| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Osebno bi se odločil za: |
| 1. opcijo |
|
55% |
[ 5 ] |
| 2. opcijo |
|
44% |
[ 4 ] |
|
| Skupaj glasov : 9 |
|
| Avtor |
Sporočilo |
newton heath
Pridružen/-a: Tor Jun 2010 12:04 Prispevkov: 14 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 12:44 Naslov sporočila: Surround in stereo sistem? |
|
|
V kratkem imam v planu postavitev hišnega kina. Kupil sem surround receiver Marantz SR5004, SACD player in zvočnike B&w serije 6. Ker bi poleg filmov rad užival tudi v poslušanju kvalitetne glasbe v stereo sem razmišljal o naslednjih opcijah:
1) da bi dokupil Marantzov PM7003 integrirc, nanj priključil bowers 685 zvočnika in SACD player, ter integrirc povezal preko preouta z receiverjem (na katerem bi bili priključeni ostali zvočniki) ter tako poslušal glasbo preko sterea integrirca in koristil opcijo ht bypass za filme
2) da ne bi dokupil integrirca in poslušal glasbo preko surround receiverja v stereo funkciji.
Ker nisem imel priložnosti poslušati Marantzovega integrirca, me zanima al bi ta integrirc predvajal glasbo toliko boljše od surround receiverja oz. ali bi se mi splačalo dokupiti integrirc glede na rang opreme. Po testih sodeč bi naj bil Marantzov Sr5004 receiver kar dober pri predvajanju glasbe v stereo načinu. Problem je v tem, da ne najdem zastopnika Marantza pri katerem bi lahko stvar stestiral. Pri vsem tem tud gledam mal na dodatno porabo denarja - ne želim zapraviti denarja za nov integrirc če ta ne bo prinesel prave dodane vrednosti
Hvala za odgovore
Nazadnje urejal/a newton heath Tor Nov 09, 2010 13:48; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 13:47 Naslov sporočila: |
|
|
Nisem preprican, ce bo PM7003 tako obcuten skok naprej v primerjavi s SR5004. Ce ze v tem rangu bi naredil skok vsaj na PM8003 ali pa PM7001KI. Se boljse pa sel poslusat kak second hand integrirc, ki ima tudi HT bypass. Jaz sem imel najprej v planu PM8003, ampak sem potem skoknil kar nekaj razredov naprej vse do Musical Fidelity A308, a mi ni zal niti najmanj, je prineslo v stereo tisto kar sem zelel.
Ce je upgrade smiseln je odvisen tudi od ostalih komponent. Zvocnikov CDPja. Kaj imas trenutne komponente in ali tudi tu razmisljaj o porivu naprej?
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 14:01 Naslov sporočila: |
|
|
| Zakaj pa ne bi receiverja koristil samo kot predojačevalec in bi front zvočniki bili vedno priklopljeni na kakšne dobre monobloke ali pa stereo končno?Tako v stereo kot surround mode. Če ima receiver še kak "čisti" izhod (pri yamahi je to pure direct) toliko bolje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
newton heath
Pridružen/-a: Tor Jun 2010 12:04 Prispevkov: 14 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 14:31 Naslov sporočila: |
|
|
| delfincek je napisal/a: | Nisem preprican, ce bo PM7003 tako obcuten skok naprej v primerjavi s SR5004. Ce ze v tem rangu bi naredil skok vsaj na PM8003 ali pa PM7001KI. Se boljse pa sel poslusat kak second hand integrirc, ki ima tudi HT bypass. Jaz sem imel najprej v planu PM8003, ampak sem potem skoknil kar nekaj razredov naprej vse do Musical Fidelity A308, a mi ni zal niti najmanj, je prineslo v stereo tisto kar sem zelel.
Ce je upgrade smiseln je odvisen tudi od ostalih komponent. Zvocnikov CDPja. Kaj imas trenutne komponente in ali tudi tu razmisljaj o porivu naprej?
lp, d. |
Poleg tega receiverja in zvočnikov b&w serije 6 imam še SACD Marantz SA7003. Za stereo bom koristil b&w 685 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 14:49 Naslov sporočila: |
|
|
Sam bi v tem primeru vsekakor skocil minimalno vsaj na 8003ko. Ce bi pa zelel obdrzati integrirc se pri npr. upgradu zvocnikov pa se visje. Zdaj ce isces HT bypass integrirce pac ne mores izbrati vsakega. Lista s to funkcijo je tu. Kljub vsemu pa lahko za spodoben denar najdes odlicne tudi med njimi. Alternativa je tudi tisto kar pravi berni in sicer s koncno stopnjo ali dvema. A cenovno bos priblizno lahko na istem ali bo celo drazje. Tudi vec prostora potrebujes, ce bosta dve koncni. Efekt je lahko boljsi, ni pa nujno, da bo boljsi kot z dobrim integrircem, ker bo pri stereu se vedno v funkciji predojacelvana stopnja od receiverja.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 18:57 Naslov sporočila: |
|
|
Če je omenjeni integrirc edina opcija, potem glasujem za opcijo 2. Prva opcija pride v upoštev le z občutno boljšim integrircem, sicer je to vstran vržen denar, ki bi ga bolje investiral v za še stopničko višji model surround receiverja. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Nov 16, 2010 01:56 Naslov sporočila: |
|
|
Se absolutno ne strinjam.Naprimer moj NAD 320BEE(stereo) je občutno boljši v stereu kot moja AV YamahaRxv1900.YamahaRXV1900 je eden boljsih AV reciverjev za stereo in surr. v razredu do 1500eur, NAD 320 pa stane 375eur, torej nekje v razredu MArantz7002.
Prepričan sem da MarantzPM7002 v stereu igra precej bolje kot pa AV reciver za 500eur.
Kot zanimivost še to tudi Yamaha rxv1900 v navezi z NAD končno stopnjo se ni obneslo bolje kot NAD320bee sam.
Je pa Yamaha boljsa v predvajanju glazbe iz TVja napr. MTV, Čarli...
Tako da MHO je ,da bos z nakupom Marantz PM7002 precej izboljsal stereo zvok. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|