| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 301 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 22:43 Naslov sporočila: Blue Ray predvajalnik - razočaran (dvd playback) |
|
|
0. Panasonic plazma TV (TX-P42V10)
1. vir: Philips DVD predvajalnik star 4 leta s SCART izhodom (ima samo ta izhod) (stal je nekje 70€)
2. vir: nov Panasonic DMP-BD65 blue ray predvajalnik preko HDMI
3. dve enaki kopiji DVD-R filma (Women in Trouble - 2. prizor)
Zelo me je razočaralo, da se v prizoru, kjer se premika glava (svetli lasje) slika večkrat za trenutek zamegli (na delu kjer je glava (lasje) v gibanju), podobno kot bi zatresel televizor. Ta efekt je viden samo pri BR predvajalniku, DVD nima težav.
Sem mislil, da bo BR predvajalnik (z vsemi novimi procesorji, tehnikami obdelave slike in HDMI) naredil boljšo upkonverzijo slike na TV (1080p preko HDMI) kot je kvaliteta signala preko SCART izhoda.
To je bil tudi glavni razlog za nakup BR predvajalnika, ker sem milil, da bo tako slika DVD filmov iz moje kolekcije boljša, kot preko dvd predvajalnika.
Druga opažanja:
zelo velika razlika v barvah (se nagibam, da v korist BR predvajalnika), na trenutke imam sicer občutek da so preprosto preveč močne (na tv-ju uporabljam TXH mode in 24p).
Zraven sta bila priložena dva BR diska (Transformers). Glede na hvalospeve novi tehnologiji sem pričakoval več...
Nov predvajalnik: počasnejše odzivanje na ukaze (tako DVD kot BR). Slišno šumeče vrtenje BR diska.
Za ostala opažanja si moram najprej vzeti več časa za primerjave.
Če koga kaj zanima ...
Sem mislil, da bo šel DVD predvajalnik od hiše, pa bo verjetno prej BR ...
Lep pozdrav,
Peter |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 22:59 Naslov sporočila: |
|
|
Mja, to je kar pogost pojav da so ljudje razočarani. Med dvd in blu-ray posnetki v praksi vsaj zaenkrat ni velike razlike (glede na ceno pa je nakup sploh vprašljiv).
Odzivnoti in glasnosti predvajalnika pa ne gre posploševat z vsemi Blu-rayi. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 23:37 Naslov sporočila: |
|
|
Sam se slabim vtisom ne morem pridružiti, temveč ravno obratno!Seveda pa morajo biti pričakovanja v mejah!
Moj player ni nič vrhunskega(LG BD 370), a je dvig kakovosti slike glede na standardni player znaten, pa tudi zvok je res dober.
Glede na sedanje cene(BR DVD se dobi že za manj kot 150€) bi prehod priporočal vsakemu, ki ima TV večje diagonale!
Je pa treba paziti, da so nastavitve na samem DVD-ju prave, pa tudi, da je gor aktualni FW! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Čet Mar 25, 2010 15:05 Naslov sporočila: |
|
|
Moram povedat, da tudi moj BDP nabira prah.Ampak predusem zato ,ker imam WDHDtv mediaplayer in so BlueRay DVDji enostavno predragi za moj apetit (vsaj en film na dan-pozimi).
Sem pa zelo navdušen nad HD kvaliteto, na moji Panasonic 46"Plasmi je razlika med DVD in HD 720p ali1080p očitna.Je pa manjša razlika med 720p in 1080p posnetki.
Po mojem mnenju je BlueRay oz. HD toliko korak naprej od DVD kot je DVD za Dvix ali stari VHS. Tako ,da sam sploh nimam več veselja gledat če ni HD. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zmatjaz
Pridružen/-a: Sre Apr 2008 17:45 Prispevkov: 59 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Čet Mar 25, 2010 19:55 Naslov sporočila: |
|
|
| Z napravo za 200€ in pričakovati ve vem kakšno kvaliteto po mojem mnenju nima smisla, take naprave so za ljudi, ki pač stvar kupijo da jo imajo, ne pa za odkrivanje kvalitete. Pri redvajalniku za naprimer 1000€ pa mogoče že lahko kritiziramo..... |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 068650802 |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Mar 25, 2010 20:10 Naslov sporočila: |
|
|
kaj misliš da je med predvajalnikom za 200 eur 1000 eur res taka velika razlika? si že morda delal A-B test?
razlika sigorno je, ni pa velika, tudi cenejši blu ray povsem dobro opravljajo svoje delo
tudi večprestavni podaljški na katerih tečejo ripi hd materiala imajo povsem dobro sliko, ki bo zadovoljila 90 % ljudi
seveda se najdejo tudi filmofili z preveč $$$ ki jim je tudi 3000 $ premalo za br player |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zmatjaz
Pridružen/-a: Sre Apr 2008 17:45 Prispevkov: 59 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Čet Mar 25, 2010 20:33 Naslov sporočila: |
|
|
..........take naprave so za ljudi, ki pač stvar kupijo da jo imajo, ne pa za odkrivanje KVALITETE
...nikjer nisem rekel da ne predvajajo slike |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 068650802 |
|
 |
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 301 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 26, 2010 12:10 Naslov sporočila: |
|
|
| zmatjaz je napisal/a: | | Z napravo za 200€ in pričakovati ve vem kakšno kvaliteto po mojem mnenju nima smisla, take naprave so za ljudi, ki pač stvar kupijo da jo imajo, ne pa za odkrivanje kvalitete. Pri redvajalniku za naprimer 1000€ pa mogoče že lahko kritiziramo..... |
Bi pa pričakovl, da bo imel boljšo sliko in boljšo odzivnost kot 4 leta star DVD predvajalnik preko SCART izhoda za cca 75€... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|