Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HI-FI Ljubljana - 2024
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 27, 2024 08:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iste fotografije v "rahlo" boljši kakovosti, Facebook album:

HI - FI LJUBLJANA 2024, prvih nekaj fotografij, Blaž Berlec
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 27, 2024 13:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bwaze je napisal/a:

Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2024 09:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tale šetk doza in napajalc sta pa zmagala.... malo podpret kabl, da ni lezel iz vticnice....

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2024 13:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dbest bi blo, če bi si upal kdo napisat kaj mu je blo všeč na sejmu, kaj je igralo, kaj ne itd. Pač mal reviewa. Pa kar pogumno in brez sramu, ker itak mamo različne okuse in nima veze. Mene zaradi odsotnosti ni blo.
Nazaj na vrh
makra28

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 11:07
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2024 14:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem bolj na hitro prečesal vse sobe in tistega občutka, da te res sezuje, ni bilo, gredo pa cene kar v višave.
Meni je najbolj igralo v Intekovi sobi, zvočniki so bili Dovedale od Wharfedale, poganjal jih je Hegel, se mi zdi, izvor gramofon, ne vem točno kateri.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 051669524
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27
Kraj: Izlake

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2024 14:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za slišati je bilo meni top zgolj v eni sobi - Audio Serum. Wilson Audio + Luxman - to je igralo no comment v maks. pozitivneni smeri. Saj kaj drugega od Wilson Audia ni bilo za pričakovati a vseeno potem vidiš v sosednjih sobanah, da se da marsikaj slabo prikazati če se le malo potrudijo tudi z izbiro glasbe. Verjetno delam marsikomu krivico z napisanim a tako zadevo doživiš kot obiskovalec, ko vstopiš in se po možnosti trije naglas pogovarjajo 10 minut ipd. Verjetno sem imel Pri Audio Serumu tudi malce sreče, bil sem edini v sobi poleg šefov v kotu in so mi dali malce duška s klasiko dva komada, števec je šel na nekje -20... Tudi pri sosedih PS audio+audiovector impresiven zvok ampak zgolj po moči napram WA, ostalo je bilo daleč od primerljivega zame. Sonus Art soba kjer je bil lyngdorf in Dynaudio/BW mi je še sedlo, so pa te male sobice takoj v gužvi in še potem če ne sediš na center spotu je sploh bv kaj poslušati. Marsikaj ostalega pa je bilo prej bližje pobegu iz sob kot pa neko pozitivno doživetje.
Nazaj na vrh
Kosmaj

Pridružen/-a: Tor Okt 2023 22:11
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2024 19:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni osebno pa so zelo lepo zveneli zvočniki AA RR303 FR v poslušalnici
AUDIO ALTO.
Drugače pa je bilo kar nekaj všečnih stvari, pohvalil bi tudi AUDIO-TECHNICO za projekcijo kristala (gramofonske igle) iz mikroskopa. Ni ravno veliko priložnosti to videti v živo skozi profi opremo.
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 29, 2024 00:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bolj obširna albuma, naložena na Facebook. Zaradi Facebookovih težav z velikimi albumi sem raje razdelil na dva dela:

(Posodobil povezavi, baje nekaterim ni delalo)

HI - FI LJUBLJANA 2024 - Sodelujoči

HI - FI LJUBLJANA 2024 - Program

Nazadnje urejal/a Bwaze Tor Okt 29, 2024 13:10; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
mihamusic

Pridružen/-a: Sre Feb 2015 20:17
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 29, 2024 09:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni:

Meni je bilo daleč najboljše pri UBIQ - Magico M3 + Ubiq zadeve,.... Potem Audio Serum - škoda, da niso priklopili McIntosh 350W na lampe,... Vsekakor vredno poslušanja.
Bilo pa je tudi par takih "zvokov", da ne veš, ali so razstavljalci sploh resni,... Wink

Se vidimo drugo leto !

LP : MM
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 29, 2024 09:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda, treba je it na pot. Hi-Fi sejem tradicionalno obiščemo in to z veseljem in užikom. Nedeljskih 7 ur je minilo kot keks. To je eden redkih tistih trenutkov, ko se počutiš kot v časovni kapsuli in dobis občutek, da 7 ur mine v roku ene ure. Veliko zanimivega dogajanja, predavanj in tudi seveda novih kombinacij sistemov, ki jih je vredno okušati. Hvala vsem razstavljalcem, predavateljem in seveda organizatorju, da to poteka pri nas in v takšni obliki.

Letos bi pa izpostavil top zadevo, ki je za moj okus nadigrala vse ne glede na ceno, prestižnost in ekskluzivnost.

