| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
sid
Pridružen/-a: Čet Dec 2009 11:28 Prispevkov: 45 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 11:51 Naslov sporočila: dober home theater in stereo sistem |
|
|
Pozdravljeni,
Prvo naj vas kot novi član foruma vse lepo pozdravim. Včasih sem bil precej dejaven v tem prelepem hobiju, vendar sem se zadnja leta predvsem ukvarjal z vzgojo naraščaja in le tega malo zanemaril. Otroci so postali najstniki in sedaj je zopet prišel čas zame. Malo sem "zarjavel" glede opreme, vendar bi rad imel dober HT sistem, prav tako pa dober sterero. Sploh gre eno z drugim, brez da sprejemaš kompromise? Berem revije, spremljam teste. Zanima me, če so recieverji/ojačevalci višjega ranga, sposobni predvajati glasbo v stereo načinu ceni primerno. Govorim o ojačevalcih ranga Denon AVC-A1HDA, Pioneer SC-LX90, Onkyo predojačevalec PR-SC5507, Yamaha DSP-Z1, DSP-Z7 in podobni. Ker imajo vsi konkretno visoke cene (razen onkyo predojačevalec tu izstopa), me zanima, če je smotrn njihov nakup. V audio revijah imajo o njih precej visoka mnenja tudi za predvajanje glasbe. Sam nobenega izmed njih nisem slišal, saj je pri nas nikjer nimajo v sistemu. Zvočnih omaric sem že nekaj poslušal in trenutno so v izboru Canton Vento 890DC in KEF XQ40. Kot izvor bo verjetno Logitech transporter, oz. squeezebox classic. Res bi rad slišal vaše mnenje, predno se zaženem v nakup.
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 11:56 Naslov sporočila: |
|
|
Surround sistem načeloma ne more tako dobro predvajat glasbe v stereu, kot namenski stereo ojačevalec. Lahko pa se relativno približa. Nekateri na tem forumu si lastijo oz. so v fazi nakupa ločenih sistemov, sam se sicer za to ne bi odločil. Omenjenih recieverjev še nisem slišal, je pa nekaj solidnih po galerijah na tem portalu, tako da mogoče lahko poprosiš kakega soforumaša za demonstracijo. Meni sicer tisti Pioneer deluje interesantno(pa sem drugače yamaha fan, a ne za glasbo..)
Omenjene zvočnike sem slišal, pa name niso naredili vtisa, ampak.. okusi so različni  _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 11:56 Naslov sporočila: |
|
|
bodo audiofili bolj prav povedali ...
moje mnenje pa je, da za ceno high end (zelo dragega av receiverja) rajši nabaviš ločeno cenejši av receiver ter integriran ojačevalec
npr marantz sr6004 + vincent sr-234
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sid
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 12:11 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: |
Omenjene zvočnike sem slišal, pa name niso naredili vtisa, ampak.. okusi so različni  |
Saj...to je samo trenuten izbor med tistimi, ki sem jih slišal. Jih je še nekaj ki me čakajo;). Imaš pa mogoče kakšen konkreten predlog?.....bi bil hvaležen. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 12:18 Naslov sporočila: |
|
|
Arcam, denimo, ima zanimiv receiver, s popolnoma ločeno stereo in surround sekcijo.
Sicer je fizična ločitev gotovo najboljša opcija. Le prostorsko utegneš biti omejen...
Kot vedno pa ... poslušanje potencialnih komponent še ni nikdar škodilo.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 12:52 Naslov sporočila: |
|
|
To je bolj moje osebno mnenje kot pa pravilo, ampak sam sem se odlocil, da grem po poti nabave solidnega A/V receiverja in kvalitetnega Stereo ojacevalca s HT direct inputom. Kako zelo je pomemben sam izvor zvoka pa sem se preprical sedaj pri nabavi novega/starega CD playerja na lampice. Stereo je sedaj postal resnicna milina. Sicer pa imam tudi Canton Vento zvocnike ze par let.
ajdi, lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 14:14 Naslov sporočila: |
|
|
| sid je napisal/a: | | Pestilence. je napisal/a: |
Omenjene zvočnike sem slišal, pa name niso naredili vtisa, ampak.. okusi so različni  |
Saj...to je samo trenuten izbor med tistimi, ki sem jih slišal. Jih je še nekaj ki me čakajo;). Imaš pa mogoče kakšen konkreten predlog?.....bi bil hvaležen. |
Meni se je recimo dopadel B&W. To pa spet ni za vse:) Pri nas se da veliko stvari slišat.. B&W, Canton, Kef, Monitor Audio, Dynaudio (Meni osebno nekaj najboljšega.), in še in še..
Glede na to da XQ40 stane okoli 1500€ /kos, dobiš v tem rangu kar nekaj drugih zvočnikov. Sicer pa, če so ti ti KEFi všeč, pa jih kupi:) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sid
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 14:14 Naslov sporočila: |
|
|
| Sicer bi raje imel čimmanj robe doma, pa vseeno ne bi bil rad preveč prikrajšan za dober zvok. Pa verjetno bo tudi ceneje, saj so vsi top recieverji/ojačevalci cenovno gibljejo okoli 5000€. Za ta denar pa dobim verjetno zelo dober ojačevalec, izvor zvoka in reciever za HT. Vsekakor razmislim o tej opciji. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sid
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 14:18 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | sid je napisal/a: | | Pestilence. je napisal/a: |
Dynaudio (Meni osebno nekaj najboljšega.), in še in še..
Glede na to da XQ40 stane okoli 1500€ /kos, dobiš v tem rangu kar nekaj drugih zvočnikov. Sicer pa, če so ti ti KEFi všeč, pa jih kupi:) |
dynaudio še čakam na demo... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 14:55 Naslov sporočila: |
|
|
Pri tem Vincentu je zanimivo koliko je o tem napisanega, slišal pa ga ni skoraj nihče od tistih ki ga reklamira
Z ločenim AV recieverjem ter stereo integrircem bi defenitivno dobil boljši stereo zvok, pri kinu pa bi defenitivno bil prikrajšan(pač, cenejši/slabši reciever). Je pa tudi odvisno koliko se ti da igrat, in koliko robe želiš imet v dnevni sobi.
Dynaudio pa le pojdi poslušat, skupaj z Naim, če greš v intek  _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 15:21 Naslov sporočila: |
|
|
Boljsi A/V receiver, to mislim predvsem na tiste preko 1500 EUR se za moje pojme splaca nabavit zgolj v primeru, da imas tudi celoten 5.1 sistem na visjem nivoju. Tu mislim, da imamo tudo zelo dobre zvocnike zadaj, odlicen center in odlicen SUB in seveda tudi kablacija temu primerna. Ampak tudi v tem primeru bi se najveverjetneje zacel kaj kmalu lahko zacel sprasevat, da pa za stereo vseeno morda rabim tudi en odlicen stereo ojacevalec ali pa celo kombinacija pre in koncne stopnje.
Drugace pa se vsekakor bolj splaca loceno in povezano preko HT bypassa. Par dobrih/odlicnih prednjih zvocnikov + dobra kablacija za prednji par in dober integrirc + dober CDP + dobra RCA kablacija. Tu bo zvok v stereo definitivno boljsi kot prek dobrega A/V receiverja.
Ce se pa gre v ekstrem 5.1 in Sterea hkrati potem pa za vsak kanal posebej locena koncna stopnja . Za to pa je poleg denarja na racunu potreben tudi dobre predpriprava prostora in sam plac, ki to omogoca.
lp, D. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 17:11 Naslov sporočila: |
|
|
| Pomoje je boljše imeti en odličen sistem kot pa dva povprečna. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 17:44 Naslov sporočila: |
|
|
Tezava je v tem, da res odlicen HT 5.1 sistem, ki bo tako dober tudi v stereu stane goro denarja. Zato pac kombinacija odlicnega sterea, v kombinaciji s kakovostnim HT je elegantna opcija, kjer faktor HT nima nobene konsekvence na podrocje sterea. To je tudi resitev za vse tiste, ki ne morejo imeti dva posebej locena sistema in prednji par zvocnikov uporabimo tako pri poslusanju sterea kot tudi v HT navezi. Odvisno pa je seveda tudi od posameznika kam bolj tangira, h glasbi ali filmom in koliko mu kaj pomeni in se temu ustrezno prilagodi. Opcij je polno.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|