| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2021 15:45 Naslov sporočila: |
|
|
Uporabnik MAre007 prejel kratkotrajni ban
LP
Admin |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2021 16:09 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: | @MAre007
Tistele meritve ki jih prikazuješ, so za večino tule znanstvena fantastika ali pa vsaj nepotreben shit.
Saj vidiš, da nekateri audiofili še tega ne vedo, kaj pravzaprav je v tokokorogu izhoda ojačevalca.
Kako potem takim dopovedati, da tisto malo kar doprinese ali bolje odnese kabel, pač ni OH IN SPLOH.
Po drugi strani pa sem sam že mnogo nazaj opazil, da so kabli med seboj različni in nekateri odnesejo manj kot drugi.
Če je sistem kolikor toliko dober, mora zaigrati že z navadnimi (Merkur) žnorami (če citiram @Ambasadorja), vse ostalo igranje je lahko samo pikica na i, kar pomoje tudi je.
Ali bo nekomu ta pikica vredna 50% vrednosti sistema ali 1% je seveda njegova stvar, vsekakor pa je po mojem potrebno vedno tehti ali več dobim z zamenjavo kakšne komponente ali kabla ali pa z akustično ureditvijo prostora.
IN TU JE KEČ. Če kakšna komponenta ne deluje vsaj kolikor toliko normalno z Merkur žnorami, potem je nekaj narobe z njo, ne pa z žnoro.
Če pa prostor ni vsaj pribižno OK, potem pa tako ali tako ne bo igralo niti približno tako, kot bi lahko. |
+1 _________________ Sound quality has very little to do with file size
Some people may think that loud sound is = good sound, but the fact is that it is loud and compressed and all dynamics have been sucked out. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2021 17:07 Naslov sporočila: |
|
|
| MAre007 je napisal/a: | Uporabnik MAre007 prejel kratkotrajni ban
LP
Admin |
Ne glede na zadnji "izpad" Mareta007, ki ga tudi jaz ne odobravam, je reakcija "admin-a" tipično početje, ki ga on izvaja že nekaj let. Nimam osebno nič proti njemu, ampak samo zasledujem dinamiko foruma.
Ko je potrebno pravočasno reagirati in umiriti žogico se skrije kot medved v Kočevski Rog in čaka v zasedi, da se vsi med seboj skoraj "pokoljejo", potem pa pride iz "brloga" s palico in korenčkom in selektvno odreja kazni in talanje bombončkov.
Večina stvari ki jih je napisal Mare007 absolutno drži, pa če vam je všeč, ali pa tudi ne. Odvisno kako jih berete. Lahko jih berete kot stroko podkreplejeno z argumenti ali zgolj kot popoldansko branje na plaži. Ni potrebno, da se z njim vedno strinjate, ampak občasno je nekaj kontra argumentov njegovim trditvam naravnost smešnih. Lahko se malo zresnite, saj nismo v otroškem vrtcu, ali kot "babe na placu".
1 + 1 je zaenkrat še vedno 2 in ne 3, kot bi nekateri želeli.
Pametno, korektno in strokovno adminstriranje, ali moderiranje forumov je ključna zadeva, da je forum perspektiven, zanimiv in obiskovan. V tem konkretnem primeru si konkretno zamudil in duh je ušel iz steklenice. Provokacije so si sledile ena drugi, ti pa nič.
Še dobro da Jazz ni tokrat na široko razprl krila .
Upam, da se tudi ambasador ne bo ujel v isto past kot se je Mare007. Nima smisla in bi bilo škoda za oba in za vse nas.
Vem da ima dan samo 24 ur, ampak vseeno...........
Vsaka stvar v življenju ima svoje vrhunce in svoje padce. Temu se tudi ta forum ne more izogniti.
Admin, to je napisano dobronamerno tudi tebi, lahko pa tudi mene "ban-aš" , če ti bo zaradi tega kaj lažje pri srcu.
Srečno 2021 vsem skupaj
Spoštovani. Z lahkoto mi posredujete vse dobronamerne napotke ali pripombe na administracijo interno.
Vsak administrator smatra in upa, da ima na takšnem portalu opravka z ljudmi, ki imajo zadeve "urejene" kar se tiče samega obnašanja in pa s pozitivnim pristopom upa, četudi je rahlo razgreta komunikacija, da bodo ljudje sami ugotovili kje je meja. Če temu ni tako in gre zadeva "čez plafon" je temu primerna reakcija in tokratni ban je povsem upravičen in nima nobene povezave s samim komentiranjem stroke.
Lep pozdrav
Admin
Nazadnje urejal/a vintagesonic Sre Jan 06, 2021 17:13; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2021 17:10 Naslov sporočila: |
|
|
@ murko008 alias Ambasador pozdravljen  _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2545 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2021 17:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Aleksander44 je napisal/a: | | Menjal bom na 2 mm2 (12 AWG) za cca 15m dolg kabel. |
Potem pa poročaj, kaj se ti zdi da je drugače.
Koliko imaš sedaj? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Aleksander44
Pridružen/-a: Čet Avg 2020 17:55 Prispevkov: 286 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2021 18:20 Naslov sporočila: |
|
|
Še moje offtopic razumevanje. Kot novinec imam občutek, da se normalni uporabniki nočejo oglašati, ker jim je odveč ukvarjanje z nekaterimi dotičnimi.
Hobi je lahko zelo subjektiven, neka minimalna raven bi morala obstajati. Nekaj posameznikov preprečuje, da bi na forumu sodelovalo več ljudi. Moj vtis je zelo slab.
Pogrešam funkcijo "dodaj sovražnika", ki ni nič drugega, da se objave teh osen ne prikažejo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2021 18:28 Naslov sporočila: |
|
|
| murko008 je napisal/a: | | Ta forum je tudi tehnološko zastarel, upam da se Admin tega zaveda in da se o migraciji na modernejšo platformo že kaj razmišlja. |
Vsaj HTTPS, če ne drugega. Upgrade na novejši phpBB tudi ne bi škodil (ta je star vsaj 13 let). Verjetno je vse luknjasto kot švicarski sir. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2021 18:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Aleksander44 je napisal/a: | | Pogrešam funkcijo "dodaj sovražnika", ki ni nič drugega, da se objave teh osen ne prikažejo. |
Inštaliraš Greasemonkey ali Tampermonkey add-on v Web Browser in dodaš skripto:
| Koda: | // ==UserScript==
// @name Hide users on Audio-Kontakt
// @include http://audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php*
// @description Hides all posts by listed users
// @exclude
// ==/UserScript==
(function()
{
var users = ['user1', 'user2'];
for (var user in users)
{
var results = document.evaluate('//span[@class="name"]/b[.="' + users[user] + '"]/../../..', document, null, XPathResult.ANY_TYPE, null);
var resultNodes = [];
while (aResult = results.iterateNext())
{
resultNodes.push(aResult);
}
for (var i in resultNodes)
{
var nextRow = resultNodes[i].nextSibling;
while (nextRow.nodeType != 1)
nextRow = nextRow.nextSibling;
nextRow.style.display = 'none';
resultNodes[i].style.display = 'none';
}
}
})();
|
V vrstici "var users = ['user1', 'user2'];" jih našteješ. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zweistein
Pridružen/-a: Čet Jun 2020 17:54 Prispevkov: 41 Kraj: NM
|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2021 19:12 Naslov sporočila: |
|
|
Grem po točkah:
topic
1. smo kupovali violino pri pokojnem Mojstru Demšarju. Mojster prinese tri, vse celinke, meni na pogled identične ( beri vsi hitro izmerljivi fizikalni parametri enaki). Hči jih preizkusi...če ne bi bil tam, ne bi nikoli verjel, da je možno, da skoraj identične violine v istih rokah zvenijo tako
različno.
2. zadnjič sem naredil bi-wiring zvočnikov...z uvlekom in priključitvijo sem se zaradi težke dostopnosti sistema zaj.....l debelo uro...prižgem. Srednji toni so se odprli...pokličem hči, če sliši kaj razlike. Nič. Presodim, da sem "slišal" razliko zaradi vloženega truda.
3. sem naredil faks na Tržaški, tako da so mi pojmi Z,R,X,L,C jasni. Mare007 je veliko stvari pravilno argumentiral. A ne pozabit, da je vsaka audio tehnika na izhodu analogna, "merilna naprava", s katero presojamo kakovost te tehnike, pa ušesa in "procesor" med njimi...nujno stvar interpretacije, saj je predvsem procesor podvržen nešteto vplivom, ki mu stalno vsiljujejo offset in driftanje. Mi se pa potem okoli tega prepiramo...podobno kot debata Bog je ali pa ni. Kakor verjameš, tako je.
off topic:
1. MAre007 je šel čez mejo. Admin, te podpiram pri ukrepu. MAre007-tu hkrati želim čim krajšo kazen in dobrodošlico nazaj, z malo več vdihov pred tipko Enter ob takem postu.
2. ljudje, muzika in audiofilstvo sta nam večini hobi in veselje.
3. ne s toliko kisline o stvari, ki jo imate radi...
4. uživajte v hobijih, ne pa nabijat po kolegih.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Aleksander44
|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2021 19:29 Naslov sporočila: |
|
|
| LightBit je napisal/a: | | Aleksander44 je napisal/a: | | Menjal bom na 2 mm2 (12 AWG) za cca 15m dolg kabel. |
Potem pa poročaj, kaj se ti zdi da je drugače.
Koliko imaš sedaj? |
Ocenjeno na 1 mm2. Imam še problem, kako to uvleči v steno, kjer je že 2 x UTP in 4 x audio kabel.
Veliko ne pričakujem, malo znižanja ojačanja. Ker so v 5.1 sekundarni, bom vesel, če slišim razliko v jasnosti. V načrtu zamenjati še zvočnike. Kabli so ziher predpriprava. Od menjave zvočnikov šele pričakujem razliko, kot pri menjavi centra.
Prednja levi in desni me je imelo, da bi jih menjal. Bolj se mi je splačala investicija v kalibriran mikrofon, ki je pokazal povsem zadovoljiv spektralni odziv. Meritev namesto plačane domneve. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2021 19:41 Naslov sporočila: |
|
|
Nisem par dni bral, cela frka je ratala?! A je smiselno 10 strani prebrat?
Všeč so mi razni Mareti in Lighti in še keri, ker ne j****o...
Evo, pri sebi doma sem zamenjal par zvočniških kablov, ampak razlike nisem slišal nobene, zato se s tem ne ubadam več. Slišim lampe, slišim menjavo coupling kondelca (ja, res ga), ampak menjavo zvočniških kablov pa ne, pa naj se še tako prepričujem. Interkonekti so druga zgodba... Seveda, nič od tega ni dan pa noč, gre se za nijanse. Lampe so še najbolj očitne.
Peace bros |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Aleksander44
|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2021 19:50 Naslov sporočila: |
|
|
| LightBit je napisal/a: | | Aleksander44 je napisal/a: | | Pogrešam funkcijo "dodaj sovražnika", ki ni nič drugega, da se objave teh osen ne prikažejo. |
Inštaliraš Greasemonkey ali Tampermonkey add-on v Web Browser in dodaš skripto:
[code]// ==UserScript==
// @name Hide users on Audio-Kontakt
// @include http://audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php*
|
Hvala, dela. Zelo dobra zadeva.
/ @description Hides all posts by listed users psevdo-znanstveni spamerji
// @exclude
// ==/UserScript==
(function()
{
var users = ['benma', 'ambasador', 'audiofrik', 'ajka', 'JAZZZ']; |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2021 20:01 Naslov sporočila: |
|
|
"sovražniki"
jaooo ..kam smo prišli. Žalostno...
Grem raje glasbo poslušati.. _________________ Sound quality has very little to do with file size
Some people may think that loud sound is = good sound, but the fact is that it is loud and compressed and all dynamics have been sucked out. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2021 20:14 Naslov sporočila: |
|
|
No, ob tej priliki naj povem, da že eno pol leta razmišljam o umiku iz foruma. Ugotavljam, da so redki posti, kjer se ne ponavljam.
Vse kar sem iz mojega skromnega arzenala imel za povedat - sem že zdavnaj spucal.
No, potem pa sem si rekel, ajde počakam da bo 10 obletnica tisti datum, ko bo trobenta naznanila umik.
Tačas bom pa občasno vpadel.
------------------------------------------------------------------------------------
Sem pa zaznal določeno užaljenost ( na osnovi neupravičenega izliva gnojnice name in izkazane hudobije) in se opravičujem, če je te je post prizadel @mare. Moj namen je bil narediti komičen vložek (in sem zato napisal hipotetičen @murko) - s kančkom resnice.
Pri čemer sem zelo nerodno zapisal zadnji stavek - ki nikakor nima zveze s psihiatrijo, je v novem odstavku in vmes še izpuščena vrstica - ampak je (skrajšano) mišljen kot fiziki sami sebi namen - če ne znajo dati uporabnih napotkov. V duhu kot sem začel post, da v takem pristopu ne vidim dodane vrednosti/ uporabnega napotka kako si izboljšati zvok.
Na tvojo žalost še vedno menim da si avdiofil veliko več pomaga z enim @ajko, ki mu v živo predstavi paleto kablov, da sam sliši in presodi s čim in do kod. Sorry za razhajanje.
Ja pa še to: ne živim (služim) od hifija, mi je pa hifi zelo ljub hobi in se trudim širiti entuziazem in pomagati drugim do večjega zadovoljstva, Tistim ko to želijo, seveda.
pps
ravno v izogib napenjanju špage (vidiš @vintage, držim ravnotežje) sem izbrisal post 'hitrih prstov', no, pa je vseeno bil objavljen (za provokacijo ali odobravanje, ne vem), hebat ga.
--------------------------------------------------------
Za dobro voljo:
angleški lord na poročno noč:
draga žena, upam da ste zanosila, da mi ne bo potrebno ponavljati teh gibov  _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1631 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Sre Jan 06, 2021 21:16 Naslov sporočila: |
|
|
| Aleksander44 je napisal/a: |
/ @description Hides all posts by listed users psevdo-znanstveni spamerji
// @exclude
// ==/UserScript==
(function()
{
var users = ['benma', 'ambasador', 'audiofrik', 'ajka', 'JAZZZ']; |
Videti je, da imam velik vpliv na njegovo razmišljanje 
Nazadnje urejal/a benma Sre Jan 06, 2021 21:47; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|