| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Primoz_
Pridružen/-a: Ned Nov 2009 2:32 Prispevkov: 34 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Nov 29, 2009 03:03 Naslov sporočila: Katere Dali zvočnike za manjšo sobo |
|
|
Pozdravljeni,
rabim nasvet pri izbiri zvočnikov za sobo velikosti 4x4,5 s tem da je soba delno pregrajena in je tisti del kjer imam zvočnike velik 3,5x4m.
Zvočnike bom postavil na višino caa 70cm (na pohištvo).
V Bigbangu sem slišal komplet Dali Lektor, bil navdušen, je povsem zadosti za moja ušesa. Ker pa so ti zvočniki precej veliki, me zanima če bi blo bolj smiselno vzet kakšne manjše. Za Ikon 2 sem prebral zelo dobre review-e.
V mislih sem imel naslednjo konfiguracijo:
Spredaj Dali Ikon 2
Center Dali Vocal 2
Zadaj Dali Lektor 1
Kasneje bi sistemu dodal še woofer.
Ta konfiguracija pride dobrih 1000 eur, če bi vzel komplet Ikon 5.0(Ikon 6, Ikon 2, Ikon vocal 2) pride pa dobrih 1200eur. A se splača še malo stegnit za Ikon komplet ali bo to prehudo za sobo te velikosti.
Za vaša mnenja in predloge se že v naprej zahvaljujem!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Ned Nov 29, 2009 09:52 Naslov sporočila: |
|
|
IKON 6 so ravno nekje na meji velikosti za tvoj prostor.
Sposodi si jih in presizkusi doma.
To je edini način, da boš ugotovil kaj in kako. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Čet Dec 03, 2009 09:50 Naslov sporočila: |
|
|
Za ikone je fino, če imaš sobo dobro zademfano oz. z veliko zaves, preprog, sedežne garniture.... sicer znajo igrati precej "svetlo".
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Primoz_
|
Objavljeno: Čet Dec 03, 2009 12:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja, po malo študeranja se nagibam k Ikon 6, sobo bo treba v vsakem primeru zademfat, ker je sedaj skoraj gola, s parketom po tleh, sedežno in postlo. Bom dans malo ikeo prelistal, kaj bi blo se kj fajn za zademfat poleg zaves in tepihov.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Dec 03, 2009 12:47 Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa ne bi vzel lektor paketa? IMO najbolj posrečen Dali kar sem jih slišal : )
Ikon in Lektor sta zelo različna zvočnika. Meni je Ikon malo tečen. Če misliš vzet sub v tako veliki sobi ni ravno nujno da bi spredaj imel samostoječe zvočnike. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Primoz_
|
Objavljeno: Čet Dec 03, 2009 13:49 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, lekotrji imajo res prijeten zvok, vendar sem na njih gledal samo video HD sample. Na Ikon 2 pa sem poslušal stereo-audio in je bil zvok res neverjeten... , tako da se bom težko odločil... mislim, da bom moral it na ponovno poslušanje v BB Poslušat isti material na enih in potem še na drugih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Čet Dec 03, 2009 14:05 Naslov sporočila: |
|
|
Ikoni impresionirajo ob določenih zvrsteh glasbe. Za rock so za moj okus preostri. Če rock ne zaide pogosto na tvoj meni, so super izbira.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Dec 03, 2009 14:07 Naslov sporočila: |
|
|
Meni so se zdeli nekoliko tečni, je pa res da prikažejo veliko več kot Lektor. Ne eno, ne drugo pa ni slab zvočnik:) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|