Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Squeezebox tema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 140, 141, 142  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12
Kraj: Prevoje

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 21:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekoč sem imel podobno težavo, ko so nekatera imena datotek vsebovala "čudne" karakterje. Ali pa tudi presledek na koncu imena pred piko.

Zoran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 040 477 898
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 22, 2010 12:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tagi so problem. Sedaj sem našel še vso tisto izgubljeno glasbo od prej Embarassed
Ima pa zadnji zripan CD od Dakhabrakhe same vprašaje namesto naslovov Very Happy

Hvala obema.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 24, 2010 12:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zripal in zapekel sem nek pogrošen neaudiofilski Rod Stewart CD za mojo madam v vav za njen "setup" v katerem špila Yamaha SACD capable DVD špiler in pred tem sem kliknil, naj ga EAC analizira in šele nato sem ga pekel z EACem.
Ne vem ali se mi samo zdi, ampak ta CD za moja uha zveni way bolje kot original.
Je to možno?
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 24, 2010 13:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
Zripal in zapekel sem nek pogrošen neaudiofilski Rod Stewart CD za mojo madam v vav za njen "setup" v katerem špila Yamaha SACD capable DVD špiler in pred tem sem kliknil, naj ga EAC analizira in šele nato sem ga pekel z EACem.
Ne vem ali se mi samo zdi, ampak ta CD za moja uha zveni way bolje kot original.
Je to možno?

Kopija lahko zveni bolje (verneje) od originala. O tem smo že večkrat. Wink
Nazaj na vrh
cink

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 16, 2010 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hojla,

ali kdo od uporabnikov laufa squeezeserver na kakšnem NAS? Če, na katerem, pa kako se obnese?

Hvala in Lp,
Nazaj na vrh
SCHalko

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 16, 2010 17:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cink je napisal/a:
Hojla,

ali kdo od uporabnikov laufa squeezeserver na kakšnem NAS? Če, na katerem, pa kako se obnese?

Hvala in Lp,

Jaz sem si pred časom sam postavil strežnik s FREENAS . Uporabil sem atom procesor. Vse skupaj je delovalo super!
http://freenas.org/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 17, 2010 10:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SCHalko je napisal/a:
cink je napisal/a:
Hojla,

Hvala in Lp,

Jaz sem si pred časom sam postavil strežnik s FREENAS . Uporabil sem atom procesor. Vse skupaj je delovalo super!
http://freenas.org/
Na Atoma sem dal Windows 7 namesto XP in deluje dosti bolje od XP, medtem, ko imam na dvojedrnem AMD Turionu raje XP, ker je tam situacija ravno obratna.
Atom je za osnovne aplikacije pravi Ferrari, polž postane samo, če od njega zahtevaš večopravilnost za katero so narejeni večjedrni proci. Wink
Nazaj na vrh
bmkc

Pridružen/-a: Čet Nov 2010 20:00
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 17, 2010 13:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker sem nov, najprej lepo pozdravljeni vsi na forumu. Videl sem, da novi Squeezebox podpira tudi branje glasbe direktno z diska v zunanjem ohišju. Vendar, kot pravi audiofil, naj to delovanje ne bi bilo stabilno.

Zanima me, če poznate kakšen drug predvajalnik, ki bi to nalogo dobro opravljal? Lepo bi bilo, če bi se z njim dalo na pregleden način brskati po glasbi na disku. Kar pomeni da bi moral imeti vsaj majhen zaslon. Obvezno pa mora imeti digitalni izhod.

Upam, da sploh obstaja še kakšen tak predvalnik, saj bom moral drugače počakati, da izpopolnijo squeezebox. Sam namreč nisem uspel najti nič primernega.

lp, Blaž
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 17, 2010 13:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ali pa riskiraš malo denarja, pa kupiš en NAS, kjer lavfa Slimserver, in imaš podatke na varnem, ob pogoju da je NAS z dvemoa diskoma.
Nazaj na vrh
cink

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 17, 2010 15:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
ali pa riskiraš malo denarja, pa kupiš en NAS, kjer lavfa Slimserver, in imaš podatke na varnem, ob pogoju da je NAS z dvemoa diskoma.

Sem par postov nazaj vprašal če kdo od uporabnikov laufa server na NASu, pa vse tiho je bilo (razen odgovorov, kako so si zrihtal PC da dela kot kvazi NAS...). Tako da... Laufa to kdo ali ne?
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 17, 2010 23:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bmkc je napisal/a:
Ker sem nov, najprej lepo pozdravljeni vsi na forumu. Videl sem, da novi Squeezebox podpira tudi branje glasbe direktno z diska v zunanjem ohišju. Vendar, kot pravi audiofil, naj to delovanje ne bi bilo stabilno.

Zanima me, če poznate kakšen drug predvajalnik, ki bi to nalogo dobro opravljal? Lepo bi bilo, če bi se z njim dalo na pregleden način brskati po glasbi na disku. Kar pomeni da bi moral imeti vsaj majhen zaslon. Obvezno pa mora imeti digitalni izhod.

Upam, da sploh obstaja še kakšen tak predvalnik, saj bom moral drugače počakati, da izpopolnijo squeezebox. Sam namreč nisem uspel najti nič primernega.

lp, Blaž

SB Touch preko zunanjega diska je bolj začasna rešitev. Saj dela, vendar ne tako odzivno kot bi si človek želel.