13. nadstropje soba Technics, prezenter Intek.
Zvočniki: Wharfedale Super Denton
Network ojačevalec: Technics SU-GX70 (2x40W na 8ohm)
Sub: REL T7X

Foto sem si sposodil, ker sem sam imel preveč temno sliko zaradi presvetlega ozadja. Tale fotka od g.Blaža Berleca pa je super

V sobo sem zavil nekje na sredi dogodka in v njej obsedel sigurno slabo uro. Žanr predvajane glasbe je bil raznovrsten od Dire Straits, blues, indie, elektronika, raznorazna audiofilija in neudiofilija.
Glasba te je tu posrkala takoj in lahko sem užival. V nejeveri sem zmajeval z glavo, ker nisem mogel verjeti, da cenovno tako ugoden sistem lahko postreže s čim takšnim. Glasba je napolnila sobo v celoti. Sej poznate verjetno tist filing, ko se zadeve poklopijo in obsediš zacementiran na svoji riti in se počutiš kot v glasbenem mehurju, glasba te pa objame iz vseh strani in ne spusti. Tako to mora biti in to je sistem postregel. Morda je manjkala neka 3D globinska ambienca, ampak tu je verjeno tudi soba faktor in omejitev, do kot to gre.
Na kratko, najboljši sistem, ki sem ga slišal v zadnjih 2 letih, postavljen v realnih dimenzijah sob, ki jih imamo bolj ali manj doma. Ne vem kaj so pogruntali pri Wharfedale in Technics, ampak te komponente so me že drugič zapored presentile. Lani Wharfedale Linton pa tale isti Technics ojačevalec, letos pa tile mali trosistemc od Wharfedale Super Denton s še boljšo muzikalično prezentacijo. Čestitke inženirjem in Inteku, ki je pogruntal pravo kombinacijo, ki te res popelje v glasbo. Dokaz, da nam ni potrebdno odkartat veliko, dostopno praktično vsakomur. Sistem je zelo pošten in kot celota vreden 4900€. Mogoče dajo še kak popust, če vzameš vse ?
Če bi bil na začetku svoje Hi-Fi poti bi pobasal komplet v formi kot je bil prezentiran in lahko bi enostavno užival brez iskanja 1001 kombinacije kaj paše in kaj ne paše skupaj. V namen reality checka sem v sobo zavil tudi ob koncu in potrdil opažanja od prej, če si pač mogoče samo domišljam. Zaključek -> Bravo!

Nazadnje urejal/a delfinus Tor Okt 29, 2024 10:05; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 29, 2024 10:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

meni osebno najbolj vsecno zveneca sistema sta bila od Audio Serum-a in Ubiq-a.....poleg tega sta bila se mogoce dva solidna sistema, potem pa je bilo bolj kot ne konec "presezkov"...

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
peterca

Pridružen/-a: Tor Nov 2013 14:20
Kraj: Žabjek

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 29, 2024 13:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

videti in prebrati je, da so vam prezentirali samo sisteme
za proizvajalce auspuhov in njemu podobne kapitaliste.

Nič ni za vas civile, s cenejšimi vstopnicami.

Mi vsaj imamo trobentače, violiniste pa ples in pesmi.

Ni tega denarja.
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 29, 2024 15:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mihamusic je napisal/a:
Pozdravljeni:

Meni je bilo daleč najboljše pri UBIQ - Magico M3 + Ubiq zadeve,.... Potem Audio Serum - škoda, da niso priklopili McIntosh 350W na lampe,... Vsekakor vredno poslušanja.
Bilo pa je tudi par takih "zvokov", da ne veš, ali so razstavljalci sploh resni,... Wink

Se vidimo drugo leto !

LP : MM

In Ubiq(še bolj) in AudioSerum sta imela problem z basi, pa še kaj bi se našlo.
JanezBlond

Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 29, 2024 18:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni osebno je najbolje igral sistem z Audiovector R6. Nisem pričakoval tako dobrega zvoka od tako relativno majhnih zvočnikov. Avtorativen in dinamičen bas, odlična zvočna slika, zvočniki so dobeseno zginili. Čista uživancija. Cena je žal izvenzemeljska.
Tudi lansko leto ko so igrali R3, me je njihov zvok najbolj pritegnil, pa še precej cenejši so od R6, ampak zame še vedno nedosegljivi Sad
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 29, 2024 18:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Večen problem demonstratorjev je, da ne vedo, kako pomemben element predvajanja je hifi glasnost. Redno hočejo očarati poslušalce s preglasnim nažiganjem glasbe, kar seveda nima prav nobene zveze z iluzijo realnosti. Posebej v velikih in preveč živih sobah je posledica hitra zasičenost prostora z zvokom, ter takojšnjim ferceranjem vsaj enega inštrumenta, vokala ali pa celote. V eni teh poslušalnic je klavir zaradi prevelike glasnosti plačil do onemoglosti, demonstratorju pa je bilo to zgleda normalno.

Ali gre za neznanje, pomanjkanje posluha ali ignoranco in podcenjevanje publike, pa ne vem.

Lpm
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu