Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Izdelava zvočnikov za zabave

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DjWhoo

Pridružen/-a: Ned Jun 2013 22:27
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 30, 2013 22:38    Naslov sporočila: Izdelava zvočnikov za zabave Odgovori s citatom

Pozdravljeni, razmišljam o izdelavi lastnih zvočnikov, ker bi bil to moj prvi projekt me zanima kaj priporočate. Izdelava aktivnih ali pasivnih+ojačevalec. Če mogoče kdo pozna kakšen dober načrt ali kar cel kit. Zvočnike bi uporabljal za manjše žurke zato bi rad da bi bili bolj vzdržljivi Smile in dovoj glasni in seveda ne predragi nekje do 500eur ali manj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
micko666

Pridružen/-a: Čet Jun 2012 10:54
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 01, 2013 06:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če boš sam izdeloval aktivne zvočnike, boš presegel 500 eur (močnejši kot so, dražji je ojačevalni modul). Pri pasivnih pa ni take težave, vendar bi vseeno presegel mejo 500 eur (dober ojačevalec je cca. 300 eur, za 200 pa težko sestaviš par močnih zvočnikov. Sam imam doma 2 B&C subwooferja pa sem samo za izdelavo ohišij dal preko 200 eur, za same zvočnike pa preko 250 eur. Končna stopnja, ki bi to poganjala pa je preko 300 eur.

Morda bi se ti bolj splačalo kupit par aktivnih 12" Behringerjevih PA zvočnikov. Razmisli Smile
Nazaj na vrh
DjWhoo

Pridružen/-a: Ned Jun 2013 22:27
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 01, 2013 10:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

saj je cena lahko malo večja to sem napisal samo okvirno, da mi nebi kdo pisal komponent za 2000eur Smile ker se mi to zdi za prvi projekt predrago. drugače bi ojačevalec izdelal sam saj se na internetu zasledil veliko kitov za samojstojno izdelavo za nekje 100dolarjev . Izdelave bi se pa lotil bolj zaradi hobija in bi jih sestavljal počasi. Z beringhrjevo opremo pa do zdaj nisem imel ravno dobrih izkušenj saj se ponavdi hitro kvarijo. Rad bi da mi bi kdo predlagal kakšen dober preverjen načrt po katerem bi delal.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu