| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Nov 04, 2008 17:33 Naslov sporočila: Uporaba FID varovalk v audiu |
|
|
Gledam spodnje kriogenično obdelane FID varovalke s srebrnimi konektorji, pri čemer mi pade na pamet ideja...
http://www.hifi-tuning.com/index_eng.html
Kaj če bi pri resno koncipiranih samogradnjah (predvsem ojačevalnikov ki trošijo večji tok) zamenjali varovalke z zgoraj prikazanimi? Zadaj se na ohišju izreže večja luknja od že obstoječe za običajno varovalko, da se lahko stikalo FID varovalke neovirano premika in se zadeva vgradi notri. Lahko se konec koncev vgradijo tudi v tovarniške izdelke.
Po moje bi to moralo zvočno funkcionirati bolje od klasičnih varovalk, pa nima veze ali so te srebrne, rodijumove ali nevem kakšne, saj mora skozi njih tok še vedno teči skozi shitty 0.3 mm žičko. Kaj nam pomaga spredaj ne vem kakšen world class napajalni kabel, če pa imamo takoj za njim ozko grlo?
V tem primeru pa te limitacije ne bi bilo.
Čudno da se noben še ni spomnil tega. So tu kakšne pomanjkljivosti? Recimo v smislu da v primeru preobremenitve/kratkega stika ne pride do prekinitve tako hitro kot lahko zgori klasična varovalka in bi s tem to lahko predstavljalo nevarnost za napravo? Ne vem, nimam pojma saj nisem elektronik. Sem samo prišel na idejo, ki se mi zdi super.
Kaj menite vi? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Nov 04, 2008 19:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Vem samo to, da iz stališča hitrosti ne bi smelo bit problema. Ta stikala so lahko ravno tako hitra. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
T42

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 23:09 Prispevkov: 37 Kraj: cc
|
Objavljeno: Tor Nov 04, 2008 21:59 Naslov sporočila: |
|
|
Ta stikala so bolšja od klasičnih varovalk.
Dobra ideja ja, poizkusi in poročaj o morebitnih soničnih razlikah! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 08, 2008 02:45 Naslov sporočila: |
|
|
Te varovalke to daleko boljše od najboljše "žičnate". Njihova edina slabost je velikost, vse ostalo je prednost
Audiofill, malo te moram popravit...FID varovalka ne obstaja, ti si v mislih imel verjetno klasično avtomatsko varovalko z bimetalnim proženjem
FID stikalo, pa je stikalo na diferenčni tok, ki izklopi v primeru nesimetrije dovoda po fazi in odvoda po ničelnem vodniku. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sob Nov 08, 2008 09:07 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, na avtomatiko mislim.
Sorči, moja napača. Pri nas doma smo bolj po domače.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|