Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Multimedia HIFI SHOW 2015
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 14, 15, 16  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NLP

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01
Kraj: Drugje

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2015 18:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot da bi poslušal povprečne sisteme do 5000€, ne pa par deset tisoš vrednih v relativno normalni sobi:(
Sem bil tam 3 dni, imel par sestankov, se sprehajal in preposlušal večkrat kakšen sistem, med drugim sem bil na "sprehodu"z dvema mastering inženirima (svetovno priznanimi), več kot par minut nista zdržala v skoraj nobenem prostoru.

ATC je imel "kar nekako" postavljen sub, zatorej resne fazne zamike, desna stena steklena in prehod v drugo sobo... je stereo slika plavala in ni bilo sploh resne globine kakršno lahko ponudi ATC 100-tka in povsem relativno kje si sedel seveda.

B&W ni spravil iz sebe resnega zvoka (sploh za cca. 50.000€), bil je postavljen v popolnoma neprimernem prostoru, asimetrično glede na prostor (steber v kleti), stereo slika je bila povsem porušena, bilo kakšen vir je bil.

Ne vem, ali nekateri zastopniki ne vedo niti osnov ali se to ne potrebuje, kaj ljudje niti ne vedo kaj bi morali pričakovat za takšne denarje, ne vem...

Nazadnje urejal/a NLP Pon Okt 12, 2015 19:19; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
uroš

Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2015 19:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

brez veze

Nazadnje urejal/a uroš Sob Okt 24, 2015 23:50; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2015 19:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP je napisal/a:
Kot da bi poslušal povprečne sisteme do 5000€, ne pa par deset tisoš vrednih v relativno normalni sobi:(
Sem bil tam 3 dni, imel par sestankov, se sprehajal in preposlušal večkrat kakšen sistem, med drugim sem bil na "sprehodu"z dvema mastering inženirima (svetovno priznanimi), več kot par minut nista zdržala v skoraj nobenem prostoru.

ATC je imel "kar nekako" postavljen sub, zatorej resne fazne zamike, desna stena steklena in prehod v drugo sobo... je stereo slika plavala in ni bilo sploh resne globine kakršno lahko ponudi ATC 100-tka in povsem relativno kje si sedel seveda.

B&W ni spravil iz sebe resnega zvoka (sploh za cca. 50.000€), bil je postavljen v popolnoma neprimernem prostoru, asimetrično glede na prostor (steber v kleti), stereo slika je bila povsem porušena, bilo kakšen vir je bil.

Ne vem, ali nekateri zastopniki ne vedo niti osnov ali se to ne potrebuje, kaj ljudje niti ne vedo kaj bi morali pričakovat za takšne denarje, ne vem...

Kdo pa je imel akustiko vsaj priblizno postimano? Meni se je tudi cudno zdelo zakaj bi bil sub postavljen nekje zadaj za zvocniki..
Nazaj na vrh
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2015 20:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno Kuzma s slušalkami Very Happy

Hmm ne vem, pri Gallusih se mi ni zdel velik vpliv sobe, a?
Nazaj na vrh
NLP

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2015 20:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bi se izognil besedi "akustika" ampak na splošno zvok sistema, ker akustiko ni imel noben resno urejeno kar je normalno za sejme, ATC je še imel najbolj urejeno ampak ni pomagalo zaradi strukture samega prostora, tisti; ki poznajo ATC zvok vedo da je vzrok v prostoru in sejemskem načinu naglice postavitve vsega.

Bookshelf Acoustic Energy so bili zanimivi - majhni in močni ter kar kvalitetni, Ubiq, Gallus v redu, Blumnhofer ok, TAD odvisno kje si sedel (no to je bilo skoraj pri vseh), Kudos kar kolikor tolikor, Sonus Faber če si bil pri kolikor se da pri njih drugače katastrofa (verjetno prostor...), videl in na hitro spoznal sem prvič forumaša Ajko, ki se je samoinicijativno posvetil in akustično uredil prostor, iz izkušenj si mislim da ni to prav dosti pomagalo ampak zvok je bil kar dober, gužva je bila non stop, Kii je bil zanimiv (stopil sem slučajno na kable (hotel sem videt kaj je od zadaj) in je zastopnika skoraj kap, verjetno sem kaj uničil, povsem prekinil kvantni pretok zvočne energije:))...

Edino slušalk nisem poslušal, bilo je in zasedeno non stop pa slušalke niso moj "stil" poslušanja, no bi prisluhnil če ne bi bilo tako zasedeno in smrdelo vse tri dni po švicu, poleg je imel Kuzma svoje "roke" in bil izjemno zgovoren in zanimiv (samo žal nisem ljubitelj gramofonov).

Bilo je kar nekaj zanimivih sistemov torej, žal pa na nivoju 5000 - max. 10.000€, veliko kvalitetneje sem slišal iz poceni sistemov in dobre sobe.

... svoj svet, nepovezan z realnostjo, ne vem če sploh vedo kako se lahko vse to sliši v vsej veličini, če je recimo pravilno postavljen zvočnik (sploh če je še nizkotonec zraven ali akustično asimetrična soba - levo nekaj in desno kaj drugega...), soba urejena, ampak ok, spoznal zanimive ljudi, kakšno "pametno" rekli, kaj kakšen dan spili in se imel lepo.

In vstopnina 5€/ dan se mi zdi smešno nizka.
Bivanje v tem hotelu - slabih 75€/dan glupa odločitev (sam nisem spal tam seveda, nekateri so...).
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2015 21:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP upam, da si se kej zmenu in se bo dalo ali na sejmu ali v kakšni poslušalnici slišat kako tvojo ureditev.

Drugače pa fantje, spet smo tam ... Atc. Very Happy Pro oprema (čeprav ne poceni) je zaenkrat še vedno tolk cenejša, da pomede s konkurenco. Laughing
Nazaj na vrh
NLP

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2015 22:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma imel sem veliko sestankov in jih združil s tem sejmom, seveda bodo uspešni projekti in bodo trajali... kot ponavadi.
Drugače pa vabljen v kakšno "mojo" stvaritev, le najavi se, da se lahko klijent organizira in ima proste ure.

Kakorkoli delam na tem da nekako "standardiziram" akustične "omare", ki se lahko dajo v kakršenkoli prostor (podobno SMT ampak konkretne karakteristike in čim manj metafizike...), saj nudijo širokopasovno absorpcijo in primerno dobro difuzijo (žal nimam strica da bi mi dal za startup) in da lahko zastavim neke konkretne cene.
Do sedaj je bilo vse "custom" in cene so bile temu primerne.
Kolikor pa gledam za nazaj, pa vidim da SMT ima zelo napumpane cene, glede na nizkocenoven uporabljen materijal...

Škoda da so ga ATC-ji "fasali" zaradi vseh sejemskih okoliščin, kolikor ATC-je dokaj dobro poznam, so vredni mnogo večje pozornosti, pa tudi B&W pa še kateri sistemi.

Seveda marsikateri sistem se ni mogel izkazati kot bi se lahko, toda kot sem pisal to je sejem in je zmeda tako ali drugače, čeprav razstavljalci se trudijo vsak po svoje in se razume zakaj pomanjklivosti, to je opravičjivo za tiste kaj naj pričakujejo od sistema, za tiste ki pa ne, pa se je prezentacja iztekla slabo, morda za nekoga za zmeraj Sad.

... prenekateri zastopniki pa niti ne vedo kaj prodajajo, to pa je zelo slabo ali po domače neprofesionalno!Sad
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2015 09:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP je napisal/a:

...

Škoda da so ga ATC-ji "fasali" zaradi vseh sejemskih okoliščin, kolikor ATC-je dokaj dobro poznam, so vredni mnogo večje pozornosti, pa tudi B&W pa še kateri sistemi.

Seveda marsikateri sistem se ni mogel izkazati kot bi se lahko, toda kot sem pisal to je sejem in je zmeda tako ali drugače, čeprav razstavljalci se trudijo vsak po svoje in se razume zakaj pomanjklivosti, to je opravičjivo za tiste kaj naj pričakujejo od sistema, za tiste ki pa ne, pa se je prezentacja iztekla slabo, morda za nekoga za zmeraj Sad.

... prenekateri zastopniki pa niti ne vedo kaj prodajajo, to pa je zelo slabo ali po domače neprofesionalno!Sad

Tako je.
Poleg tega da obiskujem sejme že od 1980 leta, sem dvakrat tudi imel predstavitve na tem sejmu. Enkat je bil moj sistem v celoti na sejmu (2011) ko sem prvič predstavil vertikalni gramofon. Takrat je bila tudi moja elektronika, ki sem jo sam naredil, od predojačevalca do končnih stopenj v biampingu. Zvočniki pa Eminent Technology, ki so bili pred tem pol leta pri meni doma.
Vem kako se sliši doma in kako v tisti sobici.
Da bo mera polna, je imel tudi ESELab svoj kompleten sistem tudi tam. Tega sem slišal neštetokrat pri g.Korošcu doma. Kolosalna razlika, pa je bil i-d-e-n-t-i-č-e-n tu in tam. Da ne omenim, da so bili Danley-i tudi pri meni doma tri mesece. Boljši je sistem - večje so razlike med sejmom in doma.

Tudi moje floorstanderje MonitorAudio Gold sem kupil direkt na sejmu in vem kako je igralo tam in kako je doma. Kupil sem jih, ker sem v njih slišal potencial, so mi bili všeč tam in so mi še vedno, po 12 letih všeč.
Sejem služi ravno temu, da si stvari preposlušaš in oceniš ali je to lahko tvoja izbira. Doma bo pa igralo bistveno bolje, če si dobro ocenil in če imaš dobro roko pri sestavi sistema in postavitvi v prostor.

V lastni poslušalnici sem leta in leta, tam pa imaš eno popoldne časa za pripravo vsega. Te stvari je potrebno vedeti in upoštevati.

Lahko se kdo postavi v 'jebački' položaj in viha nos nad vsem in vsemi - naj gre probat - bo hitro pristal tam kamor so pristali vsi drugi.
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2015 10:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da se vrnem na zadnji sejem - pri Bowersih 802 je očitno bila do nedelje popoldan sesuta stereo slika zaradi zamenjanih kanalov na gramofonu (kabli na phono stage). Digitalni izvor je bil korektno priklopljen.

Postavitev zvočnikov v prostoru sigurno ni nudila tega kar zmore na basu, če sklepam po temu kako se moji LP slišijo pri meni doma na zvočnikih, ki so več klas nižji od 802. Poleg tega bi osebno raje priklopil glavico AudioTecnica OC9 na njihov step-up transformator, da bi potegnilo več dinamike in polnejši zvok, kot jo je iz phono stage od Avida. OC9 je tudi sicer po mojem mnenju bila dobra izbira glede na gramofon, kjer verjetno 'trše' MC-tke ne bi pokazale kaj zmorejo.
Ampak, to vzamem v zakup, tako kot je sestavljeno in postavljeno pač ne bo pathosa, prave teže orkestra in mravljincev dinamike.

Na orkestralni glasbi slišim miljardo informacij, opasno resolucijo tudi na basu, filigransko razdelan orkester, gosto, bogato in kup prostora za vse instrumente. Zvok koherenten, se visokotonec ne 'odlepi' iz konteksta kot na Kii ali TAD ali skoraj vseh drugih predstavitvah (izjeme so bile tudi UBIQ modelOne, ATC, AudioAlto, Blumenhofer, morda še kdo, ta hip mi ne pride). To je izjemno pomembno pri taki glasbi, sicer gre iluzija v franže. Sem padel noter, v posnetek.
Zame je ta zvočnik na drugem planetu kar se tega tiče. Kako pa žvenketa Knopfflerjeva električna kitara ne vem, sklepam pa, da rokeri niso dobili zadoščenja v tem zvoku.
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2015 12:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, zvočna slika ni bila " sesuta " zaradi obrnjenih fono kablov. Bila je kvečjemu zrcalno zamenjana leva stran z desno.

Je pa bila celotna postavitev sistema v tisti kot povsem zgrešena. Tam so tudi Ubiqovi veliki SonusFabri in še pred tem nekoč PMCji igrali slabo. Na tistem mestu je demonstrator postavil TADe čez kot in je igralo bistveno bolje. Ampak pri nas se očitno nihče iz napak nič ne nauči.

lpm
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2015 13:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP je napisal/a:

Subi niso bili postavljeni kar tako, ampak v skladu z navodili proizvajalca.*
Subi imajo tudi nastavitev faze, tako da je to o fazah bolj domišljija.
REL proizvaja izključno sube že 25 let in velja za avtoriteto na tem področju. Zato dvomim, da jim lahko ti ali pa kdorkoli, vključno z mano, kaj pametnega povemo o postavljanju subov.

*»The optimal position for a REL is in one of the corners behind the main speakers.
...
The next step is to determine precisely how far out from the corner the REL sub should be placed to achieve the most efficient output, as well as the lowest frequency extension.
...
Using the phase switch, toggle from “0” to “180” phase positions.«

http://rel.net/support/rel-set-up/

Takole "kar nekako" pa postavljajo REL sube nekateri razstavljalci v tujini.
Reveži se držijo navodil proizvajalca in lastnih izkušenj in na žalost niso te sreče, da bi jih "razsvetlili" naši "strokovnjaki"

Nazaj na vrh
NLP

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2015 13:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Subi se ne postavljajo po navodilih proizvajalca (pa če ima 100 let izkušenj, REL dokaj poznam) ampak so to samo izhodišča, ki so jih lahko dali v priročnik ipd.!
Potem pa je potrebno iz tega nekega izhodišča fino urediti sistem, saj je soba tista, ki diktira kako in kaj.
Na uho je težko postaviti "prav", tudi najbolj izkušenim, lepo je urediti postavitev glede na "real time" meritve, kar zahteva nekaj časa.
Večje fazne zamike lahko zazna vsak malo bolj izkušen poslušalec, morda niti ne ve da gre za fazni zamik ampak sliši da "nekaj ne štima".
Prenekateri pa ne slišijo kaj dosti, saj preveč gledajo sistem ne pa da ga "samo" poslušajo.
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2015 13:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP je napisal/a:
Subi se ne postavljajo po navodilih proizvajalca (pa če ima 100 let izkušenj, REL dokaj poznam) ampak so to samo izhodišča, ki so jih lahko dali v priročnik ipd.!
Potem pa je potrebno iz tega nekega izhodišča fino urediti sistem, saj je soba tista, ki diktira kako in kaj.
Na uho je težko postaviti "prav", tudi najbolj izkušenim, lepo je urediti postavitev glede na "real time" meritve, kar zahteva nekaj časa.
Večje fazne zamike lahko zazna vsak malo bolj izkušen poslušalec, morda niti ne ve da gre za fazni zamik ampak sliši da "nekaj ne štima".
Prenekateri pa ne slišijo kaj dosti, saj preveč gledajo sistem ne pa da ga "samo" poslušajo.
Se strinjam...

Sub postavljajo v kot na sejmih predvsem zato, da se jih "znebijo", da niso na očeh, da lepo izgleda...in pa seveda zato, da se dobi nekaj dodatnega SPL-a zaradi ojačanja iz kota, in se tako sub manj napreza, jasno.
Kar se pa faze tiče, in teorije o fazi, bi pa morala biti membrana suba v isti ravnini kot membrana zvočniške bass enote. Sicer lahko vrtiš fazo na kontrolah suba, ampak s tem vrtiš še kaj drugega kot samo fazo...(THD, TIMD...) in na koncu pride ven "uuumff uuumff".
NLP

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2015 13:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Točno tako Jacoby, o postavitvi sub-a (ali večih) sem že obširneje pisal, na kratko je to to kar si napisal.

Človek, ki se je posvetil "samo" optimizaciji sistemov, tudi v urejenih akustičnih pogojih, pa tudi pove da bas lahko doživimo tudi stereo, za nekatere se bo to sprva slišalo kot nekaj nedojemljivega, preberite še več od njega kot sem dal povezav:
http://bobhodas.com/
http://bobhodas.com/to-woof-or-not-to-woof.php
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 13, 2015 13:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A je še kaj viška zamika zaradi dodatnega eq-ja in še enega ojačevalca v samem subu? REL-i se ponavadi priključujejo na izhod ojačevalca. Pri aktivcih sicer to ne gre.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 14, 15, 16  Naslednja
Stran 11 od 16

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu