Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pomoč pri izbiri in nastavitvi sistema

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
crocar

Pridružen/-a: Tor Jan 2010 14:48
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 01, 2013 16:15    Naslov sporočila: Pomoč pri izbiri in nastavitvi sistema Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Vse bolj berem zadeve vse bolj mi ni jasno kako vse skupaj deluje in kaj je treba nastaviti!

Namreč, doma imam Bose t20 in zvočno integrirano, bi pa zelo rad imel domači kino.

Zdej pa problem, ki mene matra je, kaj izbrati:
-katero zvočno, da bo podpirala dosti formatov, tako v igrah kot filmih (do 200€)
-je mogoče brezveze kupiti bluray predvajalnik če lahko tko imaš vse to?
-mogoče DAC samo sploh nevem, kaj je to in ali pride v poštev pri meni?
-ali delujejo isto formati od filmov ki so (rip) kot tisti original?
-vse imam namen povezati preko tipkovnice logitech diNovo Mini če je to sploh možno (glasnost, preklapljanje, vklop izklop vseh naprav)

Vem da večina uporablja XBMC. Ali je kakšen vodič kjer se lahko vse zadeve nastavi da deluje na 5.1 sistemu? Rad bi da windowsa skoraj ne rabim uporabljat, da ko glasbo vrtim da jo vrtim iz xbmc in ko gledam film da tudi iz xbmc-ja gledam, ne da skoz preklapljam ko hočem imet DTS format. Če je to možno izvesti to kar sem si zamislil bi vas prosil za pomoč!

Najlepša hvala vsakemu za pomoč!

Lp Mišo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 01, 2013 17:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je mozno vse kar si si zamislil. Najboljse je pa res XBMC in je najbolj trotl ziher, ker ne potrebujes neprestano nalagati in stelati aplikacij. Je pa seveda potrebno ob instalaciji potrebno vse pravilno nastavit, da deluje tako kot si zelis.

Kar se tice vprasanj takole:

-katero zvočno, da bo podpirala dosti formatov, tako v igrah kot filmih (do 200€)
Ce imas cilj ostati na povprecnem sistemu ne rabis kupovat nobenih ekstra zvocnih kartic. Povezes integrirano zvocno kartico preko digitalnega kabla na ta tvoj Bose AV center. Bose ti bo odkodiral signal v 5.1 zvok in slednje poslal zvocnikom. Alternativa je tudi, da povezes graficno kartico preko HDMI s tem BOSE sistemom in bos imel zvok na njem. Novodobne graficne kartice vsebujejo tudi hardware za zvok tako, da imas zvok iz HTPCja speljan direkt iz graficne (preko HDMI).

-je mogoče brezveze kupiti bluray predvajalnik če lahko tko imaš vse to?
Jaz npr. bluraya nimam. Tu je bolj stvar morale, ce zelis direktno podpirati kinematorgrafijo in filme kupovati, si ustvariti zbirko. V tem primeru vsekakor bluray. Drugace pa je travnik, kjer vse poganja.

-mogoče DAC samo sploh nevem, kaj je to in ali pride v poštev pri meni?
V tem trenutnem sistemu kot ga imas ne pride v postev. Pride v postev ce zelis npr. izboljasti stereo vire in hkrati posedujes res dober ojacevalec in zvocnike, kar ti bo omogocil kakovosto reprodukcijo stereo glasbe.

-ali delujejo isto formati od filmov ki so (rip) kot tisti original?
Skozi Xbmc lahko predvajas vse. Tako ripe kot originale, bluraye. Podpira vse tudi Dolby True HD in dtsHD Master format. Sicer pa je bilo nekaj podobnih vprasanj postavljenih ze v temi Gradnja HTPC. Poglej tam in lahko dobis odogovore. Nekaj prakticnih vprasanj je bilo podanih na zadnjih straneh teme. Ce pa ne dobis odgovora iz ze resenih zadev pa povprasas in dobis odgovor.

Vklop izklop vseh naprav bo malo tezje. Vsekakor bos lahko vklopil in izklopi HTPCl, ne bos pa mogel z diNovo edge vkapljati Bose ojacelec ali pa TVja. Tu bos rabil kak univerzalni remote kontroler in pa daljinec kot ga haz uporabljam na HTPCju za kontroling. Rabis Microsoft daljinec in IR sprejemno enoto. Glej zgornjo temo datum: Ned Apr 10, 2011 10:08.
Sam potem uporabljam en programabilen daljinec kjer imam programirane vse kljucne fukncije. Torej en daljinec upravlja z vsemi mojimi napravami v dnevni.

lp, d.
Nazaj na vrh
crocar

Pridružen/-a: Tor Jan 2010 14:48
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 01, 2013 19:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfinus prvo najlepša hvala za odgovore ogromno sem v tvoji temi prebral!

Sam imam preklopljen Bose na integrirano zvočno (podpira DTS ultra in DTS connect) preko S/PDIF optičnega in nastavim dts 5.1 in imam film v 5.1 formatu. Ali bi z takšno zvočno kot jo imaš ti Asus STX, kaj več pridobil da bi imel boljše efekte? Zanima me predvsem med mojo in to STX če se splača investirat za to mojo uporabo?

Potem dejansko diNovo mini ne potrebujem sploh, ker z tem daljincem od Microsofta lahko vse to počneš samo nastavit ga moram?

Še enkrat hvala ker so mi šele zdej jasne te zadeve!

Lp
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 01, 2013 22:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

Z boljso zvocno ne bi na trenutnem sistemu pridobil veliko oz. razlike ne bi slisal. Za boljso zvocno rabis tudi ostale komponente (ojacevalec, zvocnike) spravit na visji nivo. Se ne splaca v tvojem primeru.

Tipkovnica ti pride prav v primeru, da ta svoj racunalnik uporabljas tudi za brskanje po netu, e-mail. Za morebitno instalacijo in kofiguracijo HTPCja ipd. V glavnem ena brezzicna tipkovnica vsekakor pride prav. Katera je to pa je spet stvar odlocitve. S tipkovnico lahko upravljas le s HTPC, ne mores pa prizigati TVja, Bose sistema, CD playerja ipd.

V tvojem primeru rabis daljinec od Microsofta. Kljucna je IR sprejemna enota, ki pride poleg daljinca. Potem pa rabis dodatno se en ucljiv daljinec, da ga naucis vseh komand od Microsoft daljinca + se vseh ostalih naprav, ki jih imas v hisi. Tu pa imas moznost izbire kaksnega Logitecha. Jaz osebno uporabljam daljinec od Marantz receiverja, ker ima pac to moznost, da se nauci vseh komand in z njim upravljam vse.

Tukaj so Logitechi: klik.

lp, d.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu