Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Tidal
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 26, 27, 28  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 05, 2023 10:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, me veseli, da nekateri začenjate počasi dojemati, da digitalno ni enako digitalno, da kvalitete DACa ne opredeljuje vgrajen DAC čip in formati glasbenega zapisa, ki jih podpira, da transport ni enako transport in da raspberry pi v nobeni kombinaciji ni primeren transport za zahtevnejše ljubitelje dobrega zvoka (kvečjemu morda za internetni radio in za mp3).

Nazadnje urejal/a benma Sob Avg 05, 2023 11:12; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 05, 2023 10:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Raspberry v primerjavi s SilentAngel Munich kompletom zveni temno, ploščato, manj transparentno in brez fokusa. DAC pa v obeh primerih ISTI. https://www.aquahifi.com/la_scala.html
Toliko o bit=bit in kako DAC vse odpravi. Ma niti velecenjeni R2R DAC za 7.500€ ne more narediti čudeža. Dokler ne bomo skapirali kako se stvari streže - bomo tam kjer smo. Sample gor ali dol.

Slab DAC.
Nazaj na vrh
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 05, 2023 11:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
ck je napisal/a:
V zvezi s tem me zanima ali ima kdo od vas HIFI + in ali je že preveril kako in kaj se pretaka in seveda predvsem kako se

sliši.

Z oznako "visoka" so v glavnem označeni komadi 44.1k (zasledil sem pa tudi take z 88k), z oznako "MAX" pa komadi 88, 96 in 192k.

Doslej sem našel samo en album 192k (priložena fotka). Ker imam ta album tudi na svojem NASu, sem lahko primerjal. Z NASa zveni nekoliko bolje, bolj dinamično, vendar je razlika razmeroma majhna. Upam, da najdem še več 192k albumov.

[

Tudi sam nazaj preklopil na HiFi plus, da stestiram hires. Ko predvajaj preko tablice so skoraj vsi kosi označeni z MAX. Ko preklopim na strimer (chromecast) se na tablici namesto MAX izpiše VISOKA na dacu pa je vedno 44 in nikoli več. Probal tudi album od Diane.
benma

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 05, 2023 11:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambro je napisal/a:
benma je napisal/a:
ck je napisal/a:
V zvezi s tem me zanima ali ima kdo od vas HIFI + in ali je že preveril kako in kaj se pretaka in seveda predvsem kako se

sliši.

Z oznako "visoka" so v glavnem označeni komadi 44.1k (zasledil sem pa tudi take z 88k), z oznako "MAX" pa komadi 88, 96 in 192k.

Doslej sem našel samo en album 192k (priložena fotka). Ker imam ta album tudi na svojem NASu, sem lahko primerjal. Z NASa zveni nekoliko bolje, bolj dinamično, vendar je razlika razmeroma majhna. Upam, da najdem še več 192k albumov.

Tudi sam nazaj preklopil na HiFi plus, da stestiram hires. Ko predvajaj preko tablice so skoraj vsi kosi označeni z MAX. Ko preklopim na strimer (chromecast) se na tablici namesto MAX izpiše VISOKA na dacu pa je vedno 44 in nikoli več. Probal tudi album od Diane.

Če streamaš mimo aplikacije Tidal, uporabljaš oskubljeno verzijo Tidala. Ne vem, zakaj se to dogaja. Najbrž je kaj v zvezi z licencami.

Če uporabljam (plačljivo) aplikacijo mConnect za IOS ali Android, ki ima konektor za Tidal, tudi nimam na voljo polne resolucije. Konkretni album Diane Krall mi je predvajalo na 24/48.

Zato, dokler ne nabavim resnega streamerja, za poslušanje preko Tidal uporabljam kar iPad, ki preko USB omogoča zelo soliden zvok.

S Tidal connect in Roon nimam izkušenj.
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 05, 2023 11:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V bistvu uporabljam aplikacijo Tidal na tablici in v tej aplikaciji pritisnem na cast, da se preko mreže poveže na strimer. Strimer primate NP5. Ko uporabljam NAS mi na strimerju preklaplja frekvence. Strimer imam nastavljen na nativ.
benma

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 05, 2023 11:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambro je napisal/a:
V bistvu uporabljam aplikacijo Tidal na tablici in v tej aplikaciji pritisnem na cast, da se preko mreže poveže na strimer. Strimer primate NP5. Ko uporabljam NAS mi na strimerju preklaplja frekvence. Strimer imam nastavljen na nativ.

Poizkusi tablico direktno priklopiti na DAC (preko USB).
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 05, 2023 11:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mcnaget@ je napisal:"Kako pa prenašata Jazz Groove preko tablice , računalnika ali kako jaz ga moram vedno dodajati preko url na LMS server in potem od tam poslušam SBtouch dac-a nimam? Hvala"

Po vplačilu sem dobil dostop do njihove strani, kjer lahko izbereš iz seznama možnih naprav svojo napravo, če je ni na seznamu, se je treba ravnati po navodilih naprave(streamerja), ki jo imaš. Jaz imam Cocktail N25 in S.M.S.L Su-9 DAC. Za N25 sem naredil *.txt fail, ter ga umestil v ostali seznam glasbe na strežnik(računalnik). Fail mora imeti *.pls ext. Spodaj je simbolični prikaz 5 failov, ki jih nudi JG.
[playlist]
Number of entries=5
File1=http://streams.xxxxxxx.io/xxxxxxx-c51c-4842-ae39-xxxxxxxacd2a?token=xxxxxxx
Title1=Jazz Groove Mix 1
File2=http://streams.xxxxxxx.io/xxxxxxx-d502-42ef-8184-xxxxxxxed44?token=xxxxxxx
Title2=Jazz Groove Mix 2
File3=http://streams.xxxxxxx.io/xxxxxxx-ae90-417f-b007-xxxxxxxf8?token=xxxxxxx
Title3=Jazz Groove Dreams
File4=http://streams.xxxxxxx.io/xxxxxxx-3c47-4c06-847d-xxxxxxxtoken=xxxxxxx
Title4=Jazz Groove Gems
File5=http://streams.xxxxxxx.io/xxxxxxx-e84e-4f64-8d22-xxxxxxxd681?token=xxxxxxx
Title5=Jazz Grove Smooth Jazz

V realnosti tako izgleda:

Lp

Nazadnje urejal/a GoldProf Ned Avg 06, 2023 10:21; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 05, 2023 12:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambro je napisal/a:

Če na iPadu uporabim Airplay opcijo in streamam preko Rpi na mreži, mi omenjeni album Diane Krall predvaja na 16/44 (na RPi aplikaciji in na DACu se izpiše 44k), na iPadu pa je komad še vedno označen z MAX.

Videti je, da obstajajo neke omejitve, če Tidal signal iz Tidal aplikacije streamaš preko mreže in ne direktno na izhode lokalne naprave (v primeru iPada preko analognega ali USB izhoda).

Nekje sem prebral: "Tidal's catalogue can also be streamed over Bluetooth, AirPlay and Google Chromecast to devices that support those technologies. However, Tidal Connect comes with some unique features, like the ability to stream hi-res-quality Masters and even Dolby Atmos music, which those alternatives cannot."

Volumio na Rpi sicer omogoča plačljivo funkcionalnost Tidal Connect. Odprl sem 14 dnevno brezplačno trial naročnino Volumio Premium in sedaj lahko uporabljam Tidal Connect za Rpi. Na iPadu imam v seznamu AirPlay naprav sedaj na voljo napravo "Rpi Tidal Connect". Album Diane Krall mi z iPadove Tidal aplikacije preko Rpi sedaj predvaja na 24/48.

Enako se zgodi, če album poiščem in predvajam preko Tidal modula direktno na Rpi: 24/48.

Povsem enak rezultat dosežem z aplikacijo mConnect, ki stane cca 5eur (enkratni strošek).

Pozor: če na Rpi na Tidal meniju na Volumio deaktiviram opcijo MQA, mi isti album predvaja na 32/44.1 !!! Kaj pa je zdaj to?

Nazadnje urejal/a benma Sob Avg 05, 2023 13:05; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
mcnaget

Pridružen/-a: Čet Nov 2012 12:28
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 05, 2023 12:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GoldProf je napisal/a:
mcnaget@ je napisal:"Kako pa prenašata Jazz Groove preko tablice , računalnika ali kako jaz ga moram vedno dodajati preko url na LMS server in potem od tam poslušam SBtouch dac-a nimam? Hvala"

Po vplačilu sem dobil dostop do njihove strani, kjer lahko izbereš iz seznama možnih naprav svojo napravo, če je ni na seznamu, se je treba ravnati po navodilih naprave(streamerja), ki jo imaš. Jaz imam Cocktail N25 in S.M.S.L Su-9 DAC. Za N25 sem naredil *.txt fail, ter ga umestil v ostali seznam glasbe na strežnik(računalnik). Fail mora imeti *.pls ext. Spodaj je simbolični prikaz 5 failov, ki jih nudi JG.
[playlist]
Number of entries=5
File1=http://streams.xxxxxxx.io/xxxxxxx-c51c-4842-ae39-xxxxxxxacd2a?token=xxxxxxx
Title1=Jazz Groove Mix 1
File2=http://streams.xxxxxxx.io/xxxxxxx-d502-42ef-8184-xxxxxxxed44?token=xxxxxxx
Title2=Jazz Groove Mix 2
Title4=Jazz Groove Gems
File5=http://streams.xxxxxxx.io/xxxxxxx-e84e-4f64-8d22-xxxxxxxd681?token=xxxxxxx
Lp

Goldprof hvala za informacijo bom poizkusil , če lahko naredim tako PLS listo in jo dodam ne vem pa če bo šlo u LMS tko enostavno.

Hvala
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 05, 2023 20:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekateri standardi so limitirani. (S/PDIF is used to transmit digital signals in a number of formats, the most common being the 48 kHz sample rate format (used in Digital Audio Tape) and the 44.1 kHz format, used in CD audio). DSD in hujši PCM preko SPDIF ne gre. Tako ostane samo kvaliteten USB prenos iz streamerja ali PC, ne kar tablice, ustrezen driver od DACa ASIO tip driverja, ko DAC določi transfer, primeren. Še ustrezen buffer v sekundah in potem špila. Recimo AIRPORT od Apple je omejen z 16/48, res pa je, kar pošlje, je vrhunsko.
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 05, 2023 20:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
Nekateri standardi so limitirani. (S/PDIF is used to transmit digital signals in a number of formats, the most common being the 48 kHz sample rate format (used in Digital Audio Tape) and the 44.1 kHz format, used in CD audio). DSD in hujši PCM preko SPDIF ne gre. Tako ostane samo kvaliteten USB prenos iz streamerja ali PC, ne kar tablice, ustrezen driver od DACa ASIO tip driverja, ko DAC določi transfer, primeren. Še ustrezen buffer v sekundah in potem špila. Recimo AIRPORT od Apple je omejen z 16/48, res pa je, kar pošlje, je vrhunsko.

Glede na moje izkušnje:
1. Rpi (Volumio) preko kartice Allo Digione SPDIF (mislim, da tudi preko kartic Hifiberry) brez problema pošilja na DAC signal PCM 24/192.
2. Običajen Windows PC/laptop (Foobar, USB) ni primeren transport. Glede računalnikov, ki tečejo pod MacOS nimam izkušenj.
3. iPad (mConnect, USB, UPNP) je boljši transport kot zgoraj omenjena dva. iPad takoj prepozna moj DAC. Ni potreben noben driver, kar je navadno prednost.
4. Predvidevam, da dober streamer poseka vse tri zgoraj naštete.
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 06, 2023 15:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tukaj gre za stvar izkušenj. Format SPDIF (Sony/Philips Digital Interface Format) je bil nekoč izumljen za CD in namenjen formatoma 16/44,1 in ali native 20/48 (HDCD). V obravnavanem primeru kartice RB problem sicer naskakujejo z dvemi clocki, eden za procesor, drugi za paketiranje na DAC. Sodobni DACi pa so prilagojeni najhitrejši in najvarnejši povezavi, to je USB, vir ni pomemben, le da je zadosti procesne moči rezervirano za pošiljanje paketov na DAC. Vsi playerji, Foobar2000, Tascam HR ali recimo JR prevzamejo ASIO nastavitve driverja za nameben DAC in se promet odvija preko najnižjega nivoja PC pošiljanja podatkov. To je tudi namen osnovnih ASIO driverjev. Vse to pa razvozlajo sodbni DACi in o tem poročajo na displayu. Šele tako dobiš DSD najvišjih vzorčenj in brez motenj.
Nazaj na vrh
matej

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:07
Kraj: laško

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 06, 2023 20:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasadorja nihče noče razumeti. Človek se ukvarja z avdiem par desetletij, navajen je na analogne artefakte reprodukcije (in ne digitalne), za češnjo na torti pa posluša celo klasično glasbo. Nekateri pravijo, da je vseeno na kakšen način prispe digitalni tok podatkov na vhod D/A pretvornika, ker tehnologija je takšna, da se noben bit ne izgubi. Vsi pretvorniki dandanes so pač popolni.
ambasador ne išče perfekcije, zato bo po moje vseeno dosegel tisto kar si želi...
Nazaj na vrh
mcnaget

Pridružen/-a: Čet Nov 2012 12:28
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 06, 2023 20:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mcnaget je napisal/a:
GoldProf je napisal/a:

[playlist]
Number of entries=5
Title1=Jazz Groove Mix 1
Title2=Jazz Groove Mix 2
Title4=Jazz Groove Gems
Lp

Goldprof hvala za informacijo bom poizkusil , če lahko naredim tako PLS listo in jo dodam ne vem pa če bo šlo u LMS tko enostavno.

Hvala

goodwill port orange

pri meni pa takole.
Nazaj na vrh
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 06, 2023 20:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matej je napisal/a:
ambasadorja nihče noče razumeti.

Problem je da verjetno še samega sebe noče razumeti.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 26, 27, 28  Naslednja
Stran 19 od 28

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu