| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
anzec
Pridružen/-a: Ned Jul 2014 19:10 Prispevkov: 251 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 25, 2016 15:32 Naslov sporočila: |
|
|
| simon740 je napisal/a: | | DAVOR je napisal/a: | Pozdrav,
Z veseljem lahko kaj probamo, dokler ne pride na sceno es9038, ki ga precej prelagajo, baje imajo precej porodnih težav.
Bolj bi rekel da so preveč zakomplicirali...
Mimogrede na tvojo srečo ali nesrečo not ni Sabre ampak AK4490.
S sabretom sem odnehal leto ali 2 nazaj. Pika na i je bila primerjava med Total dac in quanghao huda verzija ... sem si rekel da tak dac kot je Quanghao itak ne morem nardit...in igral je kot tranzistor v primerjavi z Total dac in smo zaključli.
Malo še bom počakal na ak4497 potem pa bom tega probal.
Izhodnja stopnja pa bo zagotovo na žarulje to je še korak naprej. |
drži kot pribito |
Kdaj načrtuješ oz. načrtujeta prototip za test? Me zanima primerjava in v primeru, da bo razlika se priporočam za nakup. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28 Prispevkov: 591 Kraj: Slovenia
|
Objavljeno: Pet Nov 25, 2016 19:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Elkoss je napisal/a: | Zdravo,
jaz sem uporabil CDPRO2/LF transport, ki ima I2S izhod. Digitalni I2S signal gre najprej v ASRC, nato v ES9018. Zvokovno zelo všečna zadeva. Je pa težava v tem, da je CDPRO2/LF mehanizem drag in ne ravno lahko dostopen.
ASRC je potreben, ker ES9018 ne podpira 64Fs...
lp,
Jure |
A to tvoj DIY? Ful zanimivo, da gre danes še kdo na cd digital, fajn. Problemi so vrjetno podobni, le da se izogniš šundru čarunala s pritiklinami, dobiš pa druge nevšečnosti... Daj kaj več napiši o tem, kako zakaj. Na koncu si pa verjetno si mislil, da 9018 podpira samo 64, ne pa tud 48FS, ali se motim? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pet Nov 25, 2016 23:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | | Ali je to problem v jitteru, "pregostem" bit streamu, eventuelnemu cenenemu vgrajenemu DAC v zvočnikih (ki malo konvertira "po svoje"), potreben digital clock?? Sem laik na tem področju, vendar sem naknadno tudi na nekem nemškem forumu prebral da je bilo z zvočniki oz. reprodukciji v neki hifi trgovini "nekaj hudo narobe v srednjetonskem delu spektra".....Naključje ? |
Jaz bi prej rekel, da gre za okvaro v samih zvočnikih oziroma elektroniki. Sploh, če si probal več kablov in je napaka vedno prisotna. Če si probal z analognim vhodom in je OK, potem je najverjetneje krivda na digitalni strani. _________________ My DMM will go only to 10, maybe your DMM can go to 11? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Nov 26, 2016 11:10 Naslov sporočila: |
|
|
| audioveteran je napisal/a: | | stormsonic je napisal/a: | | anzec je napisal/a: | | Točno tako, računalnik, ki so sedaj popolnoma zmogljivi za par 10€ z vodilom i2s (raspberry recimo). Kot vidim lahko generiraš MCLK na dacu in in ga pripelješ na vodilo. To pomeni, da se POPOLNOMA izogneš vplivu izvora. Se motim? Seveda pa mora DAC delovati na vodilu i2s. |
Če imaš DAC in izvor v isti škatli, potem res lahko uporabiš isti clock za oba.
Če sta transport in DAC ločena in hočeš peljati I2S signale na DAC, moraš na DAC peljati tudi clock transporta (označen z MCK, MCLK ali BCK).
Dobiš enako situacijo kot pri S/PDIF, edino kablov imaš več.
Tisti kabel, ki prenaša clock, je hudo občutljiv na konektorje, kable, impedanco,...karkoli lahko vpliva na clock. Ostali kabli niso tako kritični. |
Stormsonic@ pozorno prebiram vajin dialog z anzec-em, vidim da si strokovnjak na tem področju, zato te prosim za nasvet v smislu rešitve mojega problema.
Imam Dynaudio Focus XD 600 aktivne/wireless zvočnike, ki v svojem drobovju posedujejo tako DAC, kot tudi ločene končne stopnje za vsak driver posebej (D-klasa). Torej potrebujejo samo digitalni izvor, povezan s s/pdif digitalnim koaksialnim kablom na zvočniški terminal (nobena druga digitalna povezava razen s/pdif, 75 ohm, ni možna). Poleg njega je prisoten tudi analogni input (preko klasičnega analognega RCA kabla), vendar se analogni signal ob vstopu v zvočnike takoj konvertira v digitalnega (ni nobenega možnega bypassa vgrajenega konverterja). Volumen se regulira preko zvočniške daljinske kontrole.
Problem je da je reprodukcija preko digitalnega kabla na "digital in" (preiskusil več kablov, problem na vseh enak!) pogosto napačna, preko analognega kabla na analogni input zvočnikov pa pravilna. Enostavno nekaj manjka, konkretno da ne filozofiram, na npr. Dire Straits-On every street CD, predvajan preko CD playerja kot transporta, igra Knopflerjeva kitara(vsaj 2 kitari nasneti!) samo na enem kanalu, iz drugega kanala prihaja nekje iz ozadja, kot bi bila posneta v drugem studiju, "za voglom" v nekem drugem prostoru. Najprej sem mislil da je problem v enem od srednjetoncev, vendar igra, kot rečeno, na analognem vhodu (iz integriranega CD playerja), kljub dvojni konverziji vse pravilno (govorim o kvantiteti, ne o kvaliteti samega zvoka).
Pri starejših CD-jih (npr. Bob Dylan, Rolling Stones, Muddy Waters...) tega problema skoraj ne zaznam!
Ali je to problem v jitteru, "pregostem" bit streamu, eventuelnemu cenenemu vgrajenemu DAC v zvočnikih (ki malo konvertira "po svoje"), potreben digital clock?? Sem laik na tem področju, vendar sem naknadno tudi na nekem nemškem forumu prebral da je bilo z zvočniki oz. reprodukciji v neki hifi trgovini "nekaj hudo narobe v srednjetonskem delu spektra".....Naključje ?
Hvala za odgovor! |
LP
A niso to "wireless" zvočniki ?
Kakšen smisel je potem povezovat zvočnike z en kup kablov, "digitalni", "napajalni", "analogni-povezovalni"
Če kaj vem , bi ta model zvočnika moral igrat "brezžično", samo napajalni kabli gor in pravilna "konfiguracija modula" (kabli samo do modula)
Žična "digitalna" povezava poteka, če se ne motim, najprej z digitalcem v en zvočnik, od tu pa še en kabel na drugega , milijon možnosti za "motnje, napake" na signalu
Žična "analogna" povezava pa verjetno dva kabla, vsak v en zvočnik, manj možnosti za "težave", verjetno potem signal ne gre na DAC, vsaj smiselno ni
...
Hm, pogrešam "obračalec faze" ?! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
Elkoss
Pridružen/-a: Sob Maj 2010 14:22 Prispevkov: 9 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2016 13:30 Naslov sporočila: |
|
|
| NCC2000 je napisal/a: | | Elkoss je napisal/a: | Zdravo,
jaz sem uporabil CDPRO2/LF transport, ki ima I2S izhod. Digitalni I2S signal gre najprej v ASRC, nato v ES9018. Zvokovno zelo všečna zadeva. Je pa težava v tem, da je CDPRO2/LF mehanizem drag in ne ravno lahko dostopen.
ASRC je potreben, ker ES9018 ne podpira 64Fs...
lp,
Jure |
A to tvoj DIY? Ful zanimivo, da gre danes še kdo na cd digital, fajn. Problemi so vrjetno podobni, le da se izogniš šundru čarunala s pritiklinami, dobiš pa druge nevšečnosti... Daj kaj več napiši o tem, kako zakaj. Na koncu si pa verjetno si mislil, da 9018 podpira samo 64, ne pa tud 48FS, ali se motim? |
Ja, to je bil pred leti moj DIY, predstavljen tudi eno leto na sejmu, ko sem predstavljal cel svoj sistem - zvočnike, amp in MX1 streamer. Žal se za predstavitev na sejmu nisem odločil za CDP varianto... Se strinjam s tvojim zadnjim stavkom, da 9018 ne podpira 48Fs, ki je edini možni izhodni I2S format za CDPRO2/LF... Sem pisal na pamet in sem pomešal podatke..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28 Prispevkov: 591 Kraj: Slovenia
|
Objavljeno: Pet Dec 02, 2016 22:55 Naslov sporočila: |
|
|
Sem pred leti, ko se je začel moj CD počasi poslavljat tudi sam malce študiral varianto z cdpro2lf, sploh ko sem namesto cdp-ja na dac adhoc priklopil PC, z malce več pozornosti PC-ju kot audio izvoru pa je misel na ta CD pogon izpuhtela. Me pa zanima, kako se obnese napram novodobnim računalniškim izvorom, seveda.
@speci predlagam rip CD-jev pa PC |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|