Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ojacevalec za Jamo S606 (Klipsch RF-62)
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aindof

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 12:34
Kraj: grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 14:39    Naslov sporočila: Ojacevalec za Jamo S606 (Klipsch RF-62) Odgovori s citatom

Hojla.

Na tem forumu sem ze sodeloval z vprasanjem o AV Receiverju Pioneer VSX LX 51 in Jamo zvocnikih. Vsi, ki ste mi odgovorili, pa tudi drugi na vseh razlicnih forumih ponavljajo ogromno razliko med AV receiverji in ojacevalci, ko govorimo o stereo zvoku. Ker mi je poslusanje glasbe bolj pomembno kot gledanje filmov sedaj tudi sam razmisljam, da bi za stereo zvok nabavil kaksen stereo ojacevalec. pa bi vas prosil, ce mi svetujete kaj naj kupim (200-300 evrov). Imam pa zvocnike Jamo S606 (trenutno), ceprav razmislajm da bi kupil Klipsch RF-62 (5.1 komplet).Hvala lepa.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041278016
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 16:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je že tako, da boš na audio forumih dobil praviloma sama negativna mnenja takoj ko gre za AV receiverje in tudi ko gre za hišni kino!
Nekaterim gre za princip, nekaterim se je HT zagravžal že bolj na začetku in kar nočejo priznati ali vedeti, da je razvoj vmes naredil velike korake, nekaterim pa video niti ne pomeni kaj več kot možnost gledanja dnevnika.Ljudje smo pač različni in vprašati se moraš, v katero kategorijo spadaš ti.
Tvoj receiver je poznan po tem, da da od sebe bolj ubogi stereo zvok in je glede tega sploh med najslabšimi.Za denar, ki ga omenjaš, pa kaj veliko boljšega tudi ne boš dobil.A kakšnega rabljenega vhodnega Harman Kardona, Denona, Marantza ipd. se tudi že da dobiti in ti znajo tudi stereo prav dobro reproducirati.Čudežev v tej kategoriji tudi stereo integrirci ne nudijo!
Ne razumem pa, kaj bi z 5.1 zvočniškim sistemom, če razmišljaš o stereo ojačevalniku?!
Če nameravaš RF-62 kupiti pri Technomarketu, ti lahko rečem, da
za tako ceno pri nas boljših novih ni!Ali pa ev. obstajajo primerljivi, a potem boš rabil investirat še v woofer!Razen, če ti globoki in "suhi" basi niso ravno pomembni!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aindof

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 17:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbrž smo se malo narobe razumeli. Jaz že imam Pioneerja VSX LX 51, kupil pa sem ga zato, ker sem novega dobil za cca. 500 evrov. Kar se tiče hišnega kina sem z zvokom zadovoljen. Problem pa se pojavi, ko poslušam stereo samo na dva florstenderja Jamo S606. Zvok ni ne vem kaj, zato sem razmišljal, da bi poleg receiverja imel še en stereo ojačevalnik (lahko tudi rabljen) do cca. 300 evrov, da bi tudi kvaliteta glasbe bila malo boljša. Kar pa se tiče Klipsch razmišlajm, da bi kupi RF-62 za sprednja dva, potem pa še pripadajoč center RC-62, pa dva Surrounda RS-62 in pa še woofer Rs--10w (ali nekaj takšnega). Ampak trenutno imam Jamo sistem S606 HCS3 + jamo woofer 250. In mogoče ostanem pri tem. Zanima me predvsem stereo ojačevalec (kot dodatek k temu kar že imam). Hvala. LP
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 17:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če gledaš nov ojačevalec, ti kaj drugega kot NAD C315 ne preostane. Ostali proizvajalci v tem rangu nimajo neke ponudbe. No, Yamaha ima, ampak ko sem poslušal Yamaha + Jamo to ni bilo to. C315 pa je lušten ojačevalec, dobiš pa ga za malo pod 300€.

Med rabljenimi stvarmi pa imaš večjo izbiro.
aindof

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 19:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa ima ta NAD C315bee zadosti moči (2x40W) za poganjanje jamotov, ki imajo 130W/210W? LP
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 20:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm, bi skorajda moralo it. Jaz sem ga enkrat poslušal(posodil administrator), pa še 1x pri kolegu. Ojačevalec zna poganjat kar zahtevne zvočnike. Recimo, moje bowerse je gnal veliko bolje kot 80W(10kg) onkyo, ter Cambridge Audio 540.

Treba pa bo probat.
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 20:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja,

NAD bi bil ok.
Nazaj na vrh
aindof

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 21:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa mislite o MARANTZ PM5003? Je nekje podobna cena. LP
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 22:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hja, drugače zveni. NAD ima za moje pojme bolj konkreten bas, v visokih pa je bolj umirjen. Marantz.. pa je pač marantz. IMO ne dobiš toliko ojačevalca kot pri NADu. Lahko pa da ti bo bolj všeč. Pri marantzu bi raje pogledal višji rang, ti cenejši niso nekaj..

There again, stvar okusa: )
aindof

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 09, 2010 16:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za vse nasvete do sedaj. Ze vnaprej se opravicujem za mojo nevednost, a imam se nekatera vprasanja:

- V primeru, da se odlocim za ojacevalec ali to pomeni, da moram imati dva kompleta kablov (enega za povezavo zvocnikov z AV reciverjem in enga za povezavo z ojacevalcem, ali se da kako drugace zvezat).

- Vecinom poslusam glasbo iz stisnjenih formatov (MP3). AV reciver mi to omogoca, ker ima USB vhod, kamor priklopim iPOD in lahko tudi vidim katera glasba se predvaja (ali na iPOD ali pa na velikem zaslonu na receiverju). Ali je kaj takega mozno tudi preko ojacevalnika ali ne? Imam tudi DVD Pioned DV610, ki ga najbrz lahko priklopim na ojacevalnik, ampak bi v tem primeru spet moral snemat CD.

- Kako lahko na ojacevalnik priklopim woofer?

- Koliksna je dejansko razlika v kvaliteti zvoka (stereo), ce glasbo poslusas s pomocjo AV receiverja ali stereo ojacevalnika?

Hvala za odgovore ze vnaprej. LP

Andrej
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 09, 2010 19:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

priporočam da prebereš to temo

http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=627&highlight=bypass

tore če imaš integ. ojačevalec z ht bypass... funkcijo potem ne rabiš dvojnih kablov za zvočnike..

kvaliteta zvoka, vprašanje če je za jamo s606 pametno kaj preveč dober ojačevalec nabavljat, gre za zvočnike nižjega ranga
Nazaj na vrh
aindof

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 09, 2010 20:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za mnenje, ampak ta predlagana stran očitno ni zame, ker ne iščem ne vem kako hudega ojačevalca. Tudi nek audiofil nisem, si pa želim glasbo slišati kar se da kakovostno. Kar se Jamotov tiče nisem čisto siguren ali so nižji rang. Po ceni že mogoče, ampak če bereš teste pa so brez izjeme povsod zelo dobro ocenjeni. O ojačevalcu sem pričel razmišlajti zato, ker sem v eni od trgovin slišal igrati Klipsch RF-62, ki pa jih je poganjal ojačevalec Pioneer A6 serija. Zvoj je bil res čistejši in bolj definiran kot pri mojih Jamotih. Iz razprav na forumih sem razbral, da je razlika v zvoku najbrž posledica ojačevalca - sam namreč uporabljam AV receiver Pioneer VSX LX 51. Mogoče pa je, da so tudi Klipschi dosti boljši od Jamo, čeprav po testih sodeč to ni čisto res.
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 09, 2010 21:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zgornja stran je pravilna, preberi celo temo

če bi rad dodal integ. ojačevalec k obstoječemu av receiverju potem rabiš integrirca ki podpira t.i. ht bypass, main in... funkcijo

torej integrirc deluje samo kot končna stopnja ko poganja sprednja zvočnika (povežeš pre out iz av receiverja na main in na integrircu),

ter deluje kot normalen integrirc ko poslušaš stereo zvok

navedeni so integrirci v različnih cenovnih razredih

glede jamo,klipsch pa ne poznam primerjave, kaj je bolje

o klipschih je bila tukaj odprta dolga tema, poišči jo
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 09, 2010 23:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Knap sugerira v pravo smer. Ce zelis ohraniti A/V receiver, ga koristiti za home cinema, med tem, ko bi stereo ojacevalec bi koriscen za poslusanje stereo glasbe, ob predpostaviki, da si prostorsko omejen, in da nimas namena graditi dva paralelna sistema. Potem je to pravilna pot.

Dva ojacevalca s tiste liste, ki imata HT bypass, nova, in se z dokaj nizko ceno sta ta dva:

Marantz PM7003 (390EUR)
Marantz PM8003 (590EUR)

Nekaj bi jih se bilo second hand, ampak je izbor ozji.

V tej kombinaciji potem lahko imas samo en par zvocniskih kablov, ki so priklopljeni na stereo ojacevalcu. AV receiver pa je povezan z stereo ojacevalcem s cinci (na AV receiverju povezes L-R pre-out in to povezes na L-R HT bypass vhod na stereo ojacevalcu).

Ko gledas filme imas prizgana oba, ko poslusas glasbo samo stereo ojacevalec. Kar se tice poslusanja MP3 to ni ravno Hi-Fi. Ce ze fajli potem je vredno iskati FLACe in ostale lossless formate glasbe. Pri stereo je zelo pomemben tudi dober vir glasbe (CD, SACD, Squeze Box preko kvalitetnega DACa, itn), tako da brez solidnega izvora tudi ne bo pretirano boljsega ucinka. Tako, da je moj nasvet; najprej poskrbi za dober predvajalnik in kvaliteten glasbeni vir datotek, ce so le-te tvoj prvenstvi izvor glasbe. Potem pa naprej.

lp, d.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 10, 2010 01:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam imam komplet RF-82/RC-64/RW-12d in treba je reči, da je zvok v HT prav mogočen in si je kar težko zaželeti kaj boljšega za podoben denar.V stereo načinu je zvok v absolutnem smislu nekoliko manj prefinjen, saj RF-82 niso zvočniki za visoke audiofilske zahteve.A je seveda tudi trenutna cena daleč od tega!
Pred tem sem imel tudi RC-62 in RW-10d ter lahko rečem le to, da neke besne razlike ni.Če si bolj na tesno z denarjem, ti dražjih modelov niti nebi priporočal.
Te pa naj opozorim, da so tile zvočniki svoj čas zelo polarizirali mišlenja na tem forumu.Ampak lastniki so bili vsi po vrsti zadovoljni(izjema je bil bivši lastnik RF-7, ki je podal dokaj slabo kritiko; je pa ta model nekoliko specifičen znotraj Klipsch linije).Kar pa je res:ohišje s svojimi ostrimi robovi ne nudi nekega posebnega estetskega ali plemenitega vtisa!
Če nisi poseben audiofil in morda niti nimaš cilja to postati(tudi to je povsem legitimno!), potem ostani na HT, a ga nadgrajuj!Če si boš ogledal kak dober koncertni DVD posnet v pravem dolby digitalu, boš videl in slišal zakaj!
Seveda se pravi audiofili(ali tisti, ki mislijo, da to so) s tem ne bodo strinjali in imajo iz svojega vidika tudi svoj prav!O tem na dolgo diskutirati je pravzaprav brezpredmetno.Idealna sta itak 2 ločena sistema, a to zahteva svoj denar!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu