bi poslušal tako glasbo v 5.1 ti je to isto,kot tako kot pravite v stereu film najbolš je imet vse dobro  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Avg 14, 2013 13:53 Naslov sporočila: |
|
|
Hja, ampak če si mnenja, da 5.1 sistem za 400 eur tudi izključno v filmih prekaša stereo sistem za 400 eur, potem ti pač manjka izkušenj. Ker prdenje iz vuferčka v tistem kompletu na zgornji povezavi ne dosega niti tega, kar zmorejo povprečni bookshelfi, zvok iz ostalih petih pokalic pa prej povzroča bolečine kot kakršenkoli užitek.
Multichannel sistem je odlična izkušnja, ampak komaj ko je na določenem nivoju. Kompletič za 400 eur pa ne proizvaja drugega kot nevzdržen hrup, in tudi če prihaja iz petih smeri, je še zmeraj zgolj hrup. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6260 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Avg 14, 2013 16:37 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | CRV je napisal/a: | ... In še enkrat ne gledati filme v stereo načinu !  |
... sicer se vam bodo ušesa posušila!  |
Filme gledam v mono načinu ker take predvajajo na TV programih.
Televizor je sicer stereo, zadnjič ko sem gledal neki film bi skoraj prisegel da je bil stereo (HD kanal).
Kadar pa grem preko BlueRay predvajalnika je sigurno stereo.
Pred nekaj leti sem za hec priključil moj HiFi. Na žalost je samo stereo. Mi je spremenilo pričesko..., basi so zrukali bajto v fundamentu. Ker pa to ni suraund, sem dal nazaj kot je bilo. Notranji TV zvočniki delujejo kot mono in če je stereo nič ne škodi, še opaziš ne. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Sre Avg 14, 2013 17:57 Naslov sporočila: |
|
|
| V mojem avatarju je sub Heco 32A ,ko dobi signal iz resiverja v DD tehniki pol se res strese cela hiša,popolnoma isto kot potres! Kdor to ne doživi ne mora vedeti kakšna je razlika DD vs stereo pri filmih ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6260 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Avg 14, 2013 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
Pej, kako da sem slišal base ko sem priklopil HiFi stereo brez sub-a? Valjda so basi tudi na prednjih kanalih ali se motim? _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Avg 14, 2013 19:07 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | before je napisal/a: | | CRV je napisal/a: | ... In še enkrat ne gledati filme v stereo načinu !  |
... sicer se vam bodo ušesa posušila!  |
Filme gledam v mono načinu ker take predvajajo na TV programih.
Televizor je sicer stereo, zadnjič ko sem gledal neki film bi skoraj prisegel da je bil stereo (HD kanal).
Kadar pa grem preko BlueRay predvajalnika je sigurno stereo.
Pred nekaj leti sem za hec priključil moj HiFi. Na žalost je samo stereo. Mi je spremenilo pričesko..., basi so zrukali bajto v fundamentu. Ker pa to ni suraund, sem dal nazaj kot je bilo. Notranji TV zvočniki delujejo kot mono in če je stereo nič ne škodi, še opaziš ne. |
ambasador ,glej Primorsko Kroniko na Tv Koper,je v stereo tehniki,vem iz prve roke,brat je tonski na Tv Koper,ce pa do tebe pride signal v mono je zayebal kabelski operater.Jaz gledam Tv Koper preko satelita in je sigurno stereo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Sre Avg 14, 2013 21:02 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | Pej, kako da sem slišal base ko sem priklopil HiFi stereo brez sub-a? Valjda so basi tudi na prednjih kanalih ali se motim? | Sigurno so ja,ampak wufer je nekaj drugega in dobi posebej signal ! 5.1 dela nekako tako da se jakost nekako spreminja,za razliko sterea je bolj na istem nivoju ! Bistvo kino ozvočenja je to,da imaš občutek kot da si v središču dogajanja ! In to z stereo sistemom ne doživiš toliko kot drugače.Recimo gledaš film in se podzavestno obračaš za glasovi po sobi !  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dejan92
Pridružen/-a: Pon Avg 2013 19:33 Prispevkov: 5
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 11:23 Naslov sporočila: |
|
|
kakšna je cena za te zvočnike in kje jih boš nabavil?
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dejan92
Pridružen/-a: Pon Avg 2013 19:33 Prispevkov: 5
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |