Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

DIY DAC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2012 09:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav.

Vsekakor bodo performanse drugačne ko bo v ohišju. Šum ni velik, kot se mogoče bere, zanemarljivo mali če daš uho direktno na tweeter, ampak slišno večji kot na mojem predelanem DACU, in tam je tišina res tišina, ozadje zvoka je ...kako naj opišem črno, pri sabre pa je čutit neko sivino v globini zvoka. Oba sta izven ohišja....
Glede opampov...vedno so bile slišne razlike in vedno bodo. Napajanja morajo bit vrhunska in tam se vsaka malenkost pozna. Tako kot pravim predelava je stvar finega uglaševanja, res pa je da moram na tem dacu še najprej neke osnovne parametre premerit-uredit, potem pa naprej.
Glede adapterjev vidim da ni nekih idej, mislim pa da se bom že znašel.
Ne bi rad nardil prevelikega knedla pinov konektorjev, ker vse to vpliva na zvok. Menim, da je srce daca vrhunsko, koliko prebiram je zelo občutljiv na zunanje motnje, zato sem nadel bakreni ščit. Izhodnja stopnja ni nič posebnega, napajalni moduli Salas, teddyregulator ...so preverjeno dobri, bom še kakega priklopil...

l.p.
AndrejS

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2012 11:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede opa1632.

Pri 390 Ohm in 15 nF imas -3db tocko na 20KHz, kar je vredu.
Tezava je -45 stopinj faznega zasuka pri 20KHz...

Mirno lahko zmanjsas kondenzator za faktor 10 (dol).

LP,a.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
horvi

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2012 12:30    Naslov sporočila: soic8 to dil8 adapter Odgovori s citatom

DAVOR je napisal/a:
soic8 to dil8 adapter

... jaz bi se lotil takole na soic8 pade na vezju bi nalotal smd letvico z rastrom 50mils (npr.:samtec) na njo pa mini tiskanino z dil8 podnožjem ...

nekako takole:
Nazaj na vrh
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2012 17:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Bom izkoristil kar to temo, da ne odpiram nove. Zanima me kje se splača nabavljat komponente za cdp-je oz. dac-e? Ima kdo kaj pametnega v Sloveniji? Katere clocki so priporočljivi oz. boljši kot tisti, ki jih ponavadi lahko srečamo v cdp-jih srednjega cenovnega razreda. Isto vprašanje za op-ampe?

Je tole spodaj ok rang in cena?
http://markgrantcables.co.uk/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=48_31&products_id=111&zenid=68u0k6lbt2rdmpicigkku3tpf1

lpz
Nazaj na vrh
DAVOR

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 29, 2012 10:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav.

Nekaj materiala za predelavo laho dobiš:

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=5884
Pa še kak nasvet, kaj in kako.

l.p.
DAVOR

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2012 12:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav.

Večerno delo je dalo nekaj rezultatov in zaključkov.
Dac je dobil nov toroid 50W (hvala Andrej). 20w se je pregreval, Salasov shunt je namreč vlekel skoraj 1A toka. Lahko bi razvijalci Buffala razdelili na več napajalnih vej in več napajalnikov, ker sedaj to napaja le eden in dober shunt se greje in ga bom moral v ohišju pritrdit kar na veliko hladilo, da se ne bo pregreval. Ohišje bo tudi zaščitilo Dac pred sevanji, sedaj mi kdaj pa kdaj izgubi lock, ko se v prostorih prižge luč, ali kak drug porabnik.
Naredil sem 4Spdif input, low to TTL pretvornik, selektor za dig. vhode, in priklopil BNC vhod.
Malo sem še pregledal kako je z Trident regulatorji. Regulator za clock je močno osciliral in preko regulatorja je ripple potoval v vse ostale regulatorje in na maso. 47uf OS-CON na izhodu regulatorja in oscilacija izginila. Za previdnost so dobili še ostali regulatorji 10Uf na izhodu.
IVY izhodni del je spremenjen, SILMIC II napajalni kondenzatorji, filter dvignjen na 80khz (4,7nf), zamik faze je pod 10stopinj.
Najprej je bil na preizkušnji LME49720 v kovinskem ohišju. Zvok se je zelo spremenil. Postal je hiter, dinamičen, povezan, zelo resolutiven... a vedno dalje sem ga poslušal, sem čutil napetost in ostrino, ter malenkost preveč sterilen zvok, ki ga vedno čutim ob tem opampu. A vseeno je med top 5 opampi v mojem izboru na mestu izhodni buffer.
Nič, naslednji moj trenutno top amp bo potrebno nekako implementirat v smd mini prostor. Smd vezje je zelo občutljivo na spajkanje not in ven, zato je treba zelo pazit. Nekako mi je ratalo DIL 8 spravit v SIOC8. Gremo poslušat... nope nekaj ni bilo ok, zvok se je preveč vlekel, čeprav je bil precej na topli strani in nenapadalen, vendar preveč *kosmat*. Priklop osciloskopa je pokazal razlog...oscilacije na kvadrat. Brez povratnega kondenzatorja oscilira. Na srečo je 200pF na povratni vezavi rešil zadevo... oscilacije ni, šuma nikjer Smile
Zvok... Smile ostala toplina, barva zvoka, večji 3D, resolucija odlična, in ne duha o sterilnosti, ki me je motila pri LME49720.
DPLL nastavitev na lowest (spusti najmanj jitterja v dac a obenem najtežje najde lock), filter sharp ali low pa po okusu, low nastavitev igra bolj polno fluidno, malenkost se zameglijo detajli... nastavitev glede na sistem in okus.
Tako, mislim da bo to počasi to...potrebno ga bo še zmontirat v ohišje...
tu pa že vidim da se bo zalomilo... pustim se presenetit, ker ga je škoda da ne bi zmontiral v ohišje. DAC igra zelo dobro, bolje od mojega dosedanjega DSD1792.
Bom pa si sposodil predelan Minimax dac, da preverim če se motim.
P.S. Če se komu valja doma kako lično ohišje standardnih dimenzij, in ga proda se priporočam.

l.p.
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2012 14:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DAVOR je napisal/a:
Zvok... Smile ostala toplina, barva zvoka, večji 3D, resolucija odlična, in ne duha o sterilnosti, ki me je motila pri LME49720.

Let me guess, AD797 Wink
Nazaj na vrh
DAVOR

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2012 20:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav.

Tokrat je na delu LME49990. Mogoče za odtenek še malo bolj soft kot ad797br, oziroma ni tako razvodenel kot ad797an, in na višini še boljši kot opa627. Lažji je za implementirat kot AD797.

l.p.
audio_holic

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 01:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivo. Si morda z osciloskopom preveril tudi LME49720?
Nazaj na vrh
DAVOR

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 09:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav.

Sem, in ni osciliral, zato sem brezskrbno dal not še LME49990. Niti 2uf folija čez +- napajalna pina ni pomagala. Glede na shemo se tud sam čudim.
Ker s tem opampom nikoli nisem imel težav.

l.p.
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 09:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

"Capacitive loads greater than 100pF must be isolated from
the output. The most straight forward way to do this is to put
a resistor in series with the output. This resistor will also prevent
excess power dissipation if the output is accidentally
shorted."

Layout. Wink
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 12:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Shunt deluje v A razredu in A razred deluje na višji delovni temperaturi, zato se splača napajalnik, če je mogoče, dati v posebno ohišje z veliko masivnimi hladilnimi rebri.

Nazalnosti praviloma ne ustvarjajo vezja ali OPAji, razen v nekaterih primerih, največkrat izvira "iz drugih naslovov".
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 14:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Panasonic FC zamenjat z Nichicon MUSE KZ !!! Wink
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 14:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Škatle zamenjat za open baffle. Cool
Nazaj na vrh
DAVOR

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 19, 2014 15:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav,

Prihod otročka je zaključil dalo s spajkalnikom, in ostalim orodjem.
Nekje je še na pol narejeno ohišje a žal, mi čas ne dopušča končanje projekta.
Torej za UGOOOOODNO ceno prodam komplet SABRE32 bit dac.
Dac preverjeno deluje, samo nekdo naj ga zmontra v ohišje in uživa ob zvoku.
Z nasveti sem mu vsekakor v pomoč.
Cena ... pola cene 259€ Smile
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Naslednja
Stran 4 od 11

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu