Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kasetofoni
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 12, 2013 14:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hmmm...koliko so pa teh videorekorderjev prodali...moj je srebrne barve in še zmeraj delujoč(posnel je najmanj okoli 50 video kaset,moram pa reči ,da sem vse takrat kupil nove)......kot prvi hišni kino sem imel sestavljenega z njim in yamahinem receiverju...še zmeraj se spomnim kako sem bil razočaran nad zvokom ,ko sem priklopil prvi dvd player...titanic in armagedon sta se je na tem video rekorderju slišala vrhunsko za tiste čase...nazadnje sem ga priklopil kake 3 mesece nazaj....vse ok.. Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 13, 2013 23:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se kdo ukvarja z osnovnimi obnovami (gumice, pinch rollerji) za Nakamichi kasetofone pri nas?
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 13, 2013 23:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Chroma RTV servis-trgovina Mazi Damjan s.p.
Celovška cesta 330
1210 Ljubljana-Šentvid

Tel.: 01 511 60 11
GSM: 041 634 997
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 13, 2013 23:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfan je napisal/a:
Se kdo ukvarja z osnovnimi obnovami (gumice, pinch rollerji) za Nakamichi kasetofone pri nas?

moja dva je uredil Iztok Spremo...Celovška c. 291...041 839437...
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2013 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@markoni
@fjaka
Hvala obema za namig - grem v akcijo...
Nazaj na vrh
zupanspe

Pridružen/-a: Čet Feb 2013 19:52
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 26, 2016 23:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na Akai DX 59, dva dni nazaj, menjal obe gumici, več preizkušenih kaset večkrat prevrtel naprej nazaj, preizkusil vrtenje z svinčnikom, ki gre lepo gladko, pa vendar se pojavi enaka napaka, ko kasete ne potegne naprej.
Preizkušene kasete tudi spihal in rahlo potolkel po dlani.
Kaj še storiti?

lp
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2016 08:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A si menjal gumici namenjeni prav za ta kasetofon ali "kr ene". Ali pinch rollererjev nisi menjal. Ponavadi se prodajajo v kompletu.

V kolikor pa nimaš original s. manualov so pa tukaj:
http://sportsbil.com/other/Akai/AKAI_DX57-DX59%20_%20DX67-DX69-sm.pdf
zupanspe

Pridružen/-a: Čet Feb 2013 19:52
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2016 16:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Obe gumici original preko www.platten-nadel.de, pinch rollerjev nisem menjal, bom pa še to naredil, pravkar sem jih naročil. Kakšno funkcijo imajo pinch rollerji?
Hvala, LP.
Nazaj na vrh
nek_do

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2016 17:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pinch Roller pritiska na Capstan, ki je povezan s pogonom. Med obema pa gre trak. V tvojem primeru sta dva, ker je dual Capstan kasetar.

Si pa za prvo silo v kolikor niso Rollerji že toliko "znucani" pomagaš, da jih očistiš z vatiranimi palčkami ter alkoholom brez dotikanja s prsti. Mimogrede pa očisti še glave z drugo čisto palčko seveda.

Vinylfreak86

Pridružen/-a: Pon Okt 2013 21:57
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2016 18:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz vzamem vatirano palčko in domačo slivovko in s tem spucam kasetnik v nulo. Si je pa treba malo čas vzet pri teh malih mehaničnih zadevah. Včasih vem, da so se dobile čistilne kasete, vendar niti čistilnega CDja že zelo dolgo nisem videl nikjer.Smile
nek_do

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2016 18:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Itak ga ni čez Slivovitz-Slivovitsa. Je boljše kot sto čistilnih kaset.
Vinylfreak86

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2016 13:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima kdo izkušnje s hifi kasetofonom Techniks RS-630, nekje iz sredine sedemdesetih let?

http://www.hifiengine.com/manual_library/technics/rs-630tus.shtml
drago67

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2016 15:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfreak86 je napisal/a:
Ima kdo izkušnje s hifi kasetofonom Techniks RS-630, nekje iz sredine sedemdesetih let?

imam model 615 ...na pogled mi deluje dosti podoben..vlaganje kasete,veliki vu metri,itd..le da nimam lesenih stranic in pa temne barve je...drugače pa nič posebnega...vsaj zame.igra pa še zmeraj dobro..
Nazaj na vrh
Vinylfreak86

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2016 16:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
Vinylfreak86 je napisal/a:

imam model 615 ...na pogled mi deluje dosti podoben..vlaganje kasete,veliki vu metri,itd..le da nimam lesenih stranic in pa temne barve je...drugače pa nič posebnega...vsaj zame.igra pa še zmeraj dobro..

Ok hvala, ti imaš potem verjetno malo cenejši rang izvedbe. Zanima me, če je zvok kaj boljši kot na bolj plastičnih kasetofonih 80. let? Ker Technicse 80. dobiš za manj denarja, samo tudi delujejo bolj poceni.
drago67

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2016 16:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne bi vedel...tistih poceni plastičnih technics kasetofonov po letu 1980 nisem nikoli imel.baje so imeli probleme s prenosi...krhki koleščki. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Naslednja
Stran 5 od 12

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu