Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Onkyo TX-DS575

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrejb

Pridružen/-a: Ned Okt 2008 16:12
Kraj: Prvačina

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 05, 2008 16:27    Naslov sporočila: Onkyo TX-DS575 Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

sem nov na forumu in ideja o izmenjavi mnenj o hi-fi opremi mi je všeč!

Imam pa situacijo, že kar nekaj let imam v sobi sistem Onkyo DS-TX 575 (Tannoy Mercury serijo zvočnikov z kenwood subwooferjem) in ta je odlično špilal vse kar sem mel nanj priklopljeno. Že pred par leti mi ni več preklapljal med input kanali in sem ga odpeljal na servis. Za takrat 10k SIT so mi zadevo zrihtali in glej ga zlomka sedaj se mi pa dogaja, da receiver preklaplja med input kanali, nič pa ne spusti na zvočnike. Zelo nadležno, ker imam večino naprav vezanih na receiver (tv, dvd player, game console) in sedaj moram vse poslusati preko TV zvocnikov - katastrofa ko si enkrat na luštno navajen.

Zanima me, ali se mi splača receiver zopet dat na servis (glede na ceno popravila in kdo ve če sploh še bofex obstaja - takrat sem ga pri njih servisiral) ali kar novega kupit - na netu sem opazil po specifikacijah še celo bolšjega od mojega za 240€(ne morem verjet - moj je bil krepko preko 100k SIT) - ONKYO TX-SR506 pa celo 7.1 je in kaj naredit v tem primeru s starim?
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 05, 2008 20:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če Bofex še obstaja? Shocked Očitno znaš koristiti internet, sicer bi ne bil na forumu.Mi je pa skrivnost, da takšno najosnovnejšo stvar ne znaš preveriti na spletu!Pa ne zameri!
Sprejemnika ne vrzi stran.Še vedno ti je popravilo za 40€ manj kot pa je sprejemnik vreden!To, da so novi 7.1, je ena od najmanj pomembnih stvari na svetu!Razen, če ne uporabljaš bi-amping in se na receiverju da en par izhodov konfigurirat v ta namen.V nižji klasi pa praviloma to ni možno, pa tudi v tvoji kategoriji zvočnikov to ni potrebno.
Okoli cen pa:2 leti nazaj sem za svojo plazmo plačal 1800€, ko je bila normalna cena v Nemčiji 2200€.Že 3 mesece jo ponujam za 750€, pa je noben ne povoha.Verjetno bi jo za kakih 500€, pa še tako bi modrovali, da ni full HD(čeprav jih še najmanj ve, kaj bi s tem počeli).Zato jo bom kar lepo zadržal, saj ima odlično sliko.
Nekaj podobnega pa velja tudi za tvoj receiver!Novi v tem razredu ti nebi prinesel občutno boljšega zvoka, verjemi! Exclamation
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejb

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 06, 2008 20:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slabost iskanja je v tem, da www.bofex.si je bigbangova stran in nič drugega. Na njihovi strani pa samo prodajajo, o servisih nič ne govorijo. Mogoče katera druga firma popravlja onkyo sisteme (sicer sej to ni pomembno, samo da zna popravit). Nebi pa rad 150EUR dal za popravilo, ker v tem primeru raje dam še 100EUR pa imam garancijo nekaj časa in novi model.

Če mi ga pa kdo za 40EUR popravi ga raje popravim (in upam da bo delal in ne spet čez kako leto kaj crknilo).

PS: sprednji zvočniki so biwired (žal sedaj imajo samo en kabel).
bfrenk

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 06, 2008 20:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za servis Onkyo sistemov vprašaj v Technotop v Fužine.Mislim da imajo tudi servis.
Imaš na prvi strani audio-kontakta link.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 07, 2008 07:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da je od Technotopa še vedno serviser DUEL v Bitnjah pri Kranju. V Bigbangu je brezveze spraševati, ker z Onkyo oni že dolgo nimajo nič. Po eni strani bi ti pa priporočal, da mogoče vzameš na probo nov receiver, kjer lahko zvokovno stvar primerjaš in če ustreza vzameš novega pa imaš mir.
Have a nice Day

Matt
andrejb

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 15, 2008 19:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

šlo na servis - predviden strošek od 50-100€. Upam da bo bolj pri 50 kot pri 100, bog ne daj več!
andrejb

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 05, 2008 22:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

skurlo glavni procesor na neki plosci - ne mores verjet.. strosek 95EUR

no zdej spet seka, gledamo lord of the rings ta vikend =)
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu