| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Maj 18, 2012 13:10 Naslov sporočila: |
|
|
Postavitev zvočnikov bo dajala vedno enake rezultate, neglede na uporabljene kable. Potrebno je ločiti in tudi slišati, kaj da prostor, kaj sistem in kaj kabli.
Definitivno je pravilna postavitev osnova sistema. Slabo postavljenemu in umeščenemu sistemu v prostor nobeden kabel ne pomaga. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazadnje urejal/a berni Pet Maj 18, 2012 19:09; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 18, 2012 18:54 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Postavitev zvočnikov bo dajala vedno enake rezultate, neglede na uporabljene kable. Potrebno je ločiti in tudi slišati, kaj da prostor, sistem in kabli.
Definitivno je pravilna postavitev osnova sistema. Slabo postavljenemu in umeščenemu sistemu v prostor nobeden kabel ne pomaga. |
Se strinjam 100%, samo poglejmo galerije soforumašev, zvočniki po kotih, ob zidu, med zvočniki vsega in še kaj in zdaj bi fantje radi imeli dober zvok, če ne, ga bodo pa s kabli spedenali, (malo morgen).
Hi-fi, da ne govorim o Hi-endu, se začne v postavitvi zvočnikov in tu imamo skoraj vsi največ problemov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Maj 18, 2012 19:39 Naslov sporočila: |
|
|
| vojcb je napisal/a: | | berni je napisal/a: | Postavitev zvočnikov bo dajala vedno enake rezultate, neglede na uporabljene kable. Potrebno je ločiti in tudi slišati, kaj da prostor, sistem in kabli.
Definitivno je pravilna postavitev osnova sistema. Slabo postavljenemu in umeščenemu sistemu v prostor nobeden kabel ne pomaga. |
Se strinjam 100%, samo poglejmo galerije soforumašev, zvočniki po kotih, ob zidu, med zvočniki vsega in še kaj in zdaj bi fantje radi imeli dober zvok, če ne, ga bodo pa s kabli spedenali, (malo morgen).
Hi-fi, da ne govorim o Hi-endu, se začne v postavitvi zvočnikov in tu imamo skoraj vsi največ problemov. |
To sem se tudi jaz že večkrat spraševal - zvočniki razmeroma visokega kvalitativnega ranga, postavljeni pa popolnoma nepoznavalsko.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Njegoš
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31 Prispevkov: 331 Kraj: LUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Maj 19, 2012 09:32 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj vama še ni jasno, da je konrola bistvo vsega. Zacne se že z samim izvajalcem koliko kontrolira svoj inštrument ostalo, kar nastane v studiju je umetniško delo. Desetkratnik nasih poslušalnic so ulice, trgi, če tega tam ne zaznaš je vse zaman.
Lp  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Maj 19, 2012 10:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Njegoš je napisal/a: | Kaj vama še ni jasno, da je konrola bistvo vsega. Zacne se že z samim izvajalcem koliko kontrolira svoj inštrument ostalo, kar nastane v studiju je umetniško delo. Desetkratnik nasih poslušalnic so ulice, trgi, če tega tam ne zaznaš je vse zaman.
Lp  |
Omenjanje glasbenika oz njegove izvedbe glasbenega dela v kateremkoli prostoru nima prav nobene zveze s tole temo.
Tu govorimo o reprodukciji posnetka. Saj si želimo čimbolj kakovostne reprodukcije, mar ne?
Sistem, ki "čimmanj odvzame" in "čimmanj doda" je že na dobri poti v hiend.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sob Maj 19, 2012 15:44 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Postavitev zvočnikov bo dajala vedno enake rezultate, neglede na uporabljene kable. Potrebno je ločiti in tudi slišati, kaj da prostor, kaj sistem in kaj kabli.
Torej Berni, po napisanemu ti postavljaš zvočnike brez poslušanja ? Če postavljaš po poslušanju in ti neka komponenta zapacka zvok, potem zate ni razlike pri postavitvi, ko daš komponento, ki ne zapacka-zvok postane bolj odprt ...
Definitivno so dobre komponente in dobra postavitev v akustično dodelanemu prostoru osnova sistema. Slabi akustiki, slabim komponentam in slabi postavitvi ne pomaga nič, tudi kabli ne...
Pa še podvprašanje.Ali lahko v akustično neobdelanemu prostoru dobro postaviš zvočnike? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sob Maj 19, 2012 15:57 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | berni je napisal/a: | Postavitev zvočnikov bo dajala vedno enake rezultate, neglede na uporabljene kable. Potrebno je ločiti in tudi slišati, kaj da prostor, kaj sistem in kaj kabli.
Torej Berni, po napisanemu ti postavljaš zvočnike brez poslušanja ? Če postavljaš po poslušanju in ti neka komponenta zapacka zvok, potem zate ni razlike pri postavitvi, ko daš komponento, ki ne zapacka-zvok postane bolj odprt ...
Definitivno so dobre komponente in dobra postavitev v akustično dodelanemu prostoru osnova sistema. Slabi akustiki, slabim komponentam in slabi postavitvi ne pomaga nič, tudi kabli ne...
Pa še podvprašanje.Ali lahko v akustično neobdelanemu prostoru dobro postaviš zvočnike? |
Odgovori:
1. Seveda jih ne!
2. Lahko ga postaviš optimalno glede na dane pogoje. Ti pa tudi kabli ne popravijo napačne pozicije v slabem ali dobrem akustičnem prostoru. Vpliv napačne postavitve zagotovo nima nasprotne vrednosti v kablu.
Se pravi -10 zaradi sobe nima +10 v kablu. To hočem povedati ves čas.
Moje podvprašanje.
Ali lahko v akustično obdelanem prostoru z kabli popraviš napačno postavitev? Recimo dipol 0.5m od stene?
Iztok, ti zelo slabo prebereš, kaj kdo napiše. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Njegoš
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31 Prispevkov: 331 Kraj: LUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Maj 19, 2012 18:39 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj se potem pogovarjamo o menjavanju komponent?
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Ned Maj 20, 2012 09:58 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: | | berni je napisal/a: | Postavitev zvočnikov bo dajala vedno enake rezultate, neglede na uporabljene kable. Potrebno je ločiti in tudi slišati, kaj da prostor, kaj sistem in kaj kabli.
Pa še podvprašanje.Ali lahko v akustično neobdelanemu prostoru dobro postaviš zvočnike? |
Odgovori:
1. Seveda jih ne!
2. Lahko ga postaviš optimalno glede na dane pogoje. Ti pa tudi kabli ne popravijo napačne pozicije v slabem ali dobrem akustičnem prostoru. Vpliv napačne postavitve zagotovo nima nasprotne vrednosti v kablu.
Se pravi -10 zaradi sobe nima +10 v kablu. To hočem povedati ves čas.
Moje podvprašanje.
Ali lahko v akustično obdelanem prostoru z kabli popraviš napačno postavitev? Recimo dipol 0.5m od stene?
Iztok, ti zelo slabo prebereš, kaj kdo napiše. |
Seveda Berni, Iztok vse narobe prebere
Iztok vedno govori, da -10 zaradi sobe nima +10 v kablu ojoj, ali si je to Berni samo izmislil?
Še enkrat Berni, moja izkušnja je, da sem po menjavi napajalnega kabla na Audiostatic zvočnikih moram premakniti zvočnike, spremeniti naklon ... v pozicijo, ki sem jo med drugimi stestiral tudi prej z navadnimi kabli. Pa mi še enkrat povej, kaj te pri tem moti ? In zakaj spememba zvoka, ki sem jo doživel pri menjavi ne more povzročiti drugačne nastavitve zvočnikov?
Berni, od kod se ti prikrade napačna postavitev? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Ned Maj 20, 2012 14:36 Naslov sporočila: |
|
|
Bolj ko prebiram to temo,bolj se sprašujem,zakaj za boga si nekateri ne omislite zvočnikov,ki niso tako zajebani glede postavitve in prostora.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
|
Objavljeno: Ned Maj 20, 2012 18:30 Naslov sporočila: |
|
|
Saj si jih bom in to kompresijske + dobro in močno končno, potem bomo pa videli "čija majka crnu vunu prede".
Tehle basreflex, ki jih stalno premikam po prostoru, imam že čez glavo, oziroma čez ušesa...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Ned Maj 20, 2012 19:44 Naslov sporočila: |
|
|
vojcb
Malce izven teme ampak vseeno, ali si probal kaj akustiko zrihtat?
Ponavadi nuca. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
|
Objavljeno: Ned Maj 20, 2012 23:46 Naslov sporočila: |
|
|
Ma saj je sedaj kar dober zvok, ampak kaj, ko so pa zvočniki skoraj na sredini dnevne sobe.
Akustiko sobe pa še nisem meril. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 00:12 Naslov sporočila: |
|
|
Da ne bi kdo mislil da je akustika prostora off-topic.
Tudi ona vnaša - in še kako - svoje koloracije. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 09:15 Naslov sporočila: |
|
|
| vojcb je napisal/a: | Ma saj je sedaj kar dober zvok, ampak kaj, ko so pa zvočniki skoraj na sredini dnevne sobe.
|
Mene moja skoraj vsak dan vpraša, zakaj morajo bit ti pof***** zvočniki sred dnevne sobe. .pa že dolgo niso tako kot v galeriji, so čisto drugje, ravno zato ker mi ni dalo miru da stojijo samo dobrih 40 cm od zadnje stene. .zdaj zadovoljno prežijo skoraj še enkrat dalj odmaknjeni med njima ni nič, vendar vse za njima. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|