| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Mar 20, 2011 11:25 Naslov sporočila: |
|
|
Klement, ti imaš inštalirano novo EAC verzijo v kateri je CMP nadomestil MP3, kar je bolj logično. To namreč pomeni compression in s tem izbiraš format v katerega bo EAC ripal.
Tebi se odpre več opcij izmed katerih pa praviš da nobena ne dela. Bom v naslednjih dneh inštaliral novo verzijo in videl v čem je problem. Drugače pa sem jaz še zmeraj na stari saj dela krasno.
Ko kaj ugotovim javim. Lahko pa kamot preideš na starejšo verzijo ki preverjeno dela dobro in ostaneš na njej.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ZZBOY
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 21:48 Prispevkov: 122 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Mar 26, 2011 11:27 Naslov sporočila: |
|
|
malo bi si že lahko glasbo organizral (direktorjie, imena albumov, izvajalcev, zdajh je takokot je pač kdo to sam poimenova, nekaj tudi jaz) , je že blizu 1 TB večina flac lossles; predvajajo se preko SB;
kateri program, je najprimernejši za to, po možnosti da kar sam opravi nalogo? mogoče media monkey, čeprav ostalih funkcij od njega ne potrebujem?
hvala za nassvet! lp, i. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 20:15 Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam zbirko organizirano tako, da ima vsak izvajalec svoj direktorij, znotraj teh pa so podirektoriji z njihovimi albumi. V teh pa so flaci in skenirani ovitki.
Ko se ti enkrat nabere dosti materiala si ne predstavljam da bi imel neorganizirano. Se izgubiš in nič ne najdeš. Predlagam da ročno zoorganiziraš direktorije po zgornjem principu. Da bi obstajal kakšen softver ki bi ti skreiral ustrezne direktorije/podirektorije in samodejno zmetal flace tja kamor spadajo, takšnega softvera ne poznam.
Ko boš to dal skozi, nato pride na vrsto taganje. Treba je v vse flace (v kolikor še niso pravilno stagani) vnesti podatke o izvajalcu, albumu, komadih, žanru, letu izdanja,... da bo stvar sploh postala funkcionalna. Brez tega ne boš mogel iskati/navigirati po zgornjih parametrih. Za te zadeve obstaja koristen softver ki ti prišpara živce in čas. Sam uporabljam brezplačen softver mp3tag.
Tage drugače vnese že EAC tekom ripanja, če se le material nahaja v online databazi. V kolikor ne, pa se je treba navadit, da se to ročno vnese za vsak dodan album sproti, drugače se hitro pozabi in rata zbrka.
Da se vse poštima kot zgoraj navedeno zna biti mukotrpen proces. Softver za taganje ni vsemogoč in včasih po nekem priučenem vzorcu vklofne v flac bedarije, tako da je treba nadzirati kaj počne in po potrebi ročno popravljati vnose. Je pa zato potem ko je vse poštimano toliko večji užitek.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
elvis
Pridružen/-a: Pet Maj 2010 19:42 Prispevkov: 32 Kraj: Od blizu
|
Objavljeno: Tor Mar 29, 2011 22:52 Naslov sporočila: Android |
|
|
Živjo vsem skvizofilom,
Zdaj imam že kak mesec toucha. Najprej sem bil kar malo razočaran nad zvokom potem pa sem nabavil Dacmagic in je bilo takoj bolje. Včeraj pa sem še nekoliko predelal Dacmagica (kondenzatorji in operacijski) in lahko rečem da se že kosa z mojim rotel RCD1072 kar je ok. Zdaj še delam dalinca za Dacmagica potem imam pa še malo rezerve s kabli in konektorji, tako da račumam da mi bo uspelo nardit eno hudo hudo mašino, ampak počasi, haha !
Zanima me pa če je kdo že sprobal squeeza krmilit s čemerkoli kar ima ANDROID operacijski sistem ?
Včeraj sem sprobal z dvema telefonoma:
-prvi applov iphone, to dela kar ok ni kaj rečt
-ampak program ki ga je objavil logitech prejšnji teden za androida pa rajši ne bi sploh komentiral
Nimam nobene od omenjenih 'igrač' v lasti, ne iphona ne android naprave tako da ne moram doma u miru testirat ampak sem fehtal kolege. Torej kdor ima andrida prosim testirajte in podajte mnenje...
Sicer pa kar se vseh telih majhnih ekrančkov tiče bi moral imeti človek za gledat toucha očala za na deleč, če pa krmiliš preko iphona je pa vse tako majhno da rabiš očala za na blizu edino tablični računalnik je še varianta če ravno nebi bil ipad tako pretirano drag.
Pa še linki:
-od logitecha:
http://blog.logitech.com/2011/03/22/you-asked-for-it-%E2%80%93-squeezebox-controller-app-for-android-available/
-za plačat (tega hvalijo):
http://slideme.org/application/squeeze-commander
-pa še ostalo:
http://www.androidzoom.com/android_applications/squeezebox
Hvala za nasvete, za nazaj in za naprej, Elvis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matajur
Pridružen/-a: Ned Mar 2009 19:19 Prispevkov: 28 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Mar 30, 2011 09:10 Naslov sporočila: |
|
|
Glede krmiljenja:
Jaz sem probal Squeeze commander in lahko rečem, da dela kul preko Wi-fi-ja.
Tekoče, odzivno. V bistvu je edina omejitev velikost ekrana telefona. Ampak tudi to ni taka reč.
Priporočam. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 30, 2011 10:49 Naslov sporočila: |
|
|
Meni dela bolje kot daljinec od Dueta. Raznih možnosti sicer nisem probaval ker me niti ne zanima, išče po mapah hitreje in je bolj odziven. Zaenkrat dela bp. Duet kontrolerja ne prižigam več.
Inštaliral sem pa prvega, ki sem ga zagledal v marketu. Squeezecenter.
Vpisal sem samo ip in je delalo.
Ekran majhen na android telefonu? Moj je 4x večji kot na Duetu. Vidi se odlično. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Mar 30, 2011 21:08 Naslov sporočila: |
|
|
tole je off topic.
danes sem priklopil moj stari squeeze duet, ki sem si ga sposodil. Kontroliral sem ga preko iPada. Zvokovno na prvo žogo, mi je bil malce bolj všeč kot moj Sonos. Vendar pa je odzivnost sonosove aplikacije toliko boljša ter tekoča, da je groza. Pri squeezu sem bil prav pošteno živčen. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Čet Mar 31, 2011 07:53 Naslov sporočila: Re: Android |
|
|
| elvis je napisal/a: | | Zdaj še delam dalinca za Dacmagica potem imam pa še malo rezerve s kabli in konektorji, tako da račumam da mi bo uspelo nardit eno hudo hudo mašino, ampak počasi, haha ! |
Diy daljinec za Dacmagica? Zanimivo. Može v temi "predelava Dacmagica" par besed kako si si to zamislil, kakšna povezava do IR modula ki ga boš uporabil, fotka,... ?
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Mar 31, 2011 08:25 Naslov sporočila: Re: Android |
|
|
| audiofill je napisal/a: | | elvis je napisal/a: | | Zdaj še delam dalinca za Dacmagica potem imam pa še malo rezerve s kabli in konektorji, tako da račumam da mi bo uspelo nardit eno hudo hudo mašino, ampak počasi, haha ! |
Diy daljinec za Dacmagica? Zanimivo. Može v temi "predelava Dacmagica" par besed kako si si to zamislil, kakšna povezava do IR modula ki ga boš uporabil, fotka,... ?
Hvala |
DacMagic na daljinsko upravljanje To tudi mene zelo zanima. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
elvis
Pridružen/-a: Pet Maj 2010 19:42 Prispevkov: 32 Kraj: Od blizu
|
Objavljeno: Čet Mar 31, 2011 14:56 Naslov sporočila: dalinec za dacmagica |
|
|
Ja ni problema, skorej je že narejen. Ko bo končano bom pripopal fotke.
Ma motilo me je že koj na začetku da dacmagic nima dalinca sploh ker nameravam uporabljat vse 3 vhode. Ja pač poceni igrača.
Naredil sem eno ploščico s procesorčkom. Montiral sem jo pa zelo inovativno, hehe. Noter na dacmagic plošči sta dva konektorja (bela) kamor pridejo žice iz tipk in ledic. Malo nižje je pa še en konektor jtag ki je za programiranje dspja. No, una bela dva sem odključil in na mojo ploščico s spodnje strani naspajkal dva nova (ženska), ki sem ju povezal 1 na 1 z novima dvema na zgornji strani (moški). Obenem pa sem iz teh konektorjel potegnil vse signale za tipke in ledice čisto delo. Spodnji konektor od jtaga pa je samo za 'ravnotežje'. Ploščica je noter nataknjena kot 'originalna'.
Za vklop in izklop relejček, ki pa je žal na kablu in pa seveda napajanje za mojo ploščico, tudi po kablu.
Procesor teče na 8Mhz, pa se ne bom preveč sekiral zaradi 'šuma' oz svinjarije ki jo povzroča, ker itak vleče le nekaj mA (o tem bi de dalo debatirat). Vse signale do dacmagica pa sem optično ločil tako da 'nima kej bit'.
Če koga zanima lahko narišem shematiko, dam software in sploh vse. Sem pa naredil vse na 'fuš' platko in z žičkami povezal na pamet, nisem nič jedkal tiskanine ker za en kos se mi to ne da.
Funkcije so pa
-vklop izklop na dalinca ali tipko ali triger signal (v mojem primeru bo to densen predojačevalec, tako da sploh ne bo treba nič drugega pritiskat)
-filter/phase na dalinca
-izbira vhoda na način kot je z vgrajeno tipko (pritisneš pa gre za ena naprej)
- ali izbira vhoda direkt s tremi tipkami (usb, in1, in2) na dalincu, tako da napravica pogleda kaj je trenutno pritisnjeno (gleda ledice) in potem 'pritisne' tipko za izbiro vhoda kolokokrat je pač treba ali pa nikoli.
Sicer pa IR komunikacija RC5 od philipsa mam enega starega dalica, pol pa preberem kaj da ven, sprogramiram svoj procesor na to kodo, pa nalovdam potem programirlivega dalinca za hifi pač na to komando.
LP Elvis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Apr 19, 2011 21:01 Naslov sporočila: |
|
|
@ambro - tukaj je odgovor na tvoje vprašanje "iz galerije".
Tisti, ki ne veste za kaj gre, ambro vprašuje, kako sem kaj zadovoljen z zvokom SB Toucha.
Torej:
v kvaliteto "zvoka z trdega diska" nisem nikoli dvomil, sem pa imel kar velike predsodke glede tega, da je ta način predvajanja glasbe preveč prepleten z računalnikom. Pravtako je težko presedlati na miselnost, da odslej fizični medij, na katerem je zapisana glasba, ne obstaja več. Vse je le računalniška datoteka, oziroma skupek le teh. Tudi glede nakupa glasbe se mi je porajalo mnogo neznank. Ampak - doslej še nisem naletel v zvezi z vsem zgoraj naštetim na nikakršne omembe vredne probleme!
Ko je bil sistem uspešno instaliran, sem se lahko posvetil zvoku. Na začetku moram povedati, da vsi moji vtisi veljajo za Touch kot - hm... "transport" , saj D/A pretvorba pri meni poteka preko CA DacMagic-a. Touchev analogni audio izhod sem preizkusil le iz radovednosti in rečem lahko, da bi se dalo živeti tudi z tem... nekaj časa, če bi bilo treba... . Sedaj pa k bistvu ambro-vega vprašanja: sprva sem bil kar malo v dvomih, ko sem slišal prve zvoke. Le kako sem lahko jaz, pozabil na dejstvo, da tudi ta naprava potrebuje uigravanje! Opisal bom le zvok, ko je celotna veriga pričela igrati spodobno. No, in končno: zvok lahko opišem kot boljši od tistega preko CD transporta. Zvočni oder stoji bolj stabilno na svojem mestu, glasba se odvija bolj artikulirano, umirjeno, sprva se mi je zdelo, kot da igra bolj počasi, kot bi moralo. (Še) več je slišnih detajlov, visoki toni so še bolj fino izklesani (na primer: kjer se je sicer pojavljal izstopajoč slabše definiran ton, se je sedaj manj vpadljivo a kljub temu jasneje slišalo za kakšen zvok gre), najbolj očiten napredek pa je transparenca. Že sicer velik napredek na tem področju, ki ga je v sistem prinesel (predelani) CA DacMagic, je z Touchem še nadaljni velik korak naprej. Solaže saksafonistov, na primer, so tako prepričljive, tako prisotne da si človek brez naprezanja predstavlja, da stoji pred odrom. Doslej sem tako divjo dinamiko in prisotnost (razen seveda na živem nastopu) slišal le pri prijatelju, na sistemu z single ended lampašem, ki deluje v "A" klasi in Lowther zvočniškimi enotami vgrajenimi v DIY ohišju. No, če se vrnem na Touch: jaz, (doslej) poln predsodkov do poceni majčkenih plastičnih igračk, si lahko le predstavljam, kako dobro mora zveneti glasba preko resnejših naprav, kot je na primer Logitechov lastni Transporter, ali še bolj, katera od Naimovih ali Linnovih zverin. Vem, da je še mnogo drugega na trgu (tudi Olive), a teh ne poznam.
And now the conclusion:
Moje mnenje je, da je SB Touch prva, zelooo visoka stopnička, na poti v tovrstni način predvajanja glasbe: je relativno poceni in definitivno kvalitetna naprava, še posebej ob uprabi kvalitetnega zunanjega DAC-a.
Lila ozadje je uporabljeno zaradi boljše vidljivosti displeja, ker so vsa ostala ozadja skoraj črna zaradi neposrečenega naklona - da ne bi kdo pomislil kak drug razlog, pa take, pa to...  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Tor Apr 19, 2011 23:58 Naslov sporočila: |
|
|
Ker smo že ravno pri Squeezeboxu in ker sem dobil kup privat sporočil glede napajalnikov za Squeezbox Classic in Touch...je spodaj izboljšana verzija glede na klasični LM317 ali LT1085.
V mislih sem imel predvsem izboljšavo LM317, čimnižje stroške, dostopnost elementov in enostavnost za samogradnjo. Pomembna mi je bila tudi nizka izhodna impedanca ter sposobnost obremenitve 1A konstantno.
Če se bo kdo poglobil v datasheet, mu bo zadeva hitro jasna. Pri LM317 gre v osnovi za "plavajoči" regulator, ki za razliko od fiksnih regulatorjev (npr. 7805,...) nima reference na maso. Izhodna napetost je določena z napetostjo na ADJ pinu, ki je cca 1.25V nižja kot na izhodu (OUT pin).
Izhodna napetost se pri klasični vezavi programira z upori. Tudi tukaj se izhodna napetost programira z uporoma R3 in R4, ampak je treba vzeti v zakup, da je vmes še PNP tranzistor in upoštevat njegovo Vbe napetost, to je cca 0.65 V (odvisno od tipa tranzistorja in toka skozi).
Formula za izhodno napetost:
Vout = ((Vreg + Vbe) * (
R3+R4)) / R3
Vout = ((1.25V + 0.65V) * (R3 + R4)) / R3
Vout = (1.90V * (R3 + R4)) / R3
Vreg je napetost med ADJ in OUT pinom regulatorja, cca 1.25V. Vbe tranzistorja je cca 0.65V.
Primer za 5V izhodno napetost:
R1 = 1K
R2 = 47R
R3 = 5K1
R4 = 8K2
T1 = BC560C
C2 = 4.7 - 10uF, folijski
C3 = 47 - 100uF, ne prenizek ESR
Če koga zanima, lahko gremo v podrobnosti delovanja naslednjič. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sre Apr 20, 2011 07:05 Naslov sporočila: |
|
|
Before - hvala za tvojo oceno Toucha.
Ima kdo izkušnje s Classiom in Touchem - primerjava zvoka, oz. kaj je bolj smiselno - predelava Classica ali nabavaToucha. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
horvi

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 15:36 Prispevkov: 42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 20, 2011 07:44 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: |
Primer za 5V izhodno napetost:
R1 = 1K
R2 = 47R
R3 = 5K1
R4 = 8K2
T1 = BC560C
C2 = 4.7 - 10uF, folijski
C3 = 47 - 100uF, ne prenizek ESR
Če koga zanima, lahko gremo v podrobnosti delovanja naslednjič. |
Zanima me, katere elkote priporočaš v kategoriji "ne prenizek ESR"
... če si prav predstavljam, so enaki primerni tudi na izhodu "shunt" regulatorjev ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Apr 20, 2011 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
Na izhodu shunt regulatorja ne rabiš kondenzatorja. Če ima ustrezno napetostno in tokovno rezervo, bo to "dead silent", nimaš več kaj gladit, filtrirat...
Kabel od shunta do porabnika naj bo kratek, lahko je še oklopljen.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|