| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
dams
Pridružen/-a: Čet Jul 2009 17:31 Prispevkov: 7 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 09, 2009 17:48 Naslov sporočila: Hišni kino za cc 2.000 EUR |
|
|
Zdravo,
Kupujem malo boljši hišni kino pa me zanima kaj bi bilo mogoče dobiti za nekje 2.000 EUR. Postavljen bi bil v dnevni sobi (2,5x4m), ki pa ni ravno velika, zato moram pri izbiri zvočnikov gledati delno na dizajn, absolutno pa na velikost.
Poleg tega bi rad, da ima priklop za internetni radio (ethernet) in pa USB. Proizvajalcev je kar nekaj Yamaha, Onkyo Harman Kardon ... vendar se nikakor ne morem odločiti, katera kombinacija bi bila za dani cenovni razred najboljša.
Za svetovanje ter vse odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.
l.p.
dams |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Jul 09, 2009 18:21 Naslov sporočila: |
|
|
Kakšne pa imaš omejitve pri zvočnikih? Barva? Velikost? _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dams
|
Objavljeno: Čet Jul 09, 2009 22:13 Naslov sporočila: |
|
|
| Zvočniki naj bi bili bolj temni, po možnosti črni. Kar se pa velikosti tiče pa ne preveliki, saj prostor ni velik in jih ne bi imel kam dat. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borisov57
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 10:08 Prispevkov: 53 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pet Jul 10, 2009 12:02 Naslov sporočila: |
|
|
Vse 3 znamke receiverjev, ki si jih omenil, so kakovostne.Dodal bi še Denon.
Če rabiš mrežni priključek, potem poglej, če dobiš kje rabljen Onkyo 905, ker ti bo ostalo več denarja za zvočnike!Do 1000€ je z mrežnimi priključki na AV receiverjih bolj slabo, vsaj tako je bilo do par mesecev nazaj(se je vmes kaj spremenilo?kdo ve?). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dams
|
Objavljeno: Tor Jul 14, 2009 08:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Kateri zvočniki pa najbolje pašejo na Onkyo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Tor Jul 14, 2009 09:26 Naslov sporočila: |
|
|
Ne bi rekel, da kaj res posebnega!Trenutno pa so zelo dober nakup zvočniki kakovostnega nemškega proizvajalca Heco pri Mimovrste, kar je že bilo tule omenjeno.Poglej na www.mimovrste.com !Če ti ustreza palisander barva(čisto temno rjava) so za prednje zvočnike Celan 700 fantastičen izbor za to ceno!
V trgovinah Technomarket se še vedno zelo ugodno dobijo zvočniki proizvajalcev iz Klipsch grupe(Jamo, Energy...), a kolikor vem, to ne bo več dolgo.Izplača se pogledat v kakem od njihovih marketov(BTC, Kranj, Sl.Bistrica, M.Sobota) kaj jim je še ostalo na zalogi!Cene so delno tudi do 50% nižje kot so normalne v Evropi!A, kot rečeno, zaloga pohaja!Na njihovi internet strani so zvočniki celo prejšnji teden izginili iz ponudbe! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igorm
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33 Prispevkov: 169 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Ned Avg 30, 2009 09:31 Naslov sporočila: |
|
|
Pravkar instaliral Heco Celan 700 na moj Denon AVR-1906.
Razlika glede na moje dobre stare Jamo-te BX150 je neprimerljiva.
Kabli so Van Den Hul - Hybrid in nastavljeno na Bi-Amp.
V igri so bili še Klipsch RF82, Energy CF70 in RF50, Canton Chrono 507DC in Jamo C607, čeprav ne vsi na mojem receiverju. Heco mi je najbolj ugajal, pa še cenovno so na mimovrste neverjetno poceni, še rabljenih ne dobiš za tako ceno. Priporočam, ker za tako ceno težko dobiš nove zvočnike te kakovosti izdelave in zvoka. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Avg 30, 2009 11:12 Naslov sporočila: |
|
|
Najprej me zelo veseli zaradi tebe, da si z nakupom tako zadovoljen!
Takole čisto malo pa mi je tudi samozadovoljstva, ker sicer nekateri na forumu menijo, da klatim neumnosti.Izgleda pa, da ni vedno tako...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
honza

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 10:45 Prispevkov: 188 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Ned Avg 30, 2009 11:14 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi tudi predlagal Heco Celan 700.Imam jih in sem zelo zadovoljen... 
Nazadnje urejal/a honza Ned Avg 30, 2009 15:55; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Avg 30, 2009 15:48 Naslov sporočila: |
|
|
| igorm je napisal/a: | Pravkar instaliral Heco Celan 700 na moj Denon AVR-1906.
Razlika glede na moje dobre stare Jamo-te BX150 je neprimerljiva.
Kabli so Van Den Hul - Hybrid in nastavljeno na Bi-Amp.
V igri so bili še Klipsch RF82, Energy CF70 in RF50, Canton Chrono 507DC in Jamo C607, čeprav ne vsi na mojem receiverju. Heco mi je najbolj ugajal, pa še cenovno so na mimovrste neverjetno poceni, še rabljenih ne dobiš za tako ceno. Priporočam, ker za tako ceno težko dobiš nove zvočnike te kakovosti izdelave in zvoka. |
jamo bx 150 nikoli niso bili kaj posebnega,visoki,kričeči ,vsiljivi (zaradi tiste slabe troblje)in napumpan bas.pred leti sem jih imel na testu in sem jih takoj vrnil.nato sem kupil model 507 ki je čisto druga pesem.(no vsaj takrat je bila).sedaj so že precej predelani-kretnica . |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Avg 30, 2009 18:14 Naslov sporočila: |
|
|
Na stereu v eni sobi imam tudi sam priklopjene ene Jamotove floorstande in enako nisem zadovoljen.Preostri srednji in visoki toni, "boompy" bas brez resnične globine, skratka:slabo!Za mene osebno dokaz, da so zvočniki odločilni za ves zvočni vtis!Ker pa gre za opremo, ki jo bolj redko koristim, se posebej ne nerviram.
Ne velja pa zgolj za Jamo in tudi ne le za zvočnike:zaradi nekaterih ponesrečenih modelov v nekem razdobju stvari ne velja posploševati!Tako tudi pri Jamotu dandanašnji najdemo nekaj odličnih modelov in to za primerno ceno! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igorm
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33 Prispevkov: 169 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Pon Avg 31, 2009 07:00 Naslov sporočila: |
|
|
Jamo BX150 nima smisla niti primerjati s katerimkoli iz nabora, ki sem jih probal v zadnje času. Stari so cca. 18 let in bili takrat kupljeni za nek stereo Sony ojačevalec. Med tistimi šestimi modeli, ki so jih takrat imeli v trgovini so zveneli še najboljše. Za tisto, kar sem jih rabil so bili dovolj, pač niso bili ravno za poslušat za na glas.
Sedaj je pa druga pesem  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|