Lahko pa ga elegantno razbremeniš na način, da namesto zunanjega diska uporabiš kakšnega malega netbookeca na katerem laufaš Squeezebox server, hkrati pa ga uporabljaš za skladišče glasbe. Za tam okoli 300 eur že dobiš luštnega, sploh pa v počasi bližajočih se prazničnih dneh ko bodo prodajne akcije. Ko mu zmanjka prostora dodaš zraven majčken 2'5 disk z napajanjem preko usb porta in zdrava Marija.

Lahko tudi laptop ali netbook skozi vgrajen spdif izhod ali preko zunanjega usb/spdif konverterja in navigiraš na zaslonu.

Potem lahko recimo kakšen dvd player s priklopom za zunanji usb disk. V tem primeru bi bilo potem treba navigirati na televizorju saj mali displejčki na teh playerjih niso primerni. Vendar pa si tu potem vezan na skromne menije v okviru playerjevega firmwara. Bolj kot ne začasna rešitev.

Morebiti NMT (o tem obstaja svoja tema). Te zadevšne so kar se upravljanja tiče dosti funkcionalnejše od dvd playerjev z usb priklopom, saj obstajajo razno razne aplikacije za navigiranje znotraj kolekcije (jukeboxi) ki med drugim na tv ekranu prikazujejo tudi coverje albumov.

Pred časom mi je soforumaš razkazal delovanje Applovega streamerja. Fensi jukebox varianta v zgornjem stilu. Lepo se da z njim delati. Če te uporaba televizorja zraven ne moti, zna kaj v stilu NMT-ja in Appla biti luštna rešitev.

Sam sem vsekan na funkcionalnost in stremim k čimvečjemu udobju ter užitku pri upravljanju sistema. V tej smeri danes vidim tri uživaške variante, vse z Ipadom. Slednji ni poceni, vendar se da z njim delati čuda. Pridno šparam dinarčke zanj. To špiliko moram imeti, prej ne bom imel peace of mind. Laughing

Prva SB & Ipad... tu za integracijo obstajata dve fantastični aplikaciji.

Druga Sonos & Ipad... Sonos je pred časom lansiral brezplačno aplikacijo za Ipad ki lepo dela.

Tretja Apple Mac mini & Ipad... obstaja dosti fensi aplikacij (iTunes iz dneva v dan večji), meni zelo zanimiva varianta bi bila z zmogljivim Channel D softverom:

Potem imaš "all in one" solucije ala Olive in podobno. Meni osebno takšen pristop ne ustreza ker ne želim biti utesnjen. Pri teh zadevšnah si vezan na firmware naprave. Pač zaprti sistem kjer ne moreš izbirati aplikacij po želji, ne moreš si prilagajati delovanje naprave svojim potrebam, v primeru hroščev si obsojen na milost in nemilost proizvajalca kdaj bo izvrgel novo verzijo firmwara (če sploh bo), prihajajo na trg novi formati, pa jih naprava ne podpira in podobe limitacije. Res da v zadnjem času že nudijo Ipad support, vendar bo še preteklo dosti vode v potokih preden bodo te integracije na nivoju SB-ja, Sonosa in Appla.

lp
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 18, 2010 12:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam nas, kjer je slimserver, vendar nimam več squeeza, tako da ti ne morem odgovoriti.
Nazaj na vrh
cink

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 18, 2010 13:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala dr. sah,

sem pa malo preletel tudi cene za malo bolj spodoben NAS (vsaj 2 diska) in so po mojem okusu res previsoke. Ceneje prideš skozi (že absolutno, p/p pa sploh) če kupiš, recimo Mount Olive D510MO, dodaš Ram pa neko ohišje z napajalnikom in daš gor freeNAS (če uporabljaš samo za NAS). Najdu sem tudi da ima FreeNAS tudi dodatek za slimserver, tako da tudi to povsem v redu špila.
Nazaj na vrh
baltazar

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 14:57

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 18, 2010 14:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naročil Squeezebox Touch. Pride konec tedna ali v začetku naslednjega tedna Smile. Zdej moram pa naredit ustrezen napajalnik.

Ali ima kdo mogoče izdelano kako ploščico za tiskano vezje za napajalnik, ki bi jo bil pripravljen odstopit (prodat)? Ali če mi je morda kdo pripravljen naredit tole ploščico? Nimam namreč dostopa do vseh potrebnih orodij/kemikalij/...

Še eno vprašanje, kaj je boljše:
1. Uporaba LT1084CT5, ki že stabilizira napetost na 5V in rabi samo kondenzatorj za glajenje na vhodu in izhodu (no C-R-C na vhodu in C na izhodu)
2. Vezje, ki je predlagano tu, s katerim se lahko prilagodi napetost z različnimi vrednostmi uporov

Uporaba bo za 5V.
Nazaj na vrh
baltazar

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 14:57

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 18, 2010 16:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravno sem med brskanjem doma našel en zelo dober toroid trafo, ki ima sekundar 6,3V 3A (ni naključje da imajo nekatere lampe toliko na gretju Smile ).

Kakor vidim priporočate 7 ali 8V za trafo. Bi se dalo tudi tegale mojega uporabit za skviz napajalnik?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 140, 141, 142  Naslednja
Stran 81 od 142

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu