Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nakup HI-FI sistema?
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
peri

Pridružen/-a: Tor Avg 2012 11:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 14:18    Naslov sporočila: Nakup HI-FI sistema? Odgovori s citatom

Sem nov na tem forumu in nimam kaj dosti pojma o teh stvareh. Pojavila pa se je skrita želja o nabavi hišnega kina. Imam pa kar nekaj dilem:

1.Kateri reciver kupiti tam do (max.600eur.):
Gledal sem 7 kanalne. Po možnosti, da potpirajo vse novejše formate. Tudi podpora 3d nebi škodila, možen priklop na mrežo za internet radio. Možnost priklopa kakega stereo ojačevalca....

Omejil sem se na:
- Onkyo (609) ali kaj novejšega? Sicer sem rahlo skeptičen, ker sem zasledil, da se radi kvarijo.
-DENON 2113 ali kaj podobnega.
Ali bi bile druge firme boljše, kakšna Yamaha vendar jih pri nas nisem toliko zasledil.

2.Izbira zvočniškega kompleta, za začetek 5.1, denarno nekje do 700 eur.

-za ta denar se mi zdijo zanimivi Jamo 608 v kompletu 5.0, kasneje bi si omislil še kaki Jamotov bas.

-bi bilo pametno kaj drugega izbrat za ta denar, ne vem za začetek samo malo boljša sprednja dva zvočnika, pa jih kasneje dogradit s centrom in sateliti.
še obstaja kaki drugi komplet zvočnikov, ki bi bili bolša izbira za ta denar seveda.

Lp Pero
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 15:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz "starega" onkya ne bi vzel razen če bi bil res zelo poceni

vzami 616

http://www.mediamarket.si/ads/akustika/onkyo_tx_nr616_av_sprejemnik_id_1690.html

ali pa morda novi marantz sr5007

http://www.mediamarket.si/ads/akustika/marantz_sr5007_av_sprejemnik_id_1783.html

http://us.marantz.com/us/Products/Pages/ProductDetails.aspx?CatId=AVReceivers&SubCatId=0&ProductId=SR5007

če se bojiš, da bo onkyo zgorel Wink

zvočniki jamo 608 bodo kar ok za ta denar....ne pričakuj pa čudežev za 680 eur = 5 zvočnikov

LP
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 15:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ali je morda že kdo "preštudiral" nov marantz 7007

http://us.marantz.com/us/Products/Pages/ProductDetails.aspx?CatId=AVReceivers&SubCatId=0&ProductId=SR7007

kam se uvršča, če ga npr primerjamo z onkyo, denon av receiverji

LP
Nazaj na vrh
peri

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 16:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem gledal tudi tega novejšega 616 in je verjetno res dobra izbira.
kako pa ga naj povežem na internet. Ali obstaja kaki razdelilnik, ker mam do svoje sobe samo eno linijo mrežnega kabla katerega imam priklopljenega v računalnik. Namreč v modemu od siola imam zasedene vse štiri izhode. Pol nevem kako naj reciver priklopim na internet.
zanima me še kako imate računalnik povezan s reciverjem, verjetno prek HDM. Ali to pomeni da reciver prepozna vse video in audio formate, ko jih zaženeš na računalniku. kako se pri tem obnaša televizija povezana z reciverjem prek HDM. Sprašujem zaradi predvajanja muzike in filmov iz računalnika prek reciverja in LCD televizije.O tem res nimam pojma zato sprašujem take malenkosti.
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 17:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se tice HDMI. Preko tega lahko sibas ves zvok in sliko iz PCja na A/V receiver. Tako glasbo kot zvok v filmih. Iz A/V receiverja imas pa naprej nov HDMI kabel, ki je povezan na TV in tu preko posiljas sliko. A/V receiver in TV se obnasata popolnoma normalno in nic drugace kot ce bi imel PC direktno na TV prikljucen. Le par nastavitev v A/V receiverju in na PCju je potrebno pravilno nastavit in potem spila vse tako kot je treba.

Kar se pa tice pomanjkanja LAN izhodov na SIOL routerju pa kupis en nov ruter in ga povezes iz poljubnega LAN izhoda na WAN vhod na novem routerju. Seveda je potrebno tudi tukaj vse usstrezno nastavit, da deluje. Sedaj je le vprasanje, kje mas fizicno postavljene vse ostale omrezne naprave in ce je tovrstna resitev primerna.

lp, d.
Nazaj na vrh
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 17:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se tiče priklopa reciverja na računalniško omrežje obstajajo Switch-i na en priključek priklopiš linijo ki jo hočeš razdeliti, ostale proste vtičnice na switchu pa imaš na razpolago za... Reciver TV računalnik...
Samo za primer 8 portni switch http://www.mimovrste.com/artikel/2540019223/switch-level-one-fsw-0811-8-portni#tech Pobrskaj po internetu in izber kar ti najbolj ustreza. Jaz mam malo starejši switch od Level One in dela OK.
Nazaj na vrh
Tadej

Pridružen/-a: Pet Jan 2009 21:02

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 17:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kumer, tukaj so ga "preštudiral": http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/testmarantzsr7007.shtml

Sam imam SR6006 in presega moje potrebe. Se pa hudič tudi kar dobro segreje, ampak dokler deluje me to ne moti.

Onkyo 616 naj bi bila dobra izbira v tem cenovnem razredu, se pa splača pogledati tudi za kakšen lanski model višjega ranga, če je znižan.
Nazaj na vrh
peri

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 18:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a potem ta mrežni kabel ko ga imam zdaj vključenega v računalnik vključim v ta svich, potem pa dobim spet 8 novih izhodov enega za v računalnik en pa na reciver.

Kaj pa to drži da morem reciver povezati z tv tudi prek iptike, če hočem gledat tv antenske programe in poslušat zvok iz hišnega kina.

Vprašal bi zakaj pa so potrem potrebni razni medijski predvajalniki vmesniki med rač. in reciverjem. (Squeezebox) Mogoče zaradi poslušanja glazbe prek računalnika, da pretvorijo računalniški zapis v pravšnjega za av reciver, ali kako je s tem in kako se jih priklopi.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 19:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

peri je napisal/a:
a potem ta mrežni kabel ko ga imam zdaj vključenega v računalnik vključim v ta svich, potem pa dobim spet 8 novih izhodov enega za v računalnik en pa na reciver.

Da

peri je napisal/a:
Kaj pa to drži da morem reciver povezati z tv tudi prek iptike, če hočem gledat tv antenske programe in poslušat zvok iz hišnega kina.

Odvisno od modela TVja. Vecina TVjev nima audio outputa preko HDMI. Torej informacije tecejo zgolj enosmerno od A/V receiverja na TV. V tem primeru uporabis opticni kabel in povezes opticni Audio out na TV z opticnim vhodom na A/V reciverju in dobis audio preko hisnega kina.

peri je napisal/a:
Vprašal bi zakaj pa so potrem potrebni razni medijski predvajalniki vmesniki med rač. in reciverjem. (Squeezebox) Mogoče zaradi poslušanja glazbe prek računalnika, da pretvorijo računalniški zapis v pravšnjega za av reciver, ali kako je s tem in kako se jih priklopi.

Ce imas HTPC ti daje najvec maneverskega prostora za izbiro hardwara in softwara. Namesto HTPC pa lahko uporabis tudi multimedijske predvajalnike, ki so nekoliko omejeni s svojim lastnim hardwarom in posodobitvami softwara. So pa se vedno funkcionalni, ce nisi prevec zahteven uporabnik.

Squeezebox je mrezni audio player. Torej namenjen zgolj glasbi. Veliko ljudi ga kombinira z dobrim DACom in pa dobrim ojacevalcem.

lp, d.
Nazaj na vrh
peri

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 20:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najlepša hvala dečki, zdaj grem prvo gledat če ma moj LCD posebej izhod za avdijo ali gre to prek HDM-ija. Imam pa Sony-ja EX72 3D
Kaj je to HTPC niti nevem, a lahko daš kero povezavo gor od teh plejerjev da dobim lažjo predstavo.
Kam pa se jih priklopi in kaj lahko vse z njimi delamo.

Upam da bo mi počasi zmanjkalo vprašanj in vam nebom več težil.
Jutri se verjetno odpravim v Ljubljano do Tehnoshopa, da si malo ogledam Onkyo 616 in Jamote S608. Sem namreč iz okolice Mariborja in tu pri nas ni pametnih trgovin s to opremo. A je še katera druga trgovina v lj ki bi jo bilo dobro obiskat.
Lp pero.
Nazaj na vrh
peri

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 20:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim da sem našel digital audio aut na svojem LCD-y zakaj pa je osvetljen z rdečo lučko.
Nazaj na vrh
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 20:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

peri je napisal/a:
Mislim da sem našel digital audio aut na svojem LCD-y zakaj pa je osvetljen z rdečo lučko.

To je optični izhod povežeš na reciverju na optični vhod.

Poglej, če imaš pri enem HDMI-ju na TV-ju napisano ARC, potem ne rabiš povezat optike za zvok iz TV-ja, zvok se tako prenaša preko HDMI kabla. (ARC pomeni audo return canel) Seveda mora tudi reciver podpirat ARC, novejši reciverji to podpirajo.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 21:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,
vec ali manj so vsi odgovori na tem forumu.

Kaj je HTPC...

Kaj so multimedijski predvajalniki...

Kaj je Squeezebox...
Nazaj na vrh
peri

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 22:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja ima ARC, vsaj tako piše zraven. Pol mora autput na reciverju kateri gre potem do TV tudi imet ta ARC, pol to špila bres optike, zanimivo.
Ja sem si že nekako razjasnil pojme teh playerjev.
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 21, 2012 23:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če pogledam zadnji strani receiverjev Onkyo 616 in Marantz 5007 hm:
V poštev pride samo Marantz ker nima vzmetnih priključkov, tudi Yamaha v svojih modelih še jih vedno prakticira. Ampak za 700 eu tu nimajo kaj iskati desno spodaj na sliki (Onkyo) pa čeprav so za cono 2.
Pa pogled desno zgoraj kjer vidim fiksni napajalni kabel ta mi tudi ne diši.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 1 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu