| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
cac
Pridružen/-a: Ned Avg 2008 16:44 Prispevkov: 21 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 09, 2009 23:25 Naslov sporočila: Aktivni Subwoofer je zacel igrati tiho |
|
|
Pozdrav,
obracam se na vas, predvsem tiste, ki so po znanju in dusi se elektrotehniki. Torej pojavil se mi je naslednji problem.
Aktivni Subwoofer je zacel igrati tiho. Da je sploh kaj ucinka moram Gain na receiverju dati na +10dB (to je max) in +10dB (to je tudi max) na samem Subu. Sub igra, membrana se preimika, a glasnost je znatno nizja kot je bila pred kratkim. Sicer pa ledica za strom gori in je tudi topel zadaj, kjer je panel.
KAJ SEM POSKUSIL?
1. Poskusil sem dva razlicna receiverja, ker sem ze misli, da mi je crknil pre-out na receiverju za Sub, pa ni to!
2. Poskusil sem zamenjati chinch kable,
3. poleg tega pa sem dokupil tudi Y konektor, da gre iz enega chincha na 2 na subu, kjer se kao malce pojaca glasnost.
4. poskusil sem stereo ojacevalec priklopiti preko zvocniskih kablov na sub in potem nov zvocniski kabel na zvocnik. Igra isto tiho oz. se bolj, ker na stereo ojacevalcu nimam gaina.
Pred to zadevo sem imel Gain na receiverju na 0dB in 0dB na subu in mi je bilo ze dovolj basa za sobo. Ce sem poskusal it v obmocje +9dB mi je pa treslo celo hiso. Gaina na receiverju pred tem sploh nisem poveceval.
Kaj se je lahko skurilo v subu? je kdo kdaj imel kaksen podoben problem? Koga priporocate za popravilo? Gre se za sub Canton (srednji razred cca 400EUR). Ali sem ga morda skuril?
lp, cac. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Jul 10, 2009 06:31 Naslov sporočila: |
|
|
Ali ima subwoofer tudi regulacijo rezne frekvence? Če ja, potem si morda nevede prestavil rezno frekvenco na najnižjo možno, saj praviš da se membrana premika, ni pa slušnega učinka. Če pa temu ni tako, potem je najbrž res nekaj "crknilo".  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cac
|
Objavljeno: Pet Jul 10, 2009 10:42 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj, Ja ima to nastavitev. Ampak neglede kako je rezna frekvenca nastavljena sub se vedno igra prepotiho, glede na to kako je nastavljen. Sem pisal tudi Cantonu in sem dobil odgovor, da je verjetno kaj v amp delu suba kaj narobe.
lp, cac |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Pet Jul 10, 2009 11:24 Naslov sporočila: |
|
|
In full so te potolažili z odgovorom,mar ne ?  _________________ TRGOVINA AUDIOEXPERT V CELJU !
www.audioexpert.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cac
|
Objavljeno: Sre Jul 15, 2009 09:33 Naslov sporočila: |
|
|
Sem dal popravit tale sub k elektro audio ekspertom v blizini in so mi ga v roku enega delovnega dne popravili. Tnx AE! Crknil naj bi en cip na vhodu v amp del suba. Sedaj spet trese kot ponavadi. Gaina na A/V receiverju ne potrebujem vec. Na subu pa sem moral zmanjsati volume pod 0dB, ker drugace sosedi ne bi bili prevec srecni.
Zdaj sem razmisljal kako je lahko prislo do okvare, ker sub nikoli nisem pretirano gnal. Verjetno je prislo do okvare pri odklapljanju oz priklapljanju kabla iz Pre-Outa na receiverju. Sub namrec takrat ni bil ugasnjen. To sem naredil veckrat in vedno je bil prisoten pri tem en pok. No enkrat pa je zadeva preprosto odletela.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Jul 15, 2009 09:38 Naslov sporočila: |
|
|
| Naj bo nauk tudi za druge:nikoli ne šariti okoli nobene od komponent, če ni povsem izklopljena!Do 90% okvar pride ravno zaradi tega in strogo gledano celo garancija v takih slučajih naj nebi veljala.Seveda pa se dokazovati ne da. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Sre Jul 15, 2009 12:56 Naslov sporočila: |
|
|
Cac,sosedi se bunijo !  _________________ TRGOVINA AUDIOEXPERT V CELJU !
www.audioexpert.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Jul 15, 2009 16:19 Naslov sporočila: |
|
|
@ cac
Me veseli, da si rešil problem.
Naj se trese, naj se treseee... ! _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|