| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
logihack
Pridružen/-a: Tor Avg 2009 10:21 Prispevkov: 4 Kraj: JESENICE
|
Objavljeno: Tor Avg 25, 2009 10:32 Naslov sporočila: sony vs yamaha |
|
|
pozdravljeni...včeraj mi je hudič vzel geniousove zvočnike 5.1 5000 ...zdaj bom kupil en reciver in pa nove boxe...vse skupaj bo delovalo z ps3, katerega imam tudi za multimedijske namene(dvd, blue-ray, glasba), računalnik bi tut imel priklopljen(mp3, flac, 5.1 muska), prilklopil bi pa še lcd jvc...zdaj se pa odločam med rabljenim http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=200504&CNTYP=PRODUCT&LGFL=Y , rabljenim http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=552126 in novim http://www.mimovrste.com/artikel/1200037821/av-sprejemnik-sony-str-dh500 ...za zvočnike se še nisem odločil, ampak ne potrebujem ne vem kakšne moči, saj ta geniusova j***a nisem imel niti na 80% jakosti - nikoli...kaj mi od teh treh zadev predlagate...zaželjena pomoč tudi pri boxih, ki bi bli za na knjižno polico oz prva dva bi bila lahko večja oz močnejša(samostoječa)...soba je velika cc24 kvadratov...hvala že v naprej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
logihack
|
Objavljeno: Tor Avg 25, 2009 19:27 Naslov sporočila: |
|
|
kakšen reciver je pa ta, napram tistim v zgornjem postu http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=1975 ...za začetek bi vzel tudi samo prednja zvočnika in bi pozneje dokupil še kaj...ali kdo tukaj na forumu prodaja kaj takega, kar bi igralo z katero od teh yamah...tolk sem že pregledal teh zadev, da ni ti ne vem več pri čem sem ...berem tudi ocene tega novega sonyja in niti ni tolk napačen - če nisi preveč zahteven...mi je pa dejansko vseeno, če je stvar iz druge roke, saj mislim, da bi za 500 eur, dobil nek soliden sistem(reciver in dva zvočnika)...res bi prosil za malo pomoči, saj sem trenutno praktično brez zvoka in hočem zadevo čimprej rešil...gledal sem pa b&w 603 s3, diamond 10, dali concept 2 in še in še...prav tako me kar malo mikajo ENERGY TAKE 5.2 SUb, katere sem našel tukaj med malimi oglasi in mogoče bi bilo že kaj takega dovolj zame, sploh če producirajo dober zvok pri poslušanju glasbe...prosim če mal pokomentirate, saj sem precej izgubljen ob vseh teh informacijah, katere najdem na netu...u glavnem preveč je vsega hehe |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 25, 2009 21:33 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam za domači kino Yamaho RX-V1400RDS. Kolega je takrat, ko sem kupoval tole škatlo kupil neko Yamaho RX-V serijo 500 ali 600. Ko sva udarila primerjavo, je bila razlika precej velika. Moram reči pa da z Yamaho nisem povsem zadovoljen, saj sem imel pred leti enega Yamahinih ojačevalcev, mislim da je bil model AX900 in sem bil presrečen. V primerjavi z temle domačim kinom pa sem doživel veliko razočaranje. Zvok tiste Yamahe in tele je popolnoma druga zgodba... Ampak vseeno, če si ljubitelj kino zvoka te praviloma ne bi smel razočarati.
Sam sem tudi pristaš rabljenih, a lepo ohranjenih zadev, kajti za vsoto ki jo nameniš, dobiš eno do dve stopnji višjo kvaliteto.
Glede zvočnikov pa se boš moral znajti. Sam sem imel na tem receiverju Tannoye (mix z Mission), Mission komplet in Kef komplet. V primerjavi z navadnim stereom ne izvleče to, kar bi rado slišalo moje uho. Imam povezan sistem 7.1, včasih je gledati film užitek včasih mora (predvsem zaradi slabe kvalitete DVD, o čemer pa sem pisal v drugi temi). Preglej še kaj vse boš dejansko priklopil na ta receiver, čeprav mislim, da je vhodov dovolj. Moj nima HDMI priklopa, mislim da tudi model 1500 ne, a to ni tako velika napaka... Upam, da nisem bil predolg... Če rabiš krajši odgovor: od naštetih receiverjev bi jaz štartal na Yamaho 1500... Kakšna je cena? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
logihack
|
Objavljeno: Čet Avg 27, 2009 16:54 Naslov sporočila: |
|
|
| če klikneš na link vidiš, da je cena 200eur...bom poklical in šel zadevo pogledat, saj je dejansko za ta denar verjetno najboljša izbira...zvočniki bodo pa pa vsej verjetnosti mission 703...mislim, da je to kar dobra izbira za začetek....potem pa še center in dva satelita |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 27, 2009 23:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Pred nekaj časa sem gledal po Bolhi in so bili ti modeli okrog 350€. Glede na tisto, kar si doslej omenil, bi jaz kupil tole brez posebnega razmisleka. Seveda, če je zadeva brezhibna. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Indic
Pridružen/-a: Ned Avg 2008 23:20 Prispevkov: 29 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Sep 03, 2009 15:25 Naslov sporočila: |
|
|
Kar se tiče primerjeve Sony-a z Yamaho, mislim, da je Yamaha boljša izbira. To lahko podkrepim z dejstvom, da so mi tudi prodajalci v BB, ko sem jih malo spraševal o komponentah Sony-a povsem odsvetovali in skritizirali, da že dolgo časa ne delajo več dobrih komponent, razen tistih, ki so v višjem rangu. Tudi sam sem imel nekoč Sony-a za domači kino in v primerjavi z sedanjo Yamaho je razlika med njima kot dan in noč. Zato ti svetujem, da si najdeš in sprobaš kakšno Yamaho in boš zadovoljen. Tako je moje mnenje. Na Bolhi in tudi tukaj na strani audia-kontakta dobiš marskikaj uporabnega in kvalitetnega. _________________ Malo denarja, malo muske |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